شناسهٔ خبر: 69947260 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

طالبان: از ۵ هزار ازدواج اجباری جلوگیری کرده‌ایم

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان اعلام کرد این وزارتخانه طی سه سال گذشته از ۵ هزار ازدواج اجباری جلوگیری کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سیف خیبر» سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان با انتشار پیامی در «ایکس» دستاوردهای این وزارتخانه را در سه سال گذشته در زمینه حمایت از حقوق زنان و جلوگیری از خشونت علیه آن‌ها اعلام کرد.

بر اساس این پیام، وزارت امر به معروف و نهی از منکر در سه سال گذشته اقدامات قابل توجهی در راستای تأمین حقوق زنان و جلوگیری از ازدواج‌های اجباری و خشونت‌های خانوادگی انجام داده است. از جمله مهم‌ترین دستاوردهای اعلام شده این وزارتخانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تأمین حقوق اساسی زنان:
وزارت امر به معروف در این اطلاعیه اعلام کرد در مدت سه سال گذشته توانسته است حدود 20 هزار مورد از حقوق اساسی زنان، شامل ارث، مهریه و سایر حقوق شرعی را که به دلیل رسوم نادرست و غیرت‌های بی‌مورد از زنان سلب شده بود، تأمین کند. بر اساس این اطلاعیه، در شش ماه اخیر، هزار مورد مشابه ثبت و حل‌وفصل شده است.

جلوگیری از ازدواج‌های اجباری:
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد از وقوع بیش از 5 هزار ازدواج اجباری جلوگیری کرده است. بر اساس این اطلاعیه، این ازدواج‌ها عمدتاً شامل مواردی بودند که در آن‌ها زنان و یا دختران کم سن بدون رضایت خود یا به اجبار و در مقابل پول به ازدواج مردان مسن‌ در می‌آمدند. اطلاعیه افزود در شش ماه اخیر، 500 مورد ازدواج اجباری مشابه ثبت و از وقوع آن جلوگیری شده است.

مقابله با خشونت خانگی علیه زنان:
وزارت امر به معروف و نهی از منکر همچنین افزود از انواع خشونت‌های خانوادگی علیه زنان مانند خشونت فیزیکی و روانی، نگاه تحقیرآمیز و محرومیت از حقوق شرعی جلوگیری کرده است. به گفته سخنگوی این وزارتخانه، در شش ماه اخیر هزار مورد خشونت خانوادگی ثبت و به آن رسیدگی شده است.

سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر در پایان اعلام کرد که این وزارتخانه همچنان متعهد به دفاع از حقوق زنان و مقابله با رفتارهای نادرست و خشونت‌آمیز علیه آنان است و در آینده نیز در راستای حفظ حقوق اساسی زنان و پیشگیری از خشونت‌ها اقدامات لازم را ادامه خواهد داد.

این اظهارات در حالی است که مسائل حقوق بشری و آموزش زنان از موضوعات کلیدی هستند که تاکنون میان هیئت حاکمه و جامعه جهانی حل نشده باقی مانده و جامعه جهانی خواستار کاهش محدودیت‌ها علیه زنان و دختران در افغانستان است.

انتهای پیام/.