شناسهٔ خبر: 69960712 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

حملات تاکتیکی به پاستور با کد «ظریف»

19 دی آنلاین: جدال پایداری‌ها و دولت چهاردهم هر روز وارد فاز جدیدی می‌شود. با توجه به این روند باید در انتظار حاشیه‌های بیشتری در حوزه پاستور و دولت سایه باشیم.

صاحب‌خبر -
با توجه به تذکرات معاون اول رئیس‌جمهوری در مورد افزایش انتقاد از دولت، روزگذشته صحن بهارستان بازهم شاهد حملات تاکتیکی به دولت بود. حمید رسایی، نماینده جنجالی تهران برای روزهای متوالی بازهم صحن مجلس را به حاشیه کشاند و در ادامه با پیشنهادی از فرزندان وزیر‌سابق امورخارجه خواست که طبق دستورات او جلو روند تا تابعیت آمریکایی‌شان لغو شود. گویا رسایی توجه‌ به تاکیدات مسئولان و مدیران عالی‌رتبه ندارد و همچنان به‌دنبال عزل ظریف از جایگاهش است. جایگاهی که به‌نظر اهمیت زیادی نه برای ظریف دارد و نه حتی برای شخص رئیس‌جمهوری. قانون پرحاشیه عدم به‌کارگیری مدیرانی که خانواده‌شان تابعیت کشور دیگر دارند، به‌ اهرمی برای فشار تندروها به دولت تبدیل شده است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این تاکتیک‌ می‌تواند در ادامه دولت را تحت فشار قرار دهند. خروج ظریف از دولت پیش از هرچیز می‌تواند به جایگاه اجتماعی دولت و البته اعتماد عمومی ضربه جدی وارد کند. در ادامه به‌ آخرین تحولات این سوژه خواهیم پرداخت.
محصول انتخابات حداقلی
مهدی‌ آیتی، نماینده سابق مجلس در واکنش به تحرکات روزهای اخیر رسایی علیه جواد ظریف، به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید:‌ «بعضی افراد عقده شهرت‌طلبی دارند و از نظر شخصیتی به‌دنبال دیده‌شدن هستند و همچنان تلاش می‌کنند تا در اخبار باشند. سابقه آنها نشان می‌دهد این طیف سیاسی هرگز به‌دنبال منافع ملی و اجرای قانون نیستند و منافع جناحی خودشان را دنبال می‌کنند. کسی‌که اینطور ظریف و پزشکان را در کانال‌های خبری خود تخریب می‌کنند مفهوم وفاق و همبستگی را نمی‌دانند. در حالی می‌بینیم تفکراتی مانند رسایی در بهارستان حاشیه‌سازی می‌کنند که خبری از حمایت‌شان از سوی شاخه‌های دیگر اصولگرایی نیست و همین موضع نشان می‌دهد آنها اهداف جناحی خودشان را دنبال می‌کنند. تندروها اکنون تنها هستند. واکنش‌ها به اظهارت این طیف نشان می‌دهد تحرکات‌شان اخلاقی و قانونی نیست و مورد تایید شهروندان هم نیست.» او در همین مورد و با تاکید بر اینکه مشکل آنها با معاون راهبردی دولت قانونی نیست، ادامه می‌دهد: «مشکل رسایی با ظریف کاملا سیاسی است. این طیف به‌ لحاظ سیاسی از سوی شهروندان زیرسوال هستند. وقتی این حرف‌ها را می‌زنند بیشتر نشان می‌دهد که آنها به‌دنبال چه هستند. آنها چهره‌های محبوب مردم نیستد. اگر بخواهیم جایگاه‌ آنها را در جامعه نشان دهیم باید به تعداد آرایی که کسب کرده‌اند اشاره کنیم. این تفکرات حاصل انتخاباتی حداقلی بود و همچنان که پیش‌بینی می‌شد اکنون صدماتش را به جامعه و مجلس وارد کرده است.»
راه‌حل رسایی
