شناسهٔ خبر: 69922182 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

جنون جنگ‌طلبی رژیم

گدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اخیرا با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت و درخواست برای توقف حملات پهپادی از خاک عراق، مدعی شد: تل‌آویو حق دارد تمام اقدامات لازم را برای حفاظت از خود انجام دهد. این مسئولیت دولت عراق است که نگذارد از خاک این کشور به‌عنوان پایگاهی برای انجام حملات علیه سایر دولت‌ها استفاده شود. اسرائیل از دولت عراق می‌خواهد به تعهدات خود عمل کند و اقدامات فوری برای توقف و جلوگیری از این حملات انجام دهد، ضمن آنکه بر حق دفاع از خود بر اساس منشور سازمان ملل تأکید دارد و تمامی تدابیر لازم را برای محافظت از خود و اسرائیلی‌ها در برابر اقدامات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق انجام خواهد داد.

صاحب‌خبر -

 واکنش عراق به شکایت اسرائیل
سبهان الملا جیاد، مشاور محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق در امور سیاسی، به طرح شکایت تل‌آویو علیه عراق در شورای امنیت واکنش نشان داد و گفت: «اسرائیل می‌خواهد از شعار «وحدت میدان‌ها» برای تجاوز احتمالی به عراق سوءاستفاده کند و در واقع، شکایتی که علیه عراق در شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده، با هدف نشان دادن استدلال و به دست آوردن بهانه و توجیه در برابر جامعه جهانی، در صورت هرگونه حمله احتمالی به عراق است.»
وی ضمن تأکید بر مخالفت عراق با هر حمله از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق بیان کرد: «دولت عراق با توجه به اینکه پدافند هوایی این کشور آمادگی لازم را برای محافظت از حریم هوایی عراق ندارد، این موضوع را به ائتلاف بین‌المللی واگذار خواهد کرد تا این ائتلاف، در صورت به وجود آمدن شرایط اضطراری، مأموریت حفاظت از حریم هوایی عراق را برعهده بگیرد. طرف آمریکایی می‌تواند نقش مثبتی در جلوگیری از هرگونه تجاوز پیش‌بینی شده اسرائیل به عراق ایفا کند.»
 
شکایت بغداد از اسرائیل در شورای امنیت
عراق نیز در واکنش به نقض حریم هوایی خود توسط اسرائیل از این رژیم شکایت کرد.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق اعلام کرد که عراق رسما یادداشت اعتراضی را به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت ارائه کرده که شامل محکومیت نقض آشکار حریم هوایی این کشور توسط هواپیماهای رژیم صهیونیستی است.
نخست‌وزیر عراق همچنین به وزارت امور خارجه دستور داد با توجه به مفاد توافقنامه چارچوب راهبردی دوجانبه و تعهد ایالات متحده به امنیت و حاکمیت عراق، در خصوص این تخلف با طرف آمریکایی ارتباط برقرار کند.
در این یادداشت اعتراضی آمده است: «دولت عراق بر تعهد قاطع خود به حاکمیت، استقلال و قداست ارضی عراق تأکید می‌کند و در سطوح مختلف برای مقابله با این نقض‌ها تلاش خواهد کرد تا اجازه ندهد از حریم هوایی یا خاک عراق برای حمله به دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای همسایه استفاده شود زیرا عراق دارای روابط محترمانه و منافع مشترک است.»
طبق این یادداشت، این موضع بیانگر تمایل عراق به پیروی از سیاست حفظ ثبات در منطقه، از طریق جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از سرزمین‌های خود در درگیری‌های منطقه‌ای و حمایت این کشور از حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و درک متقابل است.
 
