سعید رحمت زاده پشتیری ، در مورد عملکرد سیستم بانکی کشور در اعطای تسهیلات گفت: اجرای تعهدات نظام بانکی در سالهای اخیر سوالبرانگیز و تبدیل به یکی از نگرانیهای جامعه شده است که رسانهها نیز این موضوع را مورد توجه قرار دادهاند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این راستا ارائه بررسی مرکز پژوهشهای مجلس از سال 1401 با استناد به دادههای متقن و قابل اتکاء حکایت از صحت این نگرانیها دارد؛ در گزارش این مرکز آمده که نظام بانکی در بخشهایی از بدنه خود مبادرت به اعطای تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت طولانی مدت کرده است.
وی با اشاره به اهمیت نظامی بانکی به عنوان بازو و پیشران در اجرای پروژههای عمرانی و زیرساختی بیان داشت: بنیه بانکی باید در خدمت پیشرفت کشور قرار گیرد؛ وقتی نظام بانکی یا برخی بانکها مبادرت به بنگاهداری کرده و از وظیفه ذاتی خود منحرف میشوند، ریسک نظام بانکداری را افزایش میدهند و همچنین با تمرکز در پرداخت تسهیلات، بازپرداخت را با نگرانیهایی مواجه میکند، با گسترش این رویکرد ناسالم باید نگران این حقیقت شویم که نظام بانکی به خود آسیب میزند.
رحمتزاده ادامه داد: برخی بنگاهها نه تنها منفعتی برای بانکها نداشته بلکه تلاش کردند به واسطه رانت و یا به دلیل وابستگی در شبکه بانکی از هر فرصتی برای بهرهبردن از امکانات و تسهیلات بانکی استفاده کنند، بنابراین رفع این نگرانیها و جلوگیری از انحرافی برخی از عناصر نظام بانکی از وظایف ذاتی بانکداری محسوب میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد ورود کمیسیون اقتصادی برای بررسی این موضوع گفت: اصلاح نظام بانکی، نظارت بر عملکرد بانکها و رفع دغدغههای مردم یکی از محورهای مهمی است که در کمیسیون اقتصادی مورد رسیدگی قرار میگیرد./
پایان پیام