شناسهٔ خبر: 69951555 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

وزیر فرهنگ: توانایی‌ شوراهای فرهنگ عمومی را نباید دست‌ کم گرفت

رکنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه توانایی‌ شوراهای فرهنگ عمومی نباید دست‌ِکم گرفته شود، گفت: هر نهادی به تنهایی از ظرفیتی برخوردار است، ولی اگر این نهادها کنار یکدیگر قرار گیرند و ظرفیت‌هایشان با هم ترکیب شود، اتفاقات بهتری رخ خواهد داد و می‌توانند موثرتر عمل کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سید عباس صالحی در هشتصد و بیست و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور و اولین جلسه دوره دوازدهم این شورا، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: «دولت و مسئولان موظفند که توجه کنند به جریان عمومی فرهنگ جامعه؛ ببینند کجا داریم می‌رویم، چه دارد اتفاق می‌افتد، چه چیزی در انتظار ما است؛ اگر چنانچه مزاحماتی وجود دارد، آن‌ها را برطرف کنند.»

وی افزود: رهبر انقلاب در این بیان به سه مسأله به عنوان راهبرد اشاره می‌کنند؛ ۱- چه چیزی در حوزه فرهنگ عمومی در حال رخ دادن است، ۲- چه امری در انتظار ماست، کجا می‌رویم، چه مزاحماتی در فرهنگ عمومی وجود دارد و ۳- چطور می‌شود از آن عبور و به سمت فرهنگ عمومی مطلوب حرکت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از این سه راهبرد به عنوان سه موضوع اصلی شورای فرهنگ عمومی کشور یاد کرد و درباره ظرفیت‌های این شورا نیز گفت: کاملا روشن است که شورای فرهنگ عمومی ظرفیت‌های قابل توجهی دارد؛ ظرفیت اول که در این شورا وجود دارد، استقرار بخش قابل توجهی از نهادهای موثر عرصه فرهنگ عمومی در این شوراست. اگر بتوانیم این نهادها را فعال‌تر  کرده و بین آن‌ها هم‌افزایی کنیم، تاثیرگذاری قابل توجهی در تحقق اهداف ایجاد می‌شود؛ چراکه بخش‌های عمده دستگاه‌های موثر حاکمیتی، دولتی و عمومی در عرصه فرهنگ عمومی، در شوراهای فرهنگ عمومی مرکزی و استانی عضو هستند و همین امرو نیز ظرفیت قابل توجهی را ایجاد می‌کند‌.

وی افزود: تقریبا هیچ نهاد فرهنگی‌ را نداریم که به اندازه این شبکه، امتداد جغرافیایی داشته باشد چراکه این امتداد تا شهرستان‌ها وجود دارد و از این جهت ظرفیت کم‌مانندی داریم. به عنوان مثال، برخی از دستگاه‌ها فرصت‌هایی برای مصوبات ملی دارند اما مصوبات شهرستانی ندارند و بالعکس؛ در حالیکه این شورا با ظرفیت‌هایی که دارد، می‌تواند مصوبات ملی، شهرستانی و منطقه‌ای داشته باشد که امکانی کم‌نظیر است.

صالحی انعطاف را یکی دیگر از ظرفیت‌های شورای فرهنگ عمومی دانست و گفت: ظرفیت دیگر شورای فرهنگ عمومی ثابت و منعطف بودن آن است؛ ثابت است چون یکی از نهادهایی است که عناصر ثابت در آن وجود دارد. شورا سه نوع عضو دارد؛ اعضای حقوقی حاکمیتی، اعضای حقوقی دولتی و اعضای حقیقی. اعضای حقوقی دولت‌ها که تغییر می‌کنند  و مساله انعطافِ شورا رخ می‌نمایاند، بخش ثبات هم از طریق سایر نهادهای عضو تامین می‌شود و می‌تواند خط اتصال را برقرار کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشکر از مسئولان فرهنگی دولت سیزدهم گفت: در دوره‌های مختلف تلاش‌هایی صورت گرفته است؛ اما با این وجود همچنان نقاط ضعفی وجود دارد که باید برطرف شود. به طور خاص، شورای فرهنگ عمومی ضعف‌هایی دارد که باید آنها را رفع و نقاط قوت را نیز تقویت کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس با اشاره به اعضای حاضر در دوره دوازدهم شورای فرهنگ عمومی کشور، تصریح کرد: شأن افراد در این جلسه، نمایندگی از وجهه حقوقی‌شان است. به همین منظور هم باید امکانات دستگاهی که به نمایندگی از آن حاضر هستند را برای تحقق اهدافِ شورا بسیج کنند. در ادوار مختلف، گاهی به این بسیج امکانات توجه لازم نشده و خط ارتباطی برای استفاده از ظرفیت‌ دستگاه‌ها برای نیل به اهداف به وجود نیامده است. به همین منظور شاید بتوان بخشی از مشکل شورای فرهنگ عمومی را در همین امر دانست که برخی از حاضران به عنوان کارشناس در جلسه حضور پیدا می‌کنند؛ نه‌ نماینده دستگاه‌هایی که قرار است با موضوعات درگیر باشند.

وی با بیان اینکه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور باید قدرت بسیج‌کنندگی کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این حوزه داشته باشد، تصریح کرد: دکتر آشنا کارنامه درخشان علمی و سابقه ایثارگری دارند و از جوهره جهاد و ایثار برخوردار هستند و از طرفی کاملا با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشنا هستند و در بخش‌های مختلف این وزارتخانه حضور داشته‌اند.

صالحی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور قدرت بسیج‌کنندگی ظرفیت‌های وزارت فرهنگ را داشته باشد و در استفاده از تجربیات گذشته موفق باشد؛ چرا که این شورا ظرفیت‌های خوبی دارد که از آن به خوبی استفاده نشده است.