به گزارش سلام نو، در پی ناپدید شدن و درنهایت کشف جسد «زوی کوگان»، خاخام صهیونیستی در امارات متحده عربی، وزارت کشور امارات از دستگیری سه تن از عاملان قتل او خبر داده بود.
اما اکنون، نشریه آمریکایی «والاستریتژورنال» در گزارشی به نقل از یک منبع ناشناس اما آگاه نوشت: «ترکیه سه شهروند ازبک متهم به قتل خاخام اسرائیلی-مولداوی را به امارات متحده عربی تحویل داده است.»
طبق گزارش این نشریه آمریکایی، مظنونان قتل کوگان «اولیمپی توهیروویچ، ۲۸ ساله، «محمودجون عبدالرحیم»، ۲۸ ساله و «عزیزبک کامیلوویچ»، ۳۳ ساله نام دارند.
جسد خاخام صهیونیستی روز یکشنبه در شهر العین امارات پیدا شد. مقامات اماراتی از دستگیری این سه مظنون در آخر هفته خبر دادند و روز دوشنبه با نمایش تصاویری از آنها با دستبند و صورت های پوشیده از نقاب سیاه، نام این افراد را اعلام کردند.
والاستریتژورنال: عاملین قتل خاخام اسرائیلی در ترکیه دستگیر شدند
وال استریت ژورنال گزارش داد که مظنونان پس از قتل کوگان به ترکیه گریختند و در نهایت، در این کشور دستگیر شدند. مقامات اماراتی در ابتدا مکان دستگیری را فاش نکردند، اما طبق گزارش کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه، عملیات دستگیری مظنونان در چندین کشور انجام شده است.
به گفته «مصطفی انس اسن»، کارشناس سیاست خارجی ترکیه و امور خاورمیانه، مقامات ترکیه احتمالاً با موساد (سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی) در دستگیری و استرداد مظنونان به امارات متحده عربی همکاری کردهاند.
به اذعان والاستریتژورنال، با وجود ادعای سران رژیم صهیونیستی، هیچ ارتباطی بین این حادثه و جمهوری اسلامی ایران کشف نشده است.
در پی قتل خاخام اسراییلی در امارات برخی رسانه های غربی و صهیونیستی ایران را به دست داشتن در قتل او متهم کردند اما منابع مطلع رژیم صهیونیستی به شبکه کان این رژیم گفتند که ایران ممکن است در قتل ادعایی این خاخام نقشی نداشته باشد.
تلآویو این قتل را «یک اقدام تروریستی نفرت انگیز یهودستیزانه» خوانده و متعهد شده که از همه ابزارهای موجود برای محاکمه قاتلان استفاده کند.
کوگان یک شهروند دوگانه اسرائیلی-مولداوی بود.
سفارت ایران در ابوظبی در پاسخ به ادعای دست داشتن ایران در این رخداد، اعلام کرد: «ما ادعاهای مطرح شده مبنی بر مداخله ایران در قتل این فرد را قاطعانه رد میکنیم.»
در بیانیه رسمی امارات متحده عرب کوگان بهعنوان شهروندی با تابعیت مولداوی معرفی میشود که به اذعان تحلیلگر نشریه آمریکایی، عدم اشاره سران امارات به صهیونیست بودن او، نشان دهنده آگاهی آنها از حساسیتهای دیپلماتیک در بحبوحه جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.
از طرفی، امارات متحده عربی روز سهشنبه از ترکیه برای همکاری در دستگیری مظنونان قتل خاخام صهیونیستی، تشکر کردند.
پیام تشکر مدیر ارتباطات راهبردی وزارت خارجه امارات در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر شد./ ایسنا