حمید رسایی، نماینده تهران روز گذشته بازهم به موضوع تابعیت دوگانه و وضعیت برخی مسئولان دولتی اشاره کرد و همچنین مطابق روزهای اخیر به انتقاد از رفتار وزیر سابق امورخارجه پرداخت. رسایی مدعی شد که ظریف هیچ‌ نامه‌ای را در معاونت راهبردی امضا نمی‌کند و با این شیوه می‌خواهد در صورت برخورد قانونی، اعلام کند که نامه‌ای امضا نکرده است. این در حالی است که برخی از اطرافیان رئیس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند قانون تغییر کند، چراکه برخی دیگر از افراد در دولت نیز فرزندانشان تابعیت کشورهای خارجی دارند. رسایی در ادامه به قانونی در ایالات‌متحده آمریکا اشاره کرد که طبق آن، اگر شخصی ملیت این کشور را داشته باشد و در کشور دیگری عضو تشکیلات نظامی شود، تابعیت او به‌طور خودکار باطل می‌شود. او در ادامه پیشنهاد داد که برای حل این مشکل و جلوگیری از پرداخت ۲۸۰۰ دلار به آمریکا، فرزندان آقای ظریف به عضویت «بسیج مستضعفین» درآیند تا تابعیت خارجی‌شان باطل شود. نماینده تهران در مجلس با انتقاد از دوگانگی در اجرای قانون اظهارکرد که چرا قانون برای مردم عادی با شدت تمام اجرا می‌شود، اما در برابر افراد قدرتمند و صاحب نفوذ، بی‌تفاوتی مشاهده می‌شود. او در همین مورد اضافه کرد که قانون اساسی نباید استثنایی داشته باشد و از هیات‌رئیسه مجلس، دیوان محاسبات و قوه قضائیه خواست تا به‌سرعت به این تخلفات ورود کنند و روال قانونی را اصلاح نمایند.
گزارش کمیسیون!
رسایی در جلسه علنی مجلس در تذکری خواستار قرائت گزارش کمیسیون امنیت درباره حضور ظریف در دولت شد و اظهارکرد: این گزارش تحویل هیأت رئیسه شده و باید امروز  قرائت می‌شد که آیا این انتصاب صورت گرفته خلاف قانون است یا خیر؟ بنابراین ضروری است تا قانون رعایت شود و قوه قضائیه نیز در رابطه با ابطال یا رد آن ورود کند. علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس که اداره جلسه را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: «گزارش کمیسیون امنیت در این مورد به هیات رییسه نرسیده است.»
رسایی و مقاومت در برابر رهبری
اما این پایان کار نبود. رسایی همچنین در تذکری شفاهی افزود: «یکی از همکاران محترم روز یکشنبه در تذکری بنده را متهم کردند که در برابر دستور رهبر انقلاب مقاومت می‌کنم. عزیز جان! مگر رهبر انقلاب دستوری داده بودند؟ همانگونه که رئیس مجلس اشاره کردند در موضوع تابعیت قهری آنگونه که پزشکیان طرح موضوع کردند، گفتند که در مجلس اصلاح کنید و درباره تابعیت غیرقهری هم گفتند که من مخالفم. من آن روز گفتم که اصلا تابعیت قهری وجود ندارد و به آقای پزشکیان هم گفتم ولی دوستان احترام نگذاشتند. دوم اینکه گفتم آنچه که مقام رهبری فرمودند که لایحه دولت آن را  تفکیک نکرده است. وقتی قید همسر و فرزند را حذف کرده کلی تابعیت برداشته است و این برخلاف آن چیزی که آقا فرمودند. البته آقای پزشکیان هم این اشکال را قبول کرد. حرف من این است که دوستان ما می‌خواهیم با دولت وفاق کنیم سر چه چیزی وفاق کنیم؟ آیا انتصاب افراد به تحریم ربط دارد که فردی بگوید من مثلا می‌خواهم قانون را عمل کنم؟» او در همین مورد ادامه داد:‌ «آقای قالیباف در جلسه نیستند. سه‌شنبه جلسه نظارتی بود، گزارش باید خوانده می‌شد. گزارش کمیسیون امنیت ملی هم تحویل هیات رئیسه داده شد. آیا این انتصاب صورت گرفته خلاف قانون هست یا نیست؟ آیا باید قانون رعایت شود یا نه؟ اگر قانون رعایت نشود آیا قوه‌قضائیه برای ابطال باید ورود کند یا نه؟ حرف من این است. اگر یک کارگر، یک کشاورز  یا یک کارمند عادی تخلف قانونی کند، هزار دستگاه نظارتی سرش می‌ریزند و وی را کله‌پا می‌کنند. چرا اگر کسی پشتوانه حزبی داشت چهار تا روزنامه‌ای که وابستگی حزبی دارند برایش تیتر می‌زنند؟ ما باید این‌ها را ندید بگیریم؟ چه فرقی می‌کند این فساد سیاسی با بقیه؟»