شناسهٔ خبر: 69930749 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

فقر زیرساختی در حوزه کتاب در کاشان

متاسفانه در حوزه کتاب و کتابخوانی در کاشان دچار فقر زیرساختی هستیم، در حالی که در حوزه کودک نیز این شهر نیازمند سرمایه‌گذاری قابل توجه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، کتاب و کتابخوانی موضوعی است که متاسفانه با وجود علائق مختلف در منطقه به آن غفلت شده است و زیرساخت‌های لازم در شهرستان کاشان وجود ندارد و کمبودهایی در حوزه کتاب و کتابخوانی وجود دارد.

این کمبودهای حوزه کتاب و کتابخوانی به حدی است که بسیاری از مناطق شهرستان کاشان حتی فاقد مجموعه فرهنگی و یا کتابخانه است، در حالی که علاقه‌مندان در این حوزه بسیار زیاد و تشنه مطالعه و کنش‌گری هستند.

این کمبودها باعث شده تا بسیاری از استعدادهای قابل شکوفا در منطقه به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در حوزه کتاب و کتابخوانی مورد غفلت واقع شود و این کمبودها نیز به نوعی برای فعالان در حوزه فرهنگی دغدغه‌هایی را ایجاد کرده است.

زینب سادات واسعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه علی‌رغم وجود علاقه‌مندان متعدد حوزه کتاب و کتابخوانی محدودیت‌هایی وجود دارد و زیرساخت‌های لازم در این زمینه وجود ندارد و با دغدغه روبه‌رو هستیم.

وی با بیان اینکه در زمینه مردمی‌سازی کتابخانه‌ها هیچ مشکلی نداریم، افزود: بلوار امام رضا، فاز دو، مسکن مهر و راوند از جمله مناطقی است که فاقد کتابخانه عمومی است و بسیاری از مناطق کاشان از آیین امکانات بی‌بهره است.

رئیس اداره کتابخانه‌های شهرستان کاشان با بیان اینکه مردم علاقه زیادی در حوزه کتاب و کتابخوانی دارند، خاطرنشان کرد: باغ کتاب کاشان در نقطه‌ای پیش‌بینی شده است که از چندین مسیر دسترسی دارد و در نظر داریم شمال استان اصفهان را پوشش دهد.

وی با بیان اینکه جانمایی باغ کتاب در یک نقطه مناسب پیش‌ببنی شده است، گفت: در این نقطه مناطقی که فاقد کتابخانه هستند می‌تواند دسترسی به فضای حوزه کتاب و کتابخوانی را تسهیل کند، در حالی که در حوزه فضای مطالعه نیز دچار کمبود شدید هستیم.

واسعی با بیان اینکه از باغ کتاب کاشان علاوه بر مردم کاشان، شهروندان آران و بیدگلی، نطنز و اردستان نیز می‌توانند استفاده کنند، تصریح کرد: کمبود سالن مطالعه به حدی است که در کتابخانه ابوالرضا راوندی دانش‌آموزان در ایام کنکور در پله‌ها نشستند.

وی با بیان اینکه در بخش کودک کاشان نیازمند سرمایه‌گذاری قابل توجه است تا کتاب و کتابخوانی را در این گروه نهادینه کنیم، تاکید کرد: به غیر از یک کتابخانه کاشان بقیه کتابخانه‌ها بخش کودک آن در حد یک اتاق است و نیاز دانش‌آموزان کاشانی را پوشش نمی‌دهد.

رئیس اداره کتابخانه‌های شهرستان کاشان ضمن اشاره به بازدید از کتابخانه‌های تخصصی و راه‌اندازی این بخش‌ها در مراکز استان‌ها افزود: کاشان در حوزه سرانه و روزآمدسازی فضا در وضعیت مناسبی قرار ندارد و امیدواریم با همکاری مسئولان شاهد پیشرفت در حوزه کتاب و کتابخوانی باشیم‌.

وی با بیان اینکه فضاهای فرهنگی در شهرستان کاشان بسیار کم است، خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان با همراهی یکدیگر و توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی شاهد رشد قابل توجه در این بخش باشیم و دغدغه‌ها را جامع عمل بپوشانیم.

کمبود در حوزه زیرساختی کتاب و کتابخوانی حتی برای دانش‌آموزان و دانشجویان نیز دغدغه ایجاد کرده و علاوه بر زینب سادات واسعی، رئیس اداره کتابخانه‌های شهرستان کاشان که این موضوع را به آن ادغان داشت، اساتید دانشگاه و فعالان حوزه فرهنگی نیز از این موضوع گلایه دارند.

مصطفی جوادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه در کاشان 100 هزار مترمربع فضای کتابخانه و یک میلیون جلد کتاب کم داریم، اظهار داشت: ایجاد باغ کتاب می‌تواند بخشی از کمبودهای حوزه کتاب و کتابخوانی را برطرف کند.

وی ضمن اشاره به کمبود فضاهای فرهنگی با وجود فرهنگسراها، افزود: با وجود فرهنگسراها فضای شهری گسترش پیدا کرده و همین موضوع باعث کمبود فضاهای فرهنگی، کتاب و کتابخوانی شده است، در حالی ایجاد باغ کتاب کاشان می‌تواند دغدغه فرهنگی ما را نیز برطرف کند.

فعال حوزه کتاب و کتابخوانی و استاد دانشگاه با بیان اینکه فرزند من برای مطالعه در یکی از کتابخانه‌های کاشان مجبور بود وقت قبلی بگیرد، خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان توجه ویژه‌ای به حوزه کتاب و کتابخوانی داشته باشند.

متاسفانه کاشان از پایتختی کتاب کاشان نیز در دوره چهارم اسم آن را یدک می‌کشد و حتی برخی از مصوبات آن نیز به دلیل همراهی نکردن برخی دستگاه‌ها و عدم هماهنگی لازم اجرا نشد و تنها در حد مصوبه باقی ماند که گلایه‌هایی را به دنبال داشت.

حسین باغشیخی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه پیشانی فعالیت‌های فرهنگی کتاب است، اظهار داشت: ما در سال اول شورا برای ایجاد گذر فرهنگی بودجه‌ای تخصیص دادیم، اما بنا به دلایلی کار بر روی زمین ماند.

وی با بیان اینکه خانه هنرمندان و موزه کاشان دغدغه فرهنگیان و هنرمندان است، افزود: استاد امیر مقامی با تمامی ظرفیت‌ها مجبور است در برزک کار خود را ادامه دهد و حیدری با نمای ظرفیت‌های خود در حوزه مستندات‌سازی در دخمه‌ای فعالیت می‌کند که ممکن است هر لحظه این زحمات از بین برود.

عضو شورای شهر کاشان ضمن اشاره به پایتختی کتاب کاشان، خاطرنشان کرد: یکی از مولفه‌های پایتختی کتاب کاشان ایجاد گذر فرهنگی است که این موضوع در کاشان مغفول مانده است، اما در یزد با وجود آن که سال بعد از پایتختی کتاب کاشان به این رتبه دست پیدا کرد، گذر فرهنگی آن ایجاد شد و اغلب اتفاقات فرهنگی در آن بخش رخ می‌دهد.

احداث باغ کتاب کاشان یکی از راهکارهایی است که می‌تواند بخش قابل توجهی از نیازهای حوزه کتاب و کتابخوانی را در شهرستان کاشان برطرف کند و به دلیل جامعیت این فضا بخش‌های مختلف فرهنگی و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی می‌توانند در این فضا فعالیت کنند.

خوشبختانه به همت محمد کتابچی، مدیرعامل انجمن خیرین مدرسه‌ساز کاشان خیران برای طراحی و ساخت این مجموعه پای کار آمدند، به نحوی که یک خیر هزینه میلیاردی طراحی مجموعه باغ کتاب کاشان را بر عهده گرفته است که نشان از عزم جدی برای ساخت این مجموعه است.

محمد کتابچی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ضمن اشاره به بازدید از باغ کتاب تهران، اظهار داشت: موضوع احداث باغ کتاب کاشان از چندین سال پیش مطرح شد، اما متاسفانه توجهی به این موضوع نشد در حالی که با حضور فرماندار پیشین شهرستان کاشان این موضوع قوت گرفت و اقدامات آن صورت پذیرفت.

وی ضمن اشاره به تخصیص زمین برای احداث باغ کتاب کاشان افزود: برای طراحی این بنا با خیری صحبت شد، چرا که حدود 150 هزار مترمربع زیربنا برای باغ کتاب کاشان باید پیش‌بینی شود و برای طراحی آن حداقل پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مدیرعامل انجمن خیران مدرسه‌ساز کاشان با بیان اینکه لازم است شورای شهر این شهر برای ساخت باغ کتاب مصوبه‌ای داشته باشد، خاطرنشان کرد: حقیقتا فضای مناسبی برای مطالعه در کاشان نجود ندارد، در حالی که 72 هزار دانش‌آموز و 30 هزار دانشجو در کاشان مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه خیران دیگری برای ساخت باغ کتاب کاشان مذاکراتی صورت گرفته است، گفت: امیدواریم با مصوبه شورای شهر اقدامی عملیاتی برای ساخت باغ کتاب کاشان صورت پذیرد و پیش‌بینی بودجه حداقل 500 میلیارد تومانی برای ساخت آن پیش‌بینی می‌شود و در فاز نخست 100 میلیارد تومان از ساخت باغ کتاب کاشان توسط یک خیر تامین شود.

آغاز عملیات ساخت باغ کتاب کاشان با مصوبه شورای شهر کاشان به نوعی رسمیت داده می‌شود و از این رو رئیس و اعضای شورای شهر کاشان که خود بر اساس اظهارات خود دغدغه فرهنگی دارند، باید با تشریع در صدور این مصوبه به دغدغه فعالان فرهنگی پاسخ مثبتی بدهند.

انتهای پیام/801/