به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه لرستان، این بازدید توسط گروه ارتباط با صنعت و کار آفرینی معاونت پژوهشی دانشگاه و با هماهنگی مدیر گروه ارتباط با جامعه دانشگاه، میثم دوستیزاده و همکاری گروه آموزشی عمران دانشگاه برگزار شد.
این بازدید با حضور دانشجویان رشته مهندسی عمران، مدیر گروه آموزشی عمران احسان مومنی، عارف بهاروند مدیر امور عمرانی دانشگاه و رضا آساره رئیس گروه ارتباط با صنعت و کار آفرینی دانشگاه برگزار شد.
همچنین بازدیدکنندگان از دانشگاه به سمت محل ساخت پروژه سد مخمل کوه واقع در شمال شرقی خرم آباد حرکت کردند.
در ابتدا طبق برنامهریزی قبلی و با هماهنگی مدیران اجرایی و نظارتی طرح، به محل تامین مصالح مورد نیاز ساخت سد، (معدن سنگ) که در 2 کیلومتری محل اجرای طرح بود رفته و شاهد انفجار کوه مورد نظر جهت تامین سنگ و شن برای ساخت بودند.
در این بازدید دانشجویان رشته عمران برای اولین بار بود که یک انفجار در جبهه کاری را از نزدیک مشاهده میکردند.
انفجار با حضور نیروی انتظامی و اورژانس 115 خرم آباد و نیز مسئولان طرح مذکور و با رعایت اصول ایمنی و حفاظتی صورت گرفت.
در بخش بعدی این بازدید تیم اعزامی از دانشگاه به محل اجرای ساخت سد رفته و از نزدیک با عملیات خاکریزی و بخش دستگاههای کنترل دقیق و چگونگی کار ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین آشنا شدند.
در این بخش از برنامه بازدید، مهندسان و متخصصان پروژه مراحل مختلف خاکریزی، آزمایشگاه مکانیک خاک، بتن ریزی و لوله گذاری و چگونگی انتقال آب را برای دانشجویان و اساتید حاضر در سایت توضیح دادند و مراحل کار را برای ایشان تشریح کردند.
در بخش سوم و پایانی بازدید، تیم اعزامی از دانشگاه لرستان به همراه مدیران و مسئولان پروژه به سالن جلسات سایت رفته و در آنجا ابتدا مدیران مربوطه با نشان دادن یک پاور پوینت به تشریح و توضیح نظری و عملیاتی طرح پرداخته و از چگونگی طراحی و نقشههای اجرایی طرح برای دانشجویان صحبت کردند.
آساره رئیس گروه ارتباط با صنعت و کار آفرینی دانشگاه نیز به بیان برخی از ظرفیتها و قابلیتهای دانشگاه لرستان در حوزههای عمرانی، زمین شناسی، معدن و آزمایشگاهی پرداخته و اعلام آمادگی کردند که دانشگاه لرستان در راستای رسالت خود در بحث مسئولیت اجتماعی به عنوان بازوی علمی و تحقیقاتی میتواند در کنار پروژههای عمرانی و صنعتی نقشآفرینی کند.
همچنین احسان مومنی مدیر گروه آموزشی عمران دانشگاه لرستان و عارف بهاروند مدیر امور عمرانی دانشگاه ضمن تشکر از مسئولان این پروژه مهم عمرانی اعلام آمادگی کردند که دانشکده فنی و مهندسی و گروه عمران دانشگاه لرستان با داشتن اساتید مجرب و متخصص در حوزههای مربوطه میتوانند در زمینه مشاوره، طراحی و پژوهشی این طرحها مشارکت کند.
گفتنی است ارکان این طرح که از مرداد ۱۴۰۳ دستگاه اجرایی آن به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران واگذار شده عبارتند از:
_ وزارت نیرو، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان کارفرما طرح ساختمان سد وتونل کاکارضا سد مخملکوه.
_ شرکت مهندسین آبدان فراز به عنوان دستگاه نظارت.
_ شرکت ملی ساختمان از موسسات بنیاد مستضعفان به عنوان پیمانکار طرح هستند.
این طرح از سال ۱۳۸۳ در دستور کار وزارت نیرو بوده است و هم اکنون ۲۵۰نفر بطور مستقیم دراین طرح مشغول بکار هستند و دارای فعالیت اجرایی مستمر به همراه ماشین آلات سنگین ونیمه سنگنین و تجهیزات مرتبط است.
حضور آزمایشگاه فنی مکانیک خاک در سه بخش در این پروژه مشهود است بطوری که تمام مراحل کار توسط آزمایشگاه فنی مکانیک پیمانکار دستگاه نظارت و همچنین آزمایشگاه امین کارفرما شرکت آزمایشگاه اداره راه، کنترل و بازرسی مستمر میشود.
در خصوص تخصیص بودجه به این طرح مدیران ارشد و مجری طرح مهندس قربانخانی از مدیران ارشد وزارت نیرو در خصوص تامین اعتبارات و نقدینگی طرح در سطح کلان وزارت نیرو و سازمانهای مربوطه و شرکت آب ونیرو پیگیر موضوع است.
معاون اجرایی طرح: مهندس نوید محمودزاده.
معاون فنی پروزه: مهندس شجاع حیدری.
مسئول HSSE پروژه: مهندس عبدالرضا کرموندی.
مسئول تملک اراضی طرح: دکتر سحر فلاح.
_ مهندس حسین کیانی: سرناظر ارشد پروژه.
گروه ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان و اداره ارتباط با صنعت دانشگاه زیرنظر معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فعالیت میکنند.