شناسهٔ خبر: 69952361 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

کوشکی: هرکس از اصطلاح "سوپر انقلابی" استفاده کند مشکل تربیت خانوادگی دارد

دکتر محمدصادق کوشکی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و فعال سیاسی حزب اللهی با اشاره به زمزمه حضور دکتر علی لاریجانی در دولت پزشکیان گفت: دیسیپلین علی لاریجانی مانع از همکاری اش با دولت است و بعید است که در دولت حاضر شود.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

متن گفتگوی خبرنگار تابناک با دکتر محمدصادق کوشکی  را از نظر می گذرانید :

تحلیل شما از بازگشت آقای لاریجانی به صحنه و احتمال حضورشان در دولت آقای پزشکیان چیست؟ این رویداد چه تغییراتی در دولت آقای پزشکیان ایجاد می‌کند؟

به نظرم خیلی مسئله‌ی مهمی نیست و بعید می‌دانم که آقای علی لاریجانی بتواند با دولت پزشکیان کار کند و احتمال آن خیلی زیاد نیست. چون آقای لاریجانی برای خودش یک دیسیپلین و یک چهارچوب‌هایی دارد که فکر می‌کنم آن چهارچوب‌ها و آن دیسیپلین اصلاً در دولت پزشکیان پیدا نشود. بعید می‌دانم که با هم سازگاری داشته باشند.خانم! من کلمات را؛ به خاطر ۳۰ سال معلمی دقیقاً کلمه را انتخاب می‌کنم و می‌دانم بار کلمه چیست، همان را بنویسید!

حتما؛ چشم! برخی تحلیل‌گران معتقدند سوپر انقلابی‌ها، طیف سید سعید جلیلی، درحال کمرنگ شدن ازعرصه‌ی قدرت و تصمیم‌گیری‌های کلان هستند، شما چنین چیزی را احساس می‌کنید و اگر بله دلیل و پیامد‌های آن را چه می‌دانید؟ 

 من واقعاً متوجه معنی واژه سوپر انقلابی نمیشوم. یعنی چه این مثلاً سوپر انقلاب؟ مثلاً بنزین است که سوپر باشد؟ این واژه‌ها، واژه‌های زشتی است. واژه‌های ژورنالیسم زرد است و نباید چنین واژه‌هایی را در واقع به کار ببریم.

 نه برای این گروه و نه برای گروه دیگر. اصلاً نوع این نامگذاری، نام‌گذاری مؤدبانه‌ای نیست و نشان می‌دهد که گوینده‌ی این عبارات و کسی که این عبارات را به کار می‌برد مشکل تربیت خانوادگی دارد. واژه، واژه‌ی غلطی ست. ما می‌توانیم نامگذاری‌هایی کنیم و روزنامه‌نگاری شریف را رعایت کنیم، نه ژورنالیسم زرد را. این یک نکته مهم است. نمی‌دانم این را می‌توانید منعکس کنید؟

بله!  حتماً !

 نکته دوم اینکه بالاخره صحنه‌ی سیاست، صحنه آمدن و رفتن است. ممکن است کسی بیاید، وارد جریانی بشود و ممکن است از جریانی خارج بشود، ممکن است جریانی با ضعف و یا قوت مواجه بشود، این‌ها طبیعی است. صحنه‌ی سیاست است. اما اینکه جریان منتسب به آقای جلیلی ضعیف شده یا قوی شده است را نمی‌شود در طی چند ماه بعد از انتخابات نظر داد، باید در انتخابات‌های بعدی و در عرصه‌های بعدی مشاهده کرد.

 به هرحال آقای جلیلی رقیب آقای پزشکیان بوده که رأی نسبتاً بالایی هم در سطح جامعه داشتند. در انتخابات‌های قبلی سعید جلیلی ۵ میلیون رای یا کمتر داشت، ولی در این دوره توانست رأی قابل قبولی داشته باشد؛ یعنی رشدی از ۵ میلیون به بیش از ۱۳ میلیون؛ حالا اینکه این روند رو به ضعف است یا قوت را دیگر باید آن‌هایی که مشاهده میکنند تشخیص بدهند.

آیا چشم اندازی برای مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی می‌بینید و تحلیل شما از تیم جدید ترامپ در قبال ایران چیست؟

من فکر می‌کنم اگر کسی یک بهره‌ی حداقلی از فهم سیاسی داشته باشد متوجه می‌شود که در شرایط فعلی نام بردن از مذاکره با آمریکا یعنی اینکه آن فرد اصلاً متوجه فضای سیاسی نیست. شخصیت ترامپ و گروه همراهش گروهی هستند که به هیچ عنوان اعتقاد به هیچ نوع مذاکره‌ای ندارند و درواقع در هیچ مذاکره‌ای هم پایدار و وفادار نبودند. ترامپ کسی است که آمریکا را از پیمان پاریس خارج می‌کند، برجام را پاره می‌کند و بقیه تعهدات آمریکا را هم به نوعی نقض کرده و شخصیت گروه همراهش را که برای دولت آینده چینش میکند، دولتی است که خصوصیت برتری طلبی آمریکایی به شدت در آن‌ها مشهود است و اصلاً طرف مقابل را کسی نمی‌دانند که لایق مذاکره باشد و هیچ تمایلی هم به هیچ نوع مذاکره‌ای با هیچکس ندارند. یعنی اگر هم مذاکره‌ای می‌کنند با کسی مثل بن سلمان مذاکره می‌کنند که یک قرارداد بیش از ۶۰ میلیارد دلاری را برای فروش اسلحه به او تحمیل و بعد هم او را گاو شیرده حساب کنند. نوع نگرششان این است. طبیعی ست که هیچ انسان معقول اصلاً تصور مذاکره با ترامپ و گروهش را هم به ذهن خود راه نخواهد داد.

ولی مذاکره با آمریکا توسط آقای لاریجانی در سایت رهبری مطرح شد، نظر شما راجع به این قضیه چیست؟ 

از خودتان بپرسید!

نظر شما در مورد فیلترینگ چیست؟ آیا این وضعیت قابل تداوم است؟

 من به کشوری مثل آلمان ارجاع می‌دهم؛ ببینیم که آیا آلمان در برخورد با فضای مجازی قانون دارد یا خیر؟ اگر قانون دارد جزئیات قانونش چیست؟ حجم قوانین آلمان برای فضای مجازی چقدر است. به هر حال آلمان کشوری ست جایگاه و موقعیت مشخص؛ به نظر من اگر همان حجمی که آلمان برای فضای مجازی خود قانون وضع کرده و آن قانون به شدت رعایت می‌شود و جدیست و کسی نمی‌تواند تخلف کند، اگر همان قانون و فضا در کشور ما حاکم بشود، بخش زیادی از مشکلات مربوط به فضای مجازی کشور ما حل و فصل میشود و ما می‌بینیم که اتحادیه اروپا مرتب و به صورت پیوسته برای کشور‌های عضو، مقررات و توصیه‌های جدی برای اداره فضای مجازی دارد و برای هر کدام از بستر‌های (پلتفرم های) فضای مجازی و در تمام عرصه‌های فضای مجازی برای اعضای خودش توصیه‌های مشخصی دارد؛ و اگر ما همان توصیه‌ها، همان مقررات و همان چهارچوب‌هایی که اتحادیه‌ی اروپا برای اعضای خود در این سال‌ها ارائه کرده، مرتبا در فضای مجازی کشورمان حاکم کنیم بخش زیادی از مشکلات فضای مجازی کشور حل و فصل می‌شود. آن دقتی که کنگره آمریکا در خصوص فضای مجازی و مواجهه با یک بستری به نام تیک تاک دارد را اگر مجلس ما با همان جدیت در قبال فضای مجازی داشته باشد و اعمال کند، دیگر در کشورمان در عرصه‌ی فضای مجازی مشکل جدی نخواهیم داشت.

 آیا خود شما هم از اینترنت فیلتر شده استفاده می‌کنید؟

من به هیچ عنوان در عمرم، حتی یک ثانیه از فیلتر شکن استفاده نکردم. چون این کار تخلف است و باور من اینست که قوانین جمهوری اسلامی را باید رعایت کنم و به همین خاطر فقط با بستر‌های ایرانی مثل ایتا و بله کار می‌کنم.

منبع: تابناک