واکنش به یک بهانه‌تراشی
مقاومت عراق، شکایت رژیم صهیونیستی از بغداد در شورای امنیت را مضحک و تلاشی برای توجیه حمله احتمالی به عراق دانست و اعلام کرد که برای هرگونه رویارویی با دشمن اشغالگر کاملا آماده است.
رژیم صهیونیستی علاوه بر ارائه شکایت به شورای امنیت در اعتراض به عملیات‌های گروه‌های مقاومت عراق علیه فلسطین اشغالی در حمایت از لبنان و نوار غزه، تهدید حمله به عراق را تکرار می‌کند.
یکی از رهبران جنبش النُجَباء عراق در گفت‌وگو با روزنامه الاخبار، این تهدیدها را بهانه‌ای برای گسترش دامنه جنگ و عدم پاسخگویی تل‌آویو به فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی برای آتش‌بس در غزه و جنوب لبنان دانست.
وی تصریح کرد: «مقاومت عراق از وظیفه اخلاقی و ملی خود در حمایت از لبنان و فلسطین و حمله به رژیم صهیونیستی با تمام توان، دست بر نمی دارد. این مضحک است که اسرائیل شکایت می‌کند؛ درحالی‌که خود هر روز وحشتناک‌ترین جنایات علیه بشریت را مرتکب می‌شود.»
رهبر النجباء افزود: «ما به خوبی می‌دانیم که اشغالگران از این فرصت‌ها برای حمله به عراق و گشودن جبهه جدیدی در خارج از فلسطین و لبنان استفاده می‌کنند. محور مقاومت از ابتدای جنگ این انتظار را دارد».
وی با بیان اینکه مقاومت عراق برای مقابله با هر حمله‌ای آماده است، گفت: «مقاومت آماده پاسخ خشونت‌آمیز به رژیم غاصبی است که هیچ چیزی جز مقاومت و حملات موشکی دردناک، بازدارنده آن نیست.»
گیدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی دو روز پیش دولت عراق را مسئول هر اتفاقی که در اراضی اشغالی می‌افتد، دانست و مدعی شد: «طبق منشور سازمان ملل، تل‌آویو حق دارد از خود و شهروندانش دفاع کند».
وی اعلام کرد: «به رئیس شورای امنیت سازمان ملل نامه‌ای نوشته و خواستار اقدام فوری آن در قبال مقاومت عراق شده است که اسرائیل را هدف قرار می‌دهد.»
محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق نیز در نشست اضطراری شورای وزارتی امنیت ملی، تصریح کرد: «تصمیم جنگ و صلح تصمیمی در دست دولت عراق است... هیچ طرفی اجازه ندارد این حق را مصادره کند».
وی با بیان اینکه نامه رژیم صهیونیستی به شورای امنیت بهانه و دستاویزی برای حمله به عراق و در راستای تحقق تلاش‌های مستمر این رژیم برای گسترش دامنه جنگ در منطقه است، تصریح کرد: «عراق از ورود به جنگ خودداری می‌کند. درحالی‌که موضع اصلی آن، ضرورت توقف جنگ جاری و تلاش برای کمک به دو ملت فلسطین و لبنان است.»
سبهان الملا جیاد، مشاور امور سیاسی نخست‌وزیر عراق نیز در جمع خبرنگاران گفت: «اسرائیل می‌خواهد از شعار وحدت میادین برای تجاوز به عراق سوء‌استفاده کند و شکایت ارائه شده به شورای امنیت نیز با هدف بهانه‌تراشی و توجیه این تجاوز احتمالی است.»
وی افزود: «دولت عراق این موضوع را به ائتلاف بین‌المللی انتقال خواهد داد و از آنجا که پدافند هوایی عراق برای حفاظت از حریم هوایی عراق تجهیز و آماده نیست، دولت عراق این موضوع را به ائتلاف بین‌المللی واگذار می‌کند تا این ائتلاف موظف به حفاظت از حریم هوایی در پیش‌بینی هر شرایط اضطراری شود. طرف آمریکایی نیز نقش مثبتی در جلوگیری از هرگونه تجاوز پیش‌بینی شده اسرائیل به عراق خواهد داشت.»
علی صاحب، رئیس اندیشکده «المرکز الاقلیمی» در بغداد می‌گوید: «اسرائیل به دنبال بهانه‌ای برای بمباران عراق، باز نگه داشتن صفحه جنگ و عدم رفتن به سمت گزینه صلح است.»
وی به الاخبار گفت: «دولت عراق با تمام امکانات و اسنادی که در اختیار دارد به دنبال این است که کشور را از درگیری و جنگ دور کند، زیرا شرایط عراق به گونه‌ای نیست که بتواند بحران و فاجعه‌ای را که فلسطین و لبنان با آن مواجه‌اند تاب بیاورد.»
صاحب درعین‌حال افزود: «گروه‌های مقاومت اعتقاد دارند کاملا با دشمن طبق یک راهبرد از پیش آماده شده، مقابله می‌کنند و با طرف‌های مختلف محور مقاومت برای مقابله با اسرائیل هماهنگ هستند.»
 
