شناسهٔ خبر: 69919659 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

روند نزولی دربازار نفت/ قیمت نفت کاهشی شد

اقتصادنیوز: قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۱ سنت معادل ۰.۴۱ درصد کاهش به ۷۴ دلار و ۸۶ سنت رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، قیمت نفت به‌دنبال افزایش 6 درصدی در هفته گذشته درحال‌حاضر به بالاترین رقم طی دو هفته گذشته رسیده است. تنش‌های ژئوپلیتیکی بین قدرت‌های غربی و بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت دنیا یعنی روسیه و ایران بالا گرفته و خطر مختل شدن عرضه را افزایش داده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 31 سنت معادل 0.41 درصد کاهش به 74 دلار و 86 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 33 سنت معادل 0.46 درصد کاهش 70 دلار و 91 سنت معامله می‌شود.

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین افزایش قیمت هفتگی را از اواخر سپتامبر در هفته گذشته تجربه کردند و به بالاترین رقم از هفتم نوامبر رسیدند. این افزایش قیمت پس‌از آن صورت گرفت که روسیه در هشدار به استفاده اوکراین از موشک‌های آمریکایی و انگلیسی برای حمله به خاک این کشور، اوکراین را با موشک هایپرسونیک خود مورد هدف قرار داد.

خبر مرتبط
تهاتر نفت و غلات/ الگوی واردات کالای اساسی اصلاح می‌‎شود؟

اقتصادنیوز: عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران اظهار کرد: مسئله اصلی در اصلاح الگوی واردات کالای اساسی از کشورهای هدف «تسویه ارزی» است که دولت باید برای آن تدبیر کند و یکی از تدابیر انجام شده، تهاتر نفت و غلات بود که طی یک سال اخیر اجرایی شده و هزینه‌های واردات را کاهش داده است و باید ادامه پیدا کند.

تحلیلگران عقیده دارند تبادل آتش بین اوکراین و روسیه نشان می‌دهد جنگ وارد یک مرحله جدید و خطرناک شده‌است. بدین ترتیب نگرانی درمورد مختل شدن عرضه نفت بالا می‌رود.

علاوه ایران به قطعنامه شورای حکام آژانس انرژی اتمی با اتخاذ اقداماتی جهت فعال کردن سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته برای غنی‌سازی اورانیوم عکس‌العمل نشان داده است.

این تحولات احتمال وضع تحریم‌های شدیدتر علیه صادرات نفت ایران پس‌از به قدرت رسیدن ترامپ را افزایش می‌دهد. تحریم‌های جدید حدود 1 میلیون بشکه در روز صادرات نفت ایران را که حدود 1 درصد از عرضه جهانی نفت را تشکیل می‌دهد تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وزارت امور خارجه ایران در روز یکشنبه اعلام کرد مذاکراتی با 3 قدرت اروپایی درمورد برنامه اتمی خود در روز 29 نوامبر انجام خواهد داد.

سرمایه‌گذاران همچنین بر افزایش تقاضا برای نفت در چین و هند به‌عنوان اولین و سومین واردکنندگان بزرگ نفت دنیا تمرکز کرده‌اند. واردات نفت خام چین در ماه نوامبر افزایش یافته و پالایشگاه‌های هند هم فرآوری نفت را 3 درصد بالا برده و به 5.04 میلیون بشکه در روز در ماه اکتبر رسانده‌اند.

 

برچسب‌ها: