شناسهٔ خبر: 69962951 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

معرفی بانک های پیشتاز در پرداخت تسهیلات| تاخیر قابل توجه ۷ بانک در وام دهی

طبق گزارش بانک مرکزی، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با پرداخت حدود ۲ میلیون و ۷۶۲ هزار فقره وام به مشتریان، در این مدت پیشتاز بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، براساس آخرین گزارش بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، بیش از ۳۶۷۱ هزار میلیارد تومان وام بانکی به متقاضیان پرداخت شده است. اما متأسفانه ۶ بانک با کفایت سرمایه کمتر از حد استاندارد، ضعیف‌ترین عملکرد را در زمینه وام‌دهی از خود نشان داده‌ا

به گزارش بازار، در هفت ماه ابتدایی سال، شبکه بانکی کشور ۱۱ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۶۲۵ فقره وام به اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه داده که مجموع ارزش این تسهیلات معادل ۳۶۷۱ هزار میلیارد تومان است.

پیشتازی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در پرداخت وام‌ها

طبق گزارش بانک مرکزی، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با پرداخت حدود ۲ میلیون و ۷۶۲ هزار فقره وام به مشتریان، در این مدت پیشتاز بوده است.

بانک ملی ایران در رتبه دوم قرار دارد و با پرداخت ۱ میلیون و ۵۵۸ هزار فقره تسهیلات، فاصله‌ای قابل‌توجه با بانک مهر ایران دارد. همچنین، بانک رسالت با پرداخت ۱ میلیون و ۲۳۲ هزار فقره وام در جایگاه بعدی قرار دارد.

در انتهای این رده‌بندی، سه بانک تخصصی کشور شامل بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران و ونزوئلا و بانک صنعت و معدن، به ترتیب ۱۷۸۰، ۲۵۹۷ و ۸۸۰۶ فقره تسهیلات پرداخت کرده‌اند که کمترین میزان در میان بانک‌ها است.

تأخیر قابل‌توجه ۷ بانک در پرداخت تسهیلات

براساس بررسی آمار تسهیلات پرداختی از ابتدای سال تا پایان مهرماه بر اساس مبلغ، رتبه‌بندی بانک‌ها به شکل قابل‌توجهی تغییر کرده است. داده‌ها نشان می‌دهد بانک ملت با پرداخت ۶۰۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات، در صدر قرار دارد.

بانک‌های پاسارگاد و ملی نیز به ترتیب با پرداخت ۴۴۷ هزار میلیارد و ۳۷۵ هزار میلیارد تومان وام، در رده‌های دوم و سوم جای گرفته‌اند.

مدارک حاکی از آن است که هفت بانک و مؤسسه اعتباری در پرداخت تسهیلات به‌طور قابل توجهی از سایرین عقب مانده‌اند. به‌خصوص، بانک‌های سرمایه، ایران و ونزوئلا و دی، در این بازه زمانی به ترتیب ۲۱۹۲ میلیارد، ۲۳۳۸ میلیارد و ۵۶۴۱ میلیارد تومان تسهیلات تخصیص داده‌اند. همچنین، بانک‌های آینده، ایران‌زمین، مؤسسه اعتباری ملل و بانک گردشگری، مجموعاً تسهیلاتی کمتر از ۹ هزار میلیارد تومان ارائه کرده‌اند.

شایان ذکر است که به جز بانک ایران و ونزوئلا، سایر بانک‌های مذکور با نرخ کفایت سرمایه غیراستاندارد مواجه هستند.

وام‌های امهالی: ۷۴ هزار میلیارد تومان

بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی به وضعیت وام‌های امهالی اشاره کرده است. این فرایند زمانی اتفاق می‌افتد که وام‌گیرنده به هر دلیلی نتواند مبلغ اصل و جریمه تسهیلات را به بانک پرداخت کند و پس از توافق با بانک، این مبالغ با تمدید مدت، تعیین شرایط جدید یا تعیین زمان جدید پرداخت گردد.

طبق آمار بانک مرکزی، تا پایان مهرماه سال جاری، ۶۴ هزار و ۴۰۱ وام به ارزش ۷۳ هزار و ۷۸۹ میلیارد تومان امهال شده‌اند. در این میان، بانک‌های تجارت، ملی و گردشگری به ترتیب با مبلغ‌های ۱۵.۷ هزار میلیارد، ۱۵.۵ هزار میلیارد و ۱۱ هزار میلیارد تومان، بیشترین تسهیلات امهالی را به خود اختصاص داده‌اند.