به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، فاطمه مهاجرانی امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به نشست معاونان وزرای خارجه ایران با تروئیکای اروپایی اشاره کرد و گفت نشست معاونان وزیر خارجه ایران با سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلستان برگزار میشود. این نشست با در نظر گرفتن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مورد تاکید رهبر انقلاب در روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد، محور گفتوگوها مسائل دوجانبه منطقهای و بینالمللی و تبادل وضعیت درباره وضعیت غزه و لبنان و انشالله ایجاد صلح در آن منطقه خواهد بود و امیدوار هستیم که هرچه زودتر شاهد توقف این نسلکشی در غزه و لبنان باشیم. وی با تسلیت ایام فاطمیه و شهادت بانوی اسوه عالم حضرت زهرا(س) و بزرگداشت هفته بسیج، به همه بسیجیانی که برای دفاع از مرز و بوم و خدمت به وطن به شهادت رسیدند، تسلیت گفت.
فاطمه مهاجرانی همچنین در آستانه روز مجلس به اهمیت مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد مهم برای تحقق دموکراسی و مردم سالاری دینی اشاره کرد و افزود: بیش از هر زمان دیگری به همکاری دولت و مجلس نیاز داریم که به حمدالله تاکنون هم افزایی خوبی بین این دو قوه محقق شده است.
وی با تاکید بر اینکه جایگاه ما در نهادهای عمومی امانتی گرانبها و مصداق حق الناس است و ما در برابر پیشگاه خداوند و مردم مسئول هستیم، گفت: طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس محترم جمهور ۶۰ دانشجوی دیگر که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به تحصیل بازگشتند. همچنین براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل شریف معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پروندههای گزینش شده بودند پس از بررسیهای مجدد به نظام آموزشی پیوستند.
اختصاص هزار میلیارد تومان برای ساماندهی مدارس
مهاجرانی از ساماندهی مدارس ناایمن خبر داد و افزود: با تفاهم نامهای که بین ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه منعقد شده است، مبلغ هزار میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فضای فیزیکی آموزشی در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم شاهد بهبود فضای آموزشی باشیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره احتمال مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: اصول سه گانه عزت، حکمت و مصلحتی که مقام معظم رهبری برای تعاملات بینالمللی ترسیم فرمودند، نقشه راه دولت چهاردهم است و هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران ملت ایران باشد را بررسی میکنیم. هر گفتوگویی نیازمند احترام و اعتمادسازی است، احترام نیاز به عملیاتیسازی دارد اما متاسفانه کشورهای غربی و در راس آن آمریکا، بارها و بارها ثابت کردند که بدعهد هستند و طبیعتا این چیزی است که مردم درک کردند ولی آنچه مسلم است منافع مردم ایران در چهارچوب مصالح کلی نظام بررسی خواهد شد.
مهاجرانی درباره بندر چابهار گفت: چابهار به عنوان محور کلیدی کریدور شرق کشور با کشورهای همسایه و کشورهای شمالی و شرق مدنظر است و به عنوان یکی از کریدورهای اصلی به آن توجه میشود.
وی افزود: تمرکز اصلی رئیس جمهور بر پروژههای زیرساختی در منطقه از جمله اتمام پروژه راه آهن زاهدان - چابهار بوده و در این زمینه و در راستای توسعه بندر چابهار سازمان بنادر و کشتیرانی و وزارت راه و شهرسازی در حال مذاکره و تعامل با دولت هند هستند. البته رئیس جمهور در نشست بریکس هم صحبتها و پیگیریهایی را با مقامات مسئول در کشور هند داشتهاند و موضوع تسریع توسعه منطقه یکی از موضوعات اولویتدار و مدنظر دولت است.
مهاجرانی همچنین درخصوص افزایش قیمتها و تأثیرات آن بر جامعه، گفت: دولت به خوبی درک میکند که معیشت مردم حق آنهاست و باید بهطور جدی مدنظر قرار گیرد. دولت مکلف است تا با برنامهریزیهای مناسب، معیشت مردم را تضمین کند و از این رو، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
ویادامه داد: در مورد انتقادات، باید گفت که کسانی که امروز منتقد هستند، خود میدانند که چه وضعیتی را تحویل دادند.
سخنگوی دولت در ادامه افزود: دولت به دلیل حفظ آرامش روانی مردم، ممکن است در برخی موارد سکوت اختیار کند، اما این به معنای نداشتن برنامه یا بیتحرکی نیست. هر تصمیم اقتصادی و افزایش قیمتی، فرایند طولانی و پیچیدهای دارد که در نهایت به تصویب میرسد.
مهاجرانی همچنین اظهار کرد: دولت تمام تلاش خود را بهکار خواهد بست تا کرامت شهروندان حفظ شود و به توسعه اجتماعی و رفاه عمومی دست یابد. در عین حال، باید توجه داشت که برخی از چالشها اجتنابناپذیر هستند و دولت موظف است با آنها مقابله کند.