پاسخ عراق به تهدید اسرائیل
وزارت امور خارجه عراق صبح شنبه اعلام کرد که در پاسخ به تهدیدهای رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله احتمالی به عراق، نامه‌های رسمی را به شورای امنیت، دبیرکل سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی ارسال کرده است.
در نامه عراق آمده است: «عراق ستون ثبات در محیط منطقه‌ای و بین‌المللی خود محسوب می‌شود و از جمله کشورهایی است که بیشترین تعهد را به اصول منشور سازمان ملل متحد دارند و پیام اسرائیل به شورای امنیت بخشی از یک سیاست سیستماتیک برای بهانه‌هایی با هدف گسترش درگیری در منطقه است.»
این وزارتخانه تأکید کرد: «توسل عراق به شورای امنیت ناشی از توقع بغداد نسبت به ایفای نقش این شورا در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای توقف تجاوزات اسرائیل به نوار غزه و لبنان و همچنین ملزم کردن این رژیم به توقف خشونت‌های جاری در منطقه و توقف تهدیدات است.»
در ادامه این پیام تأکید شده است: «عراق در پی استفاده از حریم هوایی خود برای هدف قرار دادن یک کشور همسایه خویشتن‌داری کرد و بر اهمیت مداخله جامعه بین‌المللی برای توقف این رفتارهای تهاجمی که نقض آشکار اصول حقوق بین‌الملل است، تأکید کرد.»
وزارت خارجه عراق همچنین تأکید کرد: «عراق خواستار تلاش‌های بین‌المللی هماهنگ برای توقف تشدید تنش توسط اسرائیل در منطقه و اطمینان از احترام به قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی است که به تقویت امنیت و ثبات در منطقه کمک می‌کند.»
در بیانیه وزارت امور خارجه عراق آمده است: «عراق خواستار ارسال این نامه به کشورهای عضو و به عنوان سند رسمی نزد سازمان‌های مربوطه 
شده است.»
  واکنش پارلمان عربی به تهدید اسرائیل برای حمله به عراق
پارلمان کشورهای عربی چهارشنبه شب در بیانیه‌ای تهدید اسرائیل برای حمله به عراق را محکوم کرد.
در ادامه بیانیه پارلمان کشور‌های عربی آمده است که این نهاد قانون‌گذاری حمایت خود را از حاکمیت، امنیت و ثبات عراق اعلام می‌کند و مخالف هرگونه دخالت در امور داخلی بغداد است.
پارلمان کشور‌های عربی که مقر آن در قاهره مصر قرار دارد، خاطرنشان کرد: «ما همچنین شکایت اسرائیل به شورای امنیت علیه عراق را محکوم می‌کنیم.»
در بیانیه پارلمان کشور‌های عربی آمده است: «رژیم اشغالگر ابتدا باید به قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد عمل کند و به توقف فوری کشتار‌ها و قتل عام در غزه و لبنان پایبند باشد.»
پارلمان کشور‌های عربی همچنین از جامعه جهانی، نهاد‌های ذی‌ربط و کشور‌های تأثیرگذار خواسته با فشار بر رژیم صهیونیستی از طرح‌هایی جلوگیری کنند که موجب سوق دادن منطقه به سوی یک جنگ منطقه‌ای شده و امنیت و ثبات خاورمیانه را در معرض خطر قرار می‌دهد.
«گدعون ساعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در پستی در پلتفرم ایکس گفت که نامه‌ای را به رئیس شورای امنیت داده و در آن خواهان اتخاذ اقدامات فوری درباره فعالیت «گروه‌های عراقی مورد حمایت ایران» شده که از خاک عراق برای حمله به سرزمین‌های اشغالی استفاده می‌کنند.
ساعر افزود: «من از شورای امنیت خواستم برای تضمین احترام دولت عراق به تعهدات خود به موجب قوانین بین‌المللی و توقف این حملات علیه اسرائیل، اقدامی اتخاذ کند.»
محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق نیز در جریان نشست هفتگی دولت بغداد در واکنش به این نامه صهیونیست‌ها تأکید کرد: «نامه رژیم صهیونیستی به شورای امنیت سازمان ملل متحد، بهانه‌ای برای حمله به عراق و تحقق تلاش‌های مستمر این رژیم برای گسترش جنگ در منطقه است.»
 
اتحادیه عرب درباره تهدید عراق توسط رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه می‌دهد
معاون دبیرکل اتحادیه عرب از تصمیم این نهاد برای برگزاری نشستی درباره تهدید کشور عراق از سوی رژیم صهیونیستی خبر داد.
«حسام زکی» معاون دبیرکل اتحادیه عرب در این‌باره اعلام کرد: «دبیرخانه اتحادیه عرب درخواستی را از طرف کشور عراق دریافت کرد که در آن خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب درباره تهدیدهای اسرائیل شده است.»
طبق گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، وی گفت که این درخواست به کشورهای عضو ارجاع شد تا روز یکشنبه نشستی در این‌باره برگزار شود و کشورهای زیادی با این درخواست موافقت کردند.
 
حمله اسرائیل به عراق جدی است؟
 الجزیره 30 آبان خبر داده بود که دولت عراق تقریبا مطمئن است که حملات تلافی‌جویانه قریب‌الوقوع اسرائیل ممکن است در ساعات آینده توسط رژیم صهیونیستی انجام شود و اماکن نظامی و رهبران برخی گروه‌ها را هدف قرار دهد.
 رژیم صهیونیستی علاوه بر ارائه شکایت به شورای امنیت در اعتراض به عملیات‌های گروه‌های مقاومت عراق علیه فلسطین اشغالی در حمایت از لبنان و نوار غزه، تهدید حمله به عراق را تکرار می‌کند.
 
