شناسهٔ خبر: 69955106 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

۵۱ درصد آمریکایی‌ها خواستار محدودکردن کمک‌های نظامی به اوکراین هستند

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نیمی از مردم آمریکا خواستار محدودکردن کمک‌های نظامی و مالی به اوکراین هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن‌اگزمینر، تازه‌تری نظرسنجی «شبکه سی‌بی‌اس» و موسسه «YouGov» نشان می‌دهد که ۵۱ درصد مردم آمریکا مخالف ادامه کمک‌های نظامی و مالی واشنگتن به اوکراین هستند.

۳۳ درصد پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی اعلام کردند که محدودکردن کمک‌های نظامی و مالی به اوکراین باید اولویت اول دولت آینده آمریکا (دولت ترامپ) باشد؛ ۳۶ درصد گفتند که باید این مسئله در اولویت متوسط باشد و ۳۱ درصد نیز اعلام کردند که کاهش و محدودکردن کمک‌های نظامی و مالی آمریکا به اوکران اولویت نیست.

همچنین تازه‌ترین نظرسنجی مؤسسه افکارسنجی «گالوپ» نشان می‌دهد که ۵۲ درصد اوکراینی‌ها خواهان آغاز فوری گفت‌وگوها با روسیه و پایان جنگ هستند.

به نوشته اسپوتنیک ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بارها تأکید کرده که مسکو آماده آغاز گفت‌وگوهای صلح است، درحالی‌که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین رسماً هرگونه گفت‌وگو با روسیه را رد کرده است.

دیروز دوشنبه نشریه اکونومیست در گزارشی اعلام کرد که مقامات اوکراینی تنها به دو-سوم اهداف بسیج عمومی دست یافتند و با کمبود ثبت‌نام‌های جدید و «کیفیت» پایین آنها، اوضاع حتی بدتر هم خواهد شد، زیرا بسیاری از آنها خواهان واگذاری قلمرو (در کنترل روسیه) در ازای آغاز گفت‌وگوها و برقراری صلح هستند.

به نوشته اکونومیست «ضعف ساختاری» که اوکراین به آن مبتلاست همچنین بر روحیه نیروهای ارتش در خط مقدم نیز تأثیر دارد و برخی از آنها هم‌اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راه برای پایان‌دادن به جنگ در اوکراین، آغاز گفت‌وگوهای صلح با روسیه است.

یکی از فرماندهان میدانی ارتش اوکراین در گفت‌وگو با اکونومیست گفته است که «۷۰ درصد ارتش آمادگی واگذاری قلمروهای ازدست‌داده هستند.»

یکی دیگر از مقامات ارشد اوکراین که نخواسته نامش فاش شود افزود: وضعیت جذب نیرو در بهار ۲۰۲۵ هم فاجعه‌بار خواهد بود و «کیفیت نیروهای جدید» هم مسئله و مشکل جدی دیگری است؛ یا خیلی پیر هستند یا انگیزه‌ای برای جنگیدن ندارند.

یکی از فرماندهان گردان تیپ ۶۵ نیروهای مسلح اوکراین دراین‌باره گفت: مثلاً افرادی بالای ۵۰ سال به جبهه‌ها می‌فرستند که توصیه‌های پزشکی با خود دارند که نوشته شده این افراد آنقدر ضعیف و ناتوان هستند که توانایی خدمت در ارتش را ندارند؛ بعضی مواقع احساس می‌کنم یک مهدکودک اداره می‌کنم تا یک یگان جنگی.»

پیش از این و در اواخر ماه جولای نشریه واشنگتن‌پست گزارش داد که موج جدید بسیج عمومی در اوکراین صدمات جدی به اقتصادِ هم‌اکنون به‌هم‌ریخته اوکراین وارد خواهد کرد، زیرا موجب کاهش شدید نیروی کار خواهد شد.

در ماه آوریل ولودیمیر زلنسکی قانونی را برای «تقویت بسیج عمومی در اوکراین» امضا کرد؛ قانون جدید در ۱۸ ماه می اجرایی شد.

بر اساس قانون جدید، سن اعزام به جبهه و خدمت سربازی به زیر ۲۵ سال کاهش یافته و جریمه‌ها و مجازات‌های شدیدی علیه کسانی اعمال خواهد شد که از خدمت سربازی فرار کن