وی بیان کرد: دولت به منتقدان بهعنوان شهروندان احترام میگذارد و آماده پاسخگویی به نقدها در فرصتی مناسب است اما در این مسیر، هدف اصلی حفظ آرامش و کرامت مردم خواهد بود.
۲۰ همت؛ گردش مالی فروش فیلترشکن
سخنگوی دولت با بیان اینکه ریشه فیلترینگ صیانت است، گفت: ۸۵ درصد از مردم از فیلترشکن استفاده میکنند و گردش مالی خرید و فروش فیلترشکنها به ۲۰ همت میرسد.
مهاجرانی با بیان اینکه این اعداد به تنهایی به لزوم بازنگری در فرآیند مسدودسازی صحه میگذارد، اظهار کرد: یکی از وعدههای رییسجمهور رفع فیلترینگ بود که در این خوصوص مذاکرات خوبی در نشست سران قوا صورت گرفت. همچنین در جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز موضوع به یک کارگروه ویژه سپرده شده است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: رویکرد ایران رویکرد تعامل سازنده است، ما با حفظ همه آن چیزی که منافع ملی ما است و آن چیزی که بر پایه فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است با همه، از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی تعامل میکنیم و در چارچوب حقوق و تکالیف مصرحی که ذیل معاهده عدم اشاعه وجود دارد اقدام خواهیم کرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ما موظف هستیم از حقوق مردمان در راستای استفاده از انرژی هستهای به شکل صلحآمیز اقدام کنیم، گفت: طبیعتا راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای نسل جدید را در دستورکار داریم. ما انرژی هستهای را برای درمان، کشاورزی و گندزدایی میخواهیم؛ این مسئله همان چیزی است که بارها درباره آن صحبت کردهایم.
مهاجرانی همچنین درباره مازوتسوزی گفت: مصرف مازوت قطع نشده بود بلکه کاهش پیدا کرده است. ما یک نوع مازوت داریم که با گوگرد میسوزد و برای سلامتی بسیار مضر است. سوزاندن این نوع مازوت قطع شده است. در حال حاضر سوخت تامیین شده که متشکل از گازوئیل، گاز و مازوت است و در جاهایی که نزدیک مناطق مسکونی نیست مصرف میشود.
وی افزوذ: در حال حاضر کمبود این سوخت در دستور کار است و برای تامین سوخت نیروگاه استفاده میشود.
مهاجرانی همچنین درخصوص تاخیر در پرداخت یارانهها گفت: مردم نگران تامین منابع یارانهها نباشند؛ بالغ بر ۱۷ میلیون خانوار یارانه دریافت میکنند. این موضوع به جهت طولانی بودن فرآیند از تامین منابع تا واریز با تاخیر مواجه شد.
مهاجرانی با بیان اینکه بارها و بارها حکمرانی فضای مجازی و ضابطهمند کردن فضای مجازی مورد مطالبه مقام معظم رهبری هم بوده است، اظهار کرد: قانونمند کردن حداقل در سه حوزه فنی یا تکنیکال، فناورانه یا تکنولوژیکال و فرهنگی قابل دستهبندی است. موضوعی که در اینجا از اهمیت ویژهای برخوردار است، ایجاد تعادل بین این سه حوزه و تبدیل نکردن موضوع حکمرانی فضای مجازی و فروکاستن آن به صرف حذف فیلترینگ است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات مهم در این زمینه، تولید محتوا و قانونمندکردن فضا است؛ گفت: کارهای بسیار خوبی در زمینه اقتصاد دیجیتال توسط همکاران من در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است. همچنین در مورد محتوایی که باید تولید بشود و مطالبی که میتواند حکمرانی فضای مجازی را در این سه دسته فنی، فناورانه و فرهنگی حل کند برنامههای خوبی تدارک دیده شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: در راستای این موضوع دولت درصدد است تا بتواند پس از حذف فیلترینگ، به صورت مشخص برخی سکوها حکمرانی خود را در فضای مجازی بیشتر کند یا افزایش دهد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات ایران در قبال تلاش برای رفع تحریمها، بیان کرد: رویکرد فشار حداکثری و به نوعی افزایش تحریمها در قبال ایران یک رویکرد شکست خورده است؛ در این رویکرد که در دورهای با بیماری کرونا همراه شد، دیدیم با درایت مقام معظم رهبری و تلاش مسئولان و همراهی مردم کشور پابرجا ماند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه نمیگوییم تحریمها بیاثر هستند، تصریح کرد: میتوانیم تحریمها را کماثر کنیم اما اینکه چگونه و با چه روشی حتماً برخی از مسائل اینجا قابل مطرح کردن نیست چون دلایل محرمانگی وجود دارد ولی به هر حال تحریمها را میشود به نوعی کماثر کرد. این یکی از دو ماموریت دولت در این خصوص است. ماموریت دیگر خنثیسازی تحریمها است. کماثرسازی تحریمها اولین رویکردی است که در دولت دنبال میشود و برنامهریزیهایی هم به صورت جدی وجود دارد و همه سناریوها در حال بررسی هستند.
