شناسهٔ خبر: 69935497 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

جمعیت عراق از 45 میلیون نفر فراتر رفت جمعیت عراق در آخرین سرشماری پیشین

صاحب‌خبر -

شفقنا- الجزیره گزارش داد: محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق امروز دوشنبه گفت: نتایج اولیه سرشماری ملی در عراق نشان می دهد که بر اساس آخرین نظرسنجی از جمعیت این کشور، جمعیت این کشور به 45.4 میلیون نفر رسیده است.

هفته گذشته، عراق برای اولین بار از سال 1987 سرشماری جامع نفوس و مسکن را در سراسر قلمرو خود انجام داد. این کشور چندین دهه درگیر جنگ و اختلافات سیاسی بود. این امر مانع انجام سرشماری سراسری در این کشور شده بود

السودانی، در یک کنفرانس مطبوعاتی – گفت که جمعیت این کشور به 45 میلیون و 407 هزار و 895 نفر از جمله خارجی ها و پناهندگان رسیده است.

او با اشاره به اینکه درصد جمعیت «در سن کار» بین سنین «15 تا 64 سال» به 60.2 درصد رسیده است، تأکید کرد: «عراق وارد مرحله رونق جمعیتی شده است».

به گفته سازمان ملل متحد، «پنجره جمعیتی» یا «رونق جمعیتی» به روش‌های بسیاری تعریف می‌شود که در عبارات و اصطلاحات آن‌ها متفاوت است، اما همه آنها در محتوایی که می‌توان به طور خلاصه به این صورت خلاصه کرد: « مرحله‌ای که در آن یک جامعه از نظر اندازه جمعیت در سن کار به اوج خود در مقایسه با کمترین درصد جمعیت وابسته به کودکان و سالمندان می رسد.»

‌نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد که درصد کودکان زیر 15 سال 36.1 درصد است، در حالی که «متوسط خانواده در عراق 5.3 نفر است»

او تاکید کرد که «این آمارها نتایج اولیه است و نتایج نهایی پس از تکمیل عملیات باقیمانده سرشماری و سرشماری کیفی خصوصیات جمعیت اعلام خواهد شد.

توزیع جمعیت بر اساس جنسیت در حال حاضر، بر اساس نتایج اولیه سرشماری که امروز صادر شده است، تقریباً یک تقسیم بندی را نشان می دهد، به طوری که 50.1 درصد از جمعیت را مردان و 49.8 درصد را زنان تشکیل می دهند.

جمعیت عراق در آخرین سرشماری پیشین

جمعیت عراق بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در این کشور در حدود 40 سال پیش، به ویژه در سال 1987، تقریباً 18 میلیون نفر بود.

سرشماری سال جاری شامل 18 استان عراق بود، پس از سرشماری سال 1997، سه استان تشکیل دهنده اقلیم کردستان که از سال 1991 از حکومت خودمختار برخوردار است، از این سرشماری حذف شدند.

این منطقه نیز به نوبه خود، امروز دوشنبه ، اعلام کرد که جمعیت آن بر اساس نتایج اولیه از 6.3 میلیون نفر، از جمله خارجی ها، فراتر رفته است.

سرشماری جمعیت در عراق چندین بار به دلیل اختلافات سیاسی در عراق به تعویق افتاد. این کشور شاهد درگیری هایی از جمله جنگ داخلی پس از حمله آمریکا در سال 2003 و کنترل دولت اسلامی در سال 2014 بر بخش های زیادی از آن بوده است.

سرشماری نفوس و مسکن در این کشور نفت خیز به ویژه در اموری که مربوط به بودجه و نمایندگی مجلس است، اهمیت بسیاری دارد.

مهدی العلاق، مشاور صندوق جمعیت ملل متحد در عراق، در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: نتایج سرشماری نشان داد که نرخ رشد سالانه جمعیت در حال حاضر 2.3 درصد است. به گفته او این عدد نتیجه تغییر الگوهای باروری در عراق است.