شناسهٔ خبر: 69941811 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

خاک ثروتی بین‌نسلی و کلید کشاورزی پایدار است

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به مناسبت روز جهانی خاک از اهمیت خاک به‌عنوان بستری حیاتی برای کشاورزی نسل‌های آینده یاد کرد و خواستار اقدامات عملی برای حفاظت و مدیریت این منبع ارزشمند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی قاسمی، رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی که همزمان در ۳۱ استان کشور و۴۹۳ نقطه برگزار شد، از خاک به‌عنوان ثروتی بین‌نسلی یاد کرد و گفت: فعالیت‌های عملیاتی و میدانی در روز جهانی خاک، یادآور اهمیت این بستر حیاتی در کشاورزی است.

وی با اشاره به آمار منابع خاک ایران اظهار کرد: از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور، فقط ۱۷.۵ میلیون هکتار در چرخه تولید محصولات کشاورزی است و چالش‌هایی همچون شوری، فرسایش بادی و آبی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی بر این منابع فشار وارد می‌کند.

وی ادامه داد: فرسایش خاک در کشور سالانه بین ۱ تا ۴ میلیارد تن تخمین زده می‌شود و تغییر کاربری ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی از سال ۱۳۳۴ تاکنون، بر کیفیت و کمیت خاک تأثیر منفی گذاشته است.

رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی همچنین از شوری خاک به‌عنوان یکی از معضلات جدی یاد کرد و بیان کرد: شوری خاک می‌تواند تا ۲۰ درصد از تولیدات زراعی جهان را کاهش دهد و به ازای هر واحد افزایش شوری بیش از ۱۰ دسی‌زیمنس، ۲۱۷ کیلوگرم از تولید گندم کاهش می‌یابد.

قاسمی همچنین بر لزوم حفاظت از تنوع زیستی خاک تأکید کرد و گفت: خاک‌ها ۲۵ درصد از تنوع زیستی جهان را در خود جای داده‌اند و این نشان‌دهنده اهمیت آن در پایداری زیست‌بوم‌ها است. همچنین خواستار تقویت پوشش گیاهی، کنترل آلاینده‌ها و مدیریت پایدار اراضی کشاورزی شد.