پیامدهای حمله احتمالی به عراق
حمله اسرائیل به عراق می‌تواند پیامدهای پیچیده و گسترده‌ای به همراه داشته باشد. در صورتی که چنین حمله‌ای رخ دهد، چندین سناریو محتمل است.
در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی، کشورهای عربی و مسلمان ممکن است به شدت واکنش نشان دهند، زیرا عراق یکی از کشورهای مهم در دنیای عرب است. همچنین، ایران به‌عنوان متحد اصلی عراق، ممکن است به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم وارد درگیری شود.
همچنین حمله به عراق می‌تواند منجر به تشدید تنش‌ها در سراسر خاورمیانه شود و خطر گسترش جنگ به کشورهای دیگر را افزایش دهد. کشورهای همسایه مانند سوریه و لبنان نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.
این موضوع واکنش‌های جهانی هم می‌تواند داشته باشد. کشورهای غربی به‌ویژه ایالات متحده، ممکن است با توجه به روابط با اسرائیل و عراق، به این حمله واکنش نشان دهند. ممکن است فشارهایی برای کاهش تنش‌ها وارد کنند یا به دنبال راه‌حل‌های دیپلماتیک باشند.
از سوی دیگر عراق یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در منطقه است. حمله به این کشور می‌تواند بر تولید نفت و بازار جهانی انرژی تأثیر بگذارد.
کشورهای اسلامی باید در مقابل تهدیدات اسرائیل متحد شوند
 فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با «صبح نو» با اشاره به تهدید عراق از سوی اسرائیل و واکنش کشورهای اسلامی به این موضوع اظهارکرد: «در ابتدا باید بگویم که در طول دو سال گذشته، اسرائیل بارها اقدامات وحشیانه‌ای علیه مردم مظلوم فلسطین و لبنان انجام داده است. این اقدامات نه‌تنها جنایات جنگی به‌شمار می‌روند، بلکه نشان‌دهنده روحیه ددمنشی و بی‌رحمی رژیم اسرائیل هستند.»
وی اضافه کرد: «رژیم صهیونیستی با تهدید عراق تلاش کرد راه را برای جنایات خود هموار کند؛ اما هم عراق به خوبی به این موضوع واکنش نشان داد و هم پارلمان کشورهای عربی به خوبی در بیانیه‌ای تهدید اسرائیل برای حمله به عراق را محکوم کرد.» 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «رژیم اسرائیل به دنبال آتش‌افروزی در منطقه است و پارلمان کشور‌های عربی از جامعه جهانی، نهاد‌های ذی‌ربط و کشور‌های تأثیرگذار خواسته‌اند با فشار بر رژیم صهیونیستی از طرح‌هایی جلوگیری کنند که موجب سوق دادن منطقه به سوی یک جنگ منطقه‌ای شده و امنیت و ثبات خاورمیانه را در معرض خطر قرار می‌دهد.»
مالکی ادامه داد: «آنچه امروز شاهد هستیم، همبستگی روزافزون کشورهای مسلمان است. در کنفرانس‌های مختلف به‌ویژه در کنفرانس عربستان، سران کشورهای اسلامی با اتفاق‌نظر جنایات اسرائیل در غزه و لبنان را محکوم کرده‌اند. همچنین حمله به حاکمیت ایران نیز از سوی این کشورها محکوم شده است.» این نماینده مجلس تأکید کرد: «به نظر من کشورهای اسلامی در حال تقویت همبستگی خود هستند. این همبستگی می‌تواند به‌عنوان یک نیروی تأثیرگذار در مقابل اسرائیل عمل کند.»
وی گفت: «بسیاری از کشورهای اسلامی به‌ویژه ایران، ترکیه، پاکستان و عراق به خوبی می‌دانند که اسرائیل به دنبال ایجاد بی‌ثباتی در منطقه است و برای مقابله با این تهدیدات باید با هم متحد شوند. این همکاری می‌تواند به گسترش فشارهای بین‌المللی علیه رژیم اسرائیل و کاهش نفوذ آن کمک کند.»
مالکی تصریح کرد: «رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه تهران به زبان عربی و خطاب به تمام کشورهای عربی فرمودند که اگر جلوی ددمنشی‌های رژیم صهیونیستی گرفته نشود و اسرائیل فاتح به اصطلاح جنگ فلسطین و لبنان شود، قطعا کشور بعدی که صهیونیست‌ها سراغش خواهند رفت، یکی از کشورهای اسلامی است، برای همین کشورهای اسلامی باید با اتحاد و همبستگی در مقابل اسرائیل با قدرت بایستند.»