شناسهٔ خبر: 69960805 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

چرا خریداران خودرو از بازار فرار کردند؟!

. اگر چه تحت تاثیر زمزمه افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو توسط کارخانجات، بازار نیز به نوعی به استقبال رشد قیمت رفته، اما میزان افزایش در بازار، کمتر از یک سوم رقم مدنظر خودروسازان بوده است.

صاحب‌خبر -

با گذشت ۸ روز از زمزمه افزایش قیمت۳۰ درصدی خودرو توسط خودروسازان بزرگ، میزان افزایش قیمت در بازار خودرو، کمتر از رشد مدنظر خودروسازان بوده و به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران، خرید و فروش چندانی در بازار انجام نمی‌شود. 

 با نگاهی به قیمت‌ها در بازار می‌توان دریافت که با ریزش قیمت دلار، بازار خودرو نیز در ثبات نسبی به سر می‌برد. اگر چه تحت تاثیر زمزمه افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو توسط کارخانجات، بازار نیز به نوعی به استقبال رشد قیمت رفته اما میزان افزایش در بازار، کمتر از یک سوم رقم مدنظر خودروسازان بوده است. 

در این رابطه اسد کرمی – رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودرو، گفت: با وجود آنکه هنوز شورا با افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو موافقت نکرده و به طور رسمی قیمت‌ها نباید افزایش پیدا می‌کرد، اما همین که اعلام شد قیمت‌ها قرار است بالا برود در بازار خودرو تاثیر گذاشت. البته در حال حاضر بازار در رکود به سر می‌برد و خرید و فروشی انجام نمی‌شود. 

وی افزود: قیمت خودروهای داخلی حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و خودروهای خارجی معمولی نیز بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان گران شده است. بازار به نوعی به هم ریخته و معامله‌گران سرگردان هستند. البته به طور مثال خودرو آئودی که خودرویی کمیاب محسوب می‌شود از حدود ۴ میلیارد تومان به ۷.۵ میلیارد تومان رسیده، اما خودروهای معمولی رشد قیمت چندانی نداشته است. 

رئیس اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودرو تصریح کرد: فروشندگان منتظر بالا رفتن قیمت هستند، خریداران هم احتمال می‌دهند که مصوبه افزایش قیمت لغو شود. به همین دلیل معاملات صورت نمی‌گیرد. البته بعید می‌دانم که شاهد لغو مصوبه باشیم. 

کرمی، راهکار کاهش قیمت را افزایش عرضه دانست و گفت: خودروسازان داخلی باید تولید را افزایش دهند. اگر مثل سال‌های گذشته خودرو بدون قرعه‌کشی به دست مصرف‌کننده برسد و مردم بتوانند راحت از کارخانجات خرید کنند قطعا بازار خودرو به ثبات می‌رسد. از طرف دیگر نباید در واردات خودروهای کارکرده اختلالی ایجاد شود. در حال حاضر واردات صورت می‌گیرد و حواله‌های جانبازی نیز خرید و فروش می‌شود. در شرایط فعلی بسیاری از متقاضیان، خودرو خارجی خریداری می‌کنند و به یک رضایت نسبی در این زمینه دست یافته‌ایم که این مساله نباید خدشه‌دار شود. 

وی تاکید کرد: اگر قرار است کارخانجات، قیمت خودرو را افزایش دهند باید به همان نسبت عرضه را نیز بالا ببرند و جوابگوی تقاضا باشند. این موضوع باعث می‌شود تا بازار از تشنگی در بیاید، به شفافیت و کنترل قیمت‌ها در یک حد معمول نیز کمک می‌کند.