شناسهٔ خبر: 69920622 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل | روزنو

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت گفت: دانشجویانی که در حوادث سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دچار حکم انضباطی شدند، بر اساس تأکید و نظرات رهبر معظم انقلاب که تأکید بر عفو دانشجویان بود، نسبت به آنها عفو قائل شدیم و این دانشجویان به سر کلاس‌های خود بازگشتند.

صاحب‌خبر -
روزنو :
 

 مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۲۰۰ خوابگاه متأهلی در بدنه وزارت بهداشت، از تکمیل خوابگاه‌های متأهلی نیمه‌کاره در سطح کشور در راستای برنامه جوانی جمعیت خبر داد و گفت: مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خوابگاه‌های نیمه‌کاره متأهلی که ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، مصوب شده که مقرر است ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز از منابع دیگر تأمین شود تا در مسیر ساخت و تکمیل خوابگاه‌های متأهلی در سطح کشور اقدامات مؤثری انجام شود.

به گزارش فارس، وی اظهار کرد: برای احداث خوابگاه‌ها در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی نیاز به بیش از ۳ همت اعتبار است که با این رقم می‌توان حدود ۱۵ هزار تخت خوابگاهی را به مجموعه خوابگاه‌ها در سطح کشور اضافه کرد.

حبیبی با تأکید بر اینکه بنا داریم تعداد قابل‌توجهی از خوابگاه‌های متأهلی را افزایش دهیم، اظهار کرد: در حال حاضر برنامه‌ریزی ۳۰۰ باب خوابگاه متأهلی در دستور کار قرار دارد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در خصوص وضعیت دانشجویان اخراجی سال‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۲، گفت: دانشجویانی که در حوادث سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دچار حکم انضباطی شدند، بر اساس تأکید و نظرات مقام معظم رهبری که تأکید بر عفو دانشجویان بود، نسبت به آنها عفو قائل شدیم و این دانشجویان به سر کلاس‌های خود بازگشتند. نگاه رئیس جمهور نیز مبنی بر عفو این دانشجویان بود و کمیته انضباطی بر اساس یک نگاه تربیتی اقدامات لازم را انجام داد.

حبیبی افزود: تمام احکام جاری این پرونده‌ها متوقف شد و دانشجویان از ابتدای مهرماه و آغاز سال تحصیلی بر سر کلاس‌های خود حاضر شدند. امیدواریم هیچ مشکلی در بین دانشجویان وجود نداشته باشد، چراکه معتقدیم همه نسبت به کشور، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی معتقد هستند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی اخراجی به تحصیل در سال جاری خبر داد.

وی اظهار کرد: ازآنجایی‌که نگاه کمیته انضباطی دانشگاه تربیتی است و این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتار‌هایی داشتند که احکام برای آنها در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود، اکنون حکم آنها متوقف شده و پرونده‌هایشان در حال بررسی است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: این دانشجویان به‌نظام و کشور اعتقاد کامل داشته و علاقه‌مند به تحصیل و خدمت به کشور هستند و اگرچه خطایی هم کرده باشند، در کمیته انضباطی در حال بررسی است.

حبیبی با اشاره به بحث جوانی جمعیت، گفت: همچنین بیش از سه همت برای خوابگاه‌ها در نظر گرفته شده و ۱۵ هزار تخت خوابگاهی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که از این تعداد ۳۰۰ باب خوابگاه برای متأهلین درنظرگرفتن شده است.

وی تصریح کرد: در دولت وفاق ملی برنامه‌ریزی شده است تا تمام فعالیت‌های مرتبط به دانشجویان با نظر آنها برنامه‌ریزی و اجرا شود.

حبیبی با بیان اینکه ۱۶ آذر نماد روز دانشجو است، اظهار کرد: دانشجویان آزادی‌خواه و استقلال‌طلب به خاک و خون کشیده شدند و این نماد ۱۶ آذر شد.

وی در تشریح برنامه روز دانشجو گفت: در بخشنامه پیشنهادی که برای دانشگاه‌ها در ۹ بند ارسال شده از تمام تشکل‌های دانشجویی دعوت شده تا با برگزاری نشست‌هایی مسئولان دانشگاه و دانشجویان به گفتگو بنشینند.

حبیبی همچنین تأکید کرد: امروز بیش از همیشه مظلومیت مردم فلسطین را می‌بینیم و از دانشگاه‌ها خواسته‌ایم نشست‌هایی نیز دراین‌خصوص برگزار کنند.

رسانه مهمترین ابزار نظارتی هر نهادی به شمار می‌رود

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش به نقش رسانه‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: رسانه مهم‌ترین ابزار نظارتی در هر نهادی به شمار می‌رود که اگر خوب عمل کند، بسیاری از عملکرد‌ها و فعالیت‌ها در ادارات و نهاد‌ها به نتایج مطلوبی دست پیدا خواهد کرد و امیدوارم شما اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه سلامت و دانشگاه از این فرصت ایجاد شده نهایت بهره را ببرید و در راستای افزایش رفاه دانشجویان و خدمت به این قشر کشور گام بردارید.

حبیبی با اشاره به خدمات و تلاش‌های مرحوم دکتر مسعود داوودی، گفت: مرحوم داوودی؛ یک پزشک متعهد و توانمند بود که در یاسوج طبابت می‌کرد و خیلی از بیماران از اخلاق و منش دکتر داودی سخن می‌گویند. نگاه بلند دکتر داودی، دیانت و دین‌داری وی و خدمت به مردم از شاخصه‌های اخلاقی این پزشک متعهد بود، اما متأسفانه به‌خاطر عدم دانش و اطلاعات پزشکی خانواده قاتل، این پزشک به قتل رسید این خانواده حداقل اطلاعات علمی و پزشکی را نداشتند و با رفتار جنایت‌کارانه و خیانت‌آمیز، باعث قبل یک پزشک انسان‌دوست شدند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: به‌صراحت می‌توان گفت هیچ کوتاهی از سوی دکتر مسعود داوودی، پزشک یاسوجی نبوده است.

حبیبی تصریح کرد: ظفرقندی وزیر بهداشت از بنیاد شهید و امور ایثارگران درخواست کرده که نام دکتر داوودی به‌عنوان شهید خدمت در این سازمان ثبت شود که در حال تلاش برای این مهم هستیم.

اختصاص مبلغ ۳ همت برای تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت تغذیه دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: کیفیت غذای دانشجویان در دانشگاه‌ها متفاوت است. برخی دانشگاه‌ها غذای باکیفیت تری طبخ می‌کنند و برخی نیاز به نظارت بیشتری دارد. شاید از حدود ۱۰ دانشگاهی که طی دو ماه گذشته بازدید کردم برخی سلف‌ها غذا‌های باکیفیت‌تری داشتند، اما نمی‌توان گفت غذای ایده‌آلی داشتند و برای رسیدن به غذای دانشجویی ایده‌آل باید تلاش کنیم.

وی اظهار کرد: مبلغ ردیف بودجه‌ای که ما برای تغذیه دانشجویان نیاز داریم، حدود ۳ همت است که این رقم اختصاص پیدا کرده است. اما هزینه غذای دانشجویان در دانشگاه‌های علوم پزشکی امسال طبق برآورد انجام شده بین ۹ تا ۱۱ همت است و باتوجه‌به این اختلاف قیمت، باید این کمبود مبلغ از طریق درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها تأمین شود و مسئولان دانشگاه‌ها باید تلاش کنند از طریق درآمد اختصاصی دانشگاه خود، بخشی از مبلغ را تأمین کنند تا کمبود‌ها به‌نوعی برطرف شود.

۳۲ دانشگاه دارای آشپزخانه صنعتی هستند

حبیبی بر توسعه آشپزخانه‌های صنعتی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: ارتقای طبخ غذا از طریق افزایش آشپزخانه‌های صنعتی و تجهیز سلف‌سرویس‌ها به تجهیزات صنعتی باعث افزایش کیفیت تغذیه دانشجویی و کاهش هزینه‌ها خواهد شد و باید با صنعتی‌سازی آشپزخانه‌ها در راستای افزایش کیفیت طبخ غذا گام‌های مؤثری برداریم.

ابلاغ آیین نامه کشوری تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان سال

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آیین‌نامه کشوری تغذیه تا پایان سال تدوین و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌شود، خاطرنشان کرد: ما در سطح کشور حدود ۳۲ دانشگاه داریم که دارای آشپزخانه صنعتی هستند و بر اساس نیازسنجی‌های صورت‌گرفته، حدود ۵۰ دانشگاه نیاز به صنعتی‌سازی دارند و اگر سازمان برنامه‌وبودجه و مجلس شورای اسلامی همکاری‌های لازم را انجام دهند و ردیف مشخصی (حداقل یک‌همت) بابت صنعتی‌سازی برای ما در نظر بگیرند، می‌توان به افزایش بهره‌وری و کیفیت غذای دانشجویان امیدوار شد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، به برنامه‌های وزارت بهداشت به مناسبت روز دانشجو اشاره کرد و گفت: ما در وزارت بهداشت یک‌سری برنامه‌های سراسری داریم، از جمله این برنامه‌ها می‌توان به دعوت از نهاد‌های دانشجویی از جمله تشکل‌های دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، فعالان نشریات دانشجویی و شورای صنفی برای مراسم روز دانشجو، اشاره کرد. تلاش می‌شود این نشست با حضور ظفرقندی، قبل از روز دانشجو برگزار شود و نهاد‌های دانشجویی سؤالات خود را در حوزه صنفی از وزیر بپرسند.

 
 

برچسب‌ها: