با اینکه تهران از آپارتمانهای چند طبقه و برجها پر شده است و دیگر شباهتی به قدیم ندارد، هنوز هم اگر خوب بگردیم، در گوشهوکنار این شهر میتوانیم خانههای تاریخی را که از زمانهای قدیم باقی ماندهاند پیدا کنیم.
به گزارش همشهری آنلاین، خانه امیربهادر در محله پل امیربهادر یکی از همین خانههای تاریخی است که حدود ۲۰۰سال هم عمر کرده است. این خانه متعلق به حسین پاشازاده معروف به امیربهادر، وزیر جنگ مظفرالدین شاه بود. بعدها شرکت دخانیات ایران خانه را از وراث خرید. در آخر هم انجمن مفاخر و آثار فرهنگی ایران خانه را خرید و بازسازی کرد. عمارت امیر بهادر مانند دیگر عمارتهای رجال دوره قاجاریه بسیار مجلل و بزرگ است و به روزگار خود در خور زندگی وزیر دربار بوده است.
این سرا شامل چند دستگاه خانههای بزرگ همچون اندرونی، بیرونی، دیوانخانه، حسینیه، حیاطخلوت، گرمابه، اصطبل و دیگر نیازمندیهای زندگانی اینگونه افراد است. ۲عمارت کوچک و بزرگ در ضلعهای جنوبی و شمالی عمارت امیربهادر قرار گرفته است. عمارت شمالی ۲طبقه دارد که طبقه زیرین حوضخانه با کاشیکاریها و مقرنسکاریها جذاب و طبقه بالایی هم شامل چند اتاق و تالار با تزئینات آینهکاری، مقرنسکاری، ارسیهای رنگی، نقاشیها و تابلوهایی از افراد معروف دربار و هنرمندان آن زمان است. بیشتر این نقاشیها توسط کمالالملک و آذر صدیقی کشیده شدهاند.
عمارت جنوبی هم شامل کتابخانه و گلخانه است و بعدها به خانه اضافه شده است. در حیاط خانه هم میتوانید مجسمههای کمالالدین بهزاد و کمال خجندی را ببینید. علاوه بر اینها، در گوشهگوشه راهروها و اتاقهای خانه امیربهادر میتوانید تصاویر، نسخ، اسناد و دستنویسهای فرهیختگان ایرانی را ببینید. امروز، سالروز ثبت ملی این عمارت در ۵آذر سال۱۳۸۰ است. به همین بهانه بد نیست به این خانه قدیمی سری بزنید و تاریخ را مرور کنید.
خانه امیربهادر کجاست؟
وسیله نقلیه شخصی: خانه امیربهادر در میدان منیریه در خیابان ولیعصر قرار دارد. به پل امیربهادر که رسیدید وارد خیابان بشیری شوید، پلاک ۷۱ خانه امیربهادر است. مترو:ایستگاه منیریه ازقطار پیاده شوید و سپس در خیابان ولیعصر کمی پایین تر که بروید و به پل امیربهادر که رسیدید وارد خیابان بشیری شوید و پلاک ۷۱ را پیدا کنید. از مترو تا خانه امیربهادر ۱۵دقیقه پیادهروی دارید.