مهاجرانی در ادامه تصریح کرد: تاکید رئیسجمهور بر عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق مردم است. وقتی شدت تحریمها افزایش پیدا میکند و فشارهای اقتصادی زیاد میشود، بیشترین آسیب به اقشار محروم میرسد. تلاش دولت بر این است که جلوی هرگونه آسیب به این عزیزان گرفته شود.
وی در مورد رفع تحریمها نیز اظهار کرد: همانطور که رهبری هم بارها تاکید کردهاند حتی اگر لازم شد یک ساعت زودتر این تحریمها برداشته شود مسئولان ما اقدام خواهند کرد و کشور استقبال میکند. پیگیر حل تنازعات هستیم. همچنین باید تاکید کنم که از تنازعات به هیچ عنوان استقبال نمیکنیم اما برای مقابله با آنها آمادگی داریم.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارتباط بین کلینیک ترک بیحجابی و دولت اظهار کرد: رویکرد دولت این نیست که بخواهیم موضوعات فرهنگی و اجتماعی را به موضوعاتی از جنس امنیتی تبدیل کنیم و اتفاقا عکس این ماجراست؛ یعنی دولت به دنبال تبدیل کردن موضوعات به موضوعاتی است که بتواند همه مردم را همراه کند.
وی با بیان اینکه برخی کلمات باید با دقت بیشتری استفاده شوند، تصریح کرد: برخی از این واژگان به جز ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت چیزی را به دنبال نخواهد داشت. واژگانی مانند ترک یا کلینیک برای سوء مصرف مواد مخدر یا موضوعات روانشناختی است.
سخنگوی دولت ادامه داد: موضوعاتی از جنس حجاب و فرهنگ را باید با رویکردهای فرهنگی - تربیتی - اجتماعی حل کرد. چنین موضوعاتی نباید در لایه دیگری بررسی شوند.
مهاجرانی همچنین درخصوص بودجه این مرکز گفت: عدد بودجه تنها مختص این موضوع نیست و مربوط به کل ستاد است و ۲۵۰ میلیارد تومانی که ذکر میشود.
وی تاکید کرد: در شرایطی هستیم که به شدت به سرمایه اجتماعی نیاز داریم و باید پشت هم باشیم. باید مراقبت کنیم تا از واژگان، ارقام و ادبیاتی استفاده کنیم که ما را بیشتر به هم نزدیک کند نه اینکه از هم دور کند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره دیدار رئیسجمهر با مولوی عبدالحمید در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: در سفر رئیسجمهور به این استان چهار نشست با اصحاب فرهنگ، نخبگان اقتصادی، نخبگان اجتماعی و شورای اداری برگزار شد که در جریان این نشستها دیداری با افراد متنفذ منطقه هم وجود داشت.
مهاجرانی با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی از مسیر توسعه اجتماعی و ایجاد امنیت میگذرد، بیان کرد: ایجاد امنیت، نیازمند ایجاد وفاق و به رسمیتشناختن افراد است؛ طبیعتاً رئیسجمهور به دنبال این است که استان سیستان و بلوچستان بهعنوان استانی باشد که میتواند پیشران اقتصادی شود. رئیسجمهور میخواهد فضایی را فراهم کند برای اینکه سرمایهگذاران بتوانند در آن کار کنند و این نیازمند امنیتی است که با همسویی با افراد ایجاد خواهد شد.
وی درخصوص اینکه آیا در یارانه غیر نقدی تغییری ایجاد شده یا نه گفت: در این خصوص هیچگونه تصمیمگیری نشده است و هنوز صحبتی از این جنس مطرح نیست. ممکن است در این انتقال تغییر، تأخیرهایی صورت گیرد که دولت میتواند این زمان را با راههای تورمزا حل کند اما ترجیح این است که چنین اقدامی صورت نگیرد. زیرا هرگونه اقدام از جنس تورمزا، فرایندی است که پول به شکلی به دست مردم برسد که آثار تورمی زیادی به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی دولت ادامه داد: در راههای غیرتورمی، هر دولتی برای اینکه بتواند در زمان کوتاه برای یارانهها منابع تأمین کند، معمولاً از منابع ارزی استفاده میکند که حاصل این منبع ارزی از صادرات فرآوردههای مختلف از جمله فرآوردههای نفتی است تامین میشود.
انتهای پیام