شناسهٔ خبر: 69917751 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

چاقی و دیابت زودهنگام، عامل اصلی خطر ابتلا به زوال عقل

پژوهشگران می‌گویند تشخیص دیابت نوع ۲ قبل از ۵۰ سالگی به خصوص اگر مبتلایان چاق باشند، ممکن است پیامدهای جدی برای توانایی‌های شناختی بیماران داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از هلث، یک بررسی جدید نشان می‌دهد که افرادی که پیش از سن ۵۰ سالگی مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده می‌شوند، در مقایسه با افرادی که در ۷۰ سالگی دچار این بیماری تشخیص داده شده‌اند، تقریباً دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. پژوهشگران می‌گویند این ارتباط به ویژه در افراد چاق قوی است.

بررسی آنها شامل بیش از ۱۲۰۰ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ و بدون زوال عقل بود که تا ۱۴ سال تحت نظر بودند.

احتمال ابتلا به زوال عقل در شرکت‌کنندگانی که قبل از ۵۰ سالگی تشخیص داده شده بود، ۱.۹ برابر بیشتر از افرادی بود که در ۷۰ سالگی یا بالاتر دچار دیابت تشخیص داده شده بودند. افرادی که در دهه ۵۰ یا دهه ۶۰ زندگی دچار دیابت تشخیص داده شده بودند، نیز با احتمال بیشتر دچار شدن به زوال عقل روبرو بودند.

اما بر اساس این داده‌ها، بالاترین خطر ابتلا به زوال عقل در میان بزرگسالان چاق مشاهده شد که قبل از ۵۰ سالگی به دیابت نوع ۲ مبتلا شده بودند.

این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان نشان می‌دهد که «هدف قرار دادن چاقی به طور خاص - چه از طریق رژیم غذایی و ورزش یا شاید دارو - ممکن است در جلوگیری از زوال عقل در بزرگسالان جوان مبتلا به دیابت نقش داشته باشد.»

دیابت نوع ۲ قبلاً بیماری بزرگسالان در سنین بالا بود. این روزها از هر ۵ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ در سراسر جهان ۱ نفر