به گزارش سلامت نیوز ،از کودکی، بسیاری از والدین به ما هشدار میدهند که نباید چشمهایمان را مالش دهیم تا از آسیب به آنها جلوگیری شود. اما چرا این توصیه اهمیت دارد و مالیدن چشمها چه آسیبی به چشمها وارد میکند؟
«دایبید مکهاگ»، متخصص بیناییسنجی، اخیراً در شبکه اجتماعی تیکتاک درباره خطرات مالیدن چشمها توضیح داد. به گفته او، «اگرچه مالش ملایم چشمها هنگام تلاش برای دیدن واضحتر ممکن است مشکلی ایجاد نکند، اما مالیدن چشمها با فشار زیاد و به مدت طولانی میتواند آسیبرسان باشد.»
مالیدن چشمها میتواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای چشمها شود، از جمله خراش قرنیه، عفونتهای چشمی و حتی پارگی و جداشدگی پرده شبکیه. جداشدگی پرده شبکیه یک وضعیت خطرناک است که در آن لایههای عصبی حساس شبکیه از لایه رنگدانه شبکیه جدا میشود و این امر میتواند منجر به کاهش شدید بینایی شود. در صورتی که این بیماری بهسرعت درمان نشود، میتواند اثرات دائمی بر بینایی فرد بگذارد.
علائم جداشدگی پرده شبکیه شامل:
- جرقه زدن در چشم (دیدن جرقههای نور در میدان دید)
- دیدن اجسام شناور، لکههای تاریک یا خطوط مانند تار عنکبوت
- تاری دید یا تغییرات در بینایی
- احساس وجود پردهای تاریک در جلوی چشمها
در صورت درمان بهموقع، جراح چشم میتواند پرده شبکیه را دوباره به جای خود بازگرداند، اما این فرایند بهبودی معمولاً ۶ هفته طول میکشد و ممکن است در این مدت چشمها دردناک و دید فرد تار باشد.
افرادی که دچار تب یونجه هستند، بهطور طبیعی دچار خارش چشم میشوند. اگر این افراد چشمهای خود را مالش دهند، گلبولهای سفید خون که وظیفه حمایت از سیستم ایمنی بدن را دارند، تخریب میشوند و این امر منجر به آزاد شدن هیستامین بیشتری میشود که خود باعث تشدید خارش چشمها میشود.
مکهاگ همچنین اشاره کرد که مالیدن چشمها میتواند منجر به قوز قرنیه شود، به ویژه در افرادی که دچار بیماریهایی همچون اگزما، آسم یا درماتیت آتوپیک هستند. این وضعیت به نازک شدن قرنیه منجر میشود که میتواند اثرات منفی زیادی بر بینایی فرد بگذارد.
مالیدن چشمها، اگرچه به نظر یک عمل بیضرر برسد، میتواند آسیبهای جدی به سلامت چشمها و بینایی شما وارد کند. بنابراین بهتر است که از این عادت خودداری کنید و در صورت احساس خارش یا ناراحتی در چشمها، به جای مالیدن، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
منبع: ladbible