شناسهٔ خبر: 69921615 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون وزیر آموزش و پرورش:

پوشش تحصیلی متوسطه دوم به حدود ۹۰ درصد رسید/ نظام‌ آموزشی متولی اشتغالزایی نیست

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پوشش تحصیلی در دوره اول متوسطه ۸۹/۷۲ درصد و در دوره دوم متوسطه ۷۹/۸۱ درصد است گفت: در دوره دوم متوسطه از گذشته در ایران پوشش به صورت ۱۰۰ درصدی وجود نداشته و این آمار طبق روال اکثر نظام‌های آموزشی دنیا است و مشمول ایران نیز می‌شود.

صاحب‌خبر -

سیدمصطفی آذرکیش در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس مصوبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ شورای عالی آموزش و پرورش، درصد بازماندگی از تحصیل، نشان دهنده درصد کودکان و نوجوانان از کل جمعیتی است که در بازه سنی رسمی یک دوره تحصیلی معین قرار دارند، اما در یک سال تحصیلی مشخص در هیچ یک از دوره‌های تحصیلی رسمی ثبت‌نام نکرده‌اند، گفت: این افراد با تارکان تحصیل فرق می‌کنند و هر کدام تعریف مستقل خود را دارند.

وی با بیان اینکه پوشش تحصیلی در دوره اول متوسطه ۸۹/۷۲ درصد و در دوره دوم متوسطه ۷۹/۸۱ درصد است افزود: از گذشته در دوره دوم متوسطه در ایران پوشش به صورت ۱۰۰ درصدی وجود نداشته و این آمار طبق روال در اکثر نظام‌های آموزشی دنیا است و مشمول ایران نیز می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: همیشه در دوره دوم متوسطه، دانش‌آموزان با توجه به مسائل فرهنگی و شرائط اقتصادی و اجتماعی که از زمان‌های خیلی قدیم و در بیشتر نظام‌های آموزشی وجود داشته از مجموعه آموزشی خارج می‌شوند اما به عنوان بازمانده از تحصیل محسوب نمی‌شوند زیرا دوره تحصیلی ابتدایی و دوره اول متوسطه را گذرانده‌اند و در دوره دوم متوسط یکی دو سال یا کل مقطع را با توجه به نیاز می‌گذرانند؛ با تلاش صورت گرفته در مهرماه امسال، جذب دانش آموزان شرایط بهتری داشته است.

آذرکیش با بیان اینکه دانش‌آموزان دبیرستانی عموماً برای ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وارد شاخه نظری می‌شوند گفت: هنرجویان هنرستانی هم معمولا وارد دوره کاردانی در دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه ملی مهارت و دانشگاه جامع علمی کاربردی و .... می‌شوند ولی عمدتاً این افراد برای ورود به بازار کار آماده می‌شوند.

وی درخصوص درصد ورود رشته‌های مختلف به بازار کار گفت: آمارها در برخی رشته‌ها، در مناطق مختلف کشور از جمله شمال و جنوب و شرق وغرب متفاوت است، مثلا در حوزه دریا و دریانوردی و پرورش میگو و صیادی افزایش و میزان ورود به بازار کار در مناطق ساحلی در سطح بسیار بالاتری قرار دارد؛ برخی رشته‌ها هم متناسب با پراکندگی در سراسر کشور عدد متفاوتی را برای اشتغال به خود اختصاص داده است؛ منطقه‌ای ۷۰ درصد یا ۸۰ یا ۱۰۰ درصد دانش‌آموزان رشته‌ها را وارد بازار کار می‌کند، این در حالیست که نظام‌های آموزشی بر اساس اسناد بالادستی متولی آموزش برای اشتغال هستند اما متولی اشتغال نیستند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اشتغال، دستگاه‌های متولی خاص خود را دارد اظهار کرد: در همکاری با آن‌ها آموزش‌هایی که منجر به اشتغال می‌شود بر عهده نظام‌های آموزشی از جمله وزارت آموزش و پرورش است.

انتهای پیام