بر اساس این طرح باید ۷۰ نوبت شیر در طول سال تحصیلی در میان دانشآموزان توزیع شود که اجرای کامل آن از سال ۸۴ در همه مدارس کشور آغاز شد؛ اما به مرور از میزان توزیع شیر در مدارس کاسته شد و در نهایت در سال ۹۶ به دلیل کمبود منابع اعتباری، این طرح متوقف شد.
شیر به عنوان یک منبع غنی از کلسیم، پروتئین و ویتامینها، نقش کلیدی در رشد استخوانها و تقویت سیستم ایمنی کودکان دارد. با توجه به آمارهای نگرانکننده درباره کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی بسیاری از کودکان ایرانی، این طرح نه تنها به تأمین نیازهای تغذیهای دانشآموزان کمک میکند؛ بلکه میتواند به افزایش تمرکز و یادگیری در کلاسهای درس نیز منجر شود.
حسین اسداللهی، دبیر کمیته شیر وزارت آموزش و پرورش با بیان این که رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر آموزش و پرورش دستور پیگیری توزیع شیر را داده است؛ گفت: از اول مهر وزیر آموزش و پرورش به درخواست رئیس جمهور دستور آماده سازی زیرساختهای لازم برای توزیع شیر مدارس را دادند.
وی با بیان این که زیرساختهای لازم برای توزیع شیر و نظارت بر آن شکل گرفته اند؛ افزود: از سال گذشته برای آماده سازی و نظارت بر توزیع شیر تمهیدات خیلی خوبی در نظر گرفته شد و در این مورد مشکلی نداریم.
وی با بیان این که سازمان برنامه و بودجه سال گذشته حدود ۳۸ هزار میلیارد ریال برای توزیع شیر به وزارت آموزش و پرورش تخصیص داده است؛ افزود: سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتبار شیر به دنبال تامین اعتبار و محل تامین آن است.
او با بیان این که مهمترین عامل عدم توزیع شیر تامین اعتبار و محل تامین بودجه است؛ ادامه داد: معمولا تامین بودجه بر عهده سازمان هدفمندی یارانهها بوده و این سازمان وظایف گوناگونی دارد. اعتبار توزیع شیر همواره با چالشهایی روبهرو بوده است.
اسداللهی با بیان این که دولت مجوز توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی را صادر کرده بود؛ تصریح کرد: دانشآموزان مقطع ابتدایی به دلیل این که در سن رشد هستند، همواره مورد توجه دولتها بوده اند.
دبیر کمیته شیر وزارت آموزشوپرورش در پایان تاکید کرد: به محض تامین اعتبارات، شیر در مدارس دولتی توزیع میشود.