شناسهٔ خبر: 69942010 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

کاهش جهانی مرگ و میر ناشی از ایدز

صاحب‌خبر -

شفقنا- آمارها حاکی از کاهش جهانی میزان ابتلا و تلفات ناشی از اچ‌آی‌وی در سطح دنیا است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ فرانس24 نوشت: بر اساس مطالعه‌ای که امروز سه‌شنبه در مجله لنست منتشر شد، در طول دهه 2010 تعداد عفونت‌های HIV در سراسر جهان به میزان یک پنجم کاهش یافت.

بر اساس این مطالعه، مرگ و میر مربوط به HIV که عموماً توسط سایر بیماری ها در مراحل پایانی ایدز ایجاد می شود، حدود 40 درصد کاهش یافته و به زیر یک میلیون در سال رسیده است. این کاهش عمدتاً ناشی از بهبود نرخ‌ها در آفریقای جنوب صحرا است که بیشترین آسیب را در همه‌گیری جهانی دارد. با این حال عفونت در همه جا کاهش پیدا نکرده به طوریکه سایر مناطق، مانند اروپای شرقی و خاورمیانه، شاهد افزایش تعداد HIV بودند.

با اینکه اخبار خوبی از کاهش تلفات و ابتلاها منتشر شده اما به گفته محققان، جهان تا سال 2030 از هدف سازمان ملل متحد برای ریشه کن کردن مرگ و میر ناشی از ایدز فاصله دارد.

پیشرفت فناوری و علم پزشکی در این میان نقش اساسی داشته است به طوریکه درمان‌های پیشگیرانه با نام (PrEP) ابزاری قدرتمند در مبارزه با HIV هستند. این قرص ها که روزانه مصرف می‌شوند خطر ابتلا به اچ آی وی از طریق رابطه جنسی را تا حدود 99 درصد کاهش می دهد.

این خبر را در فرانس24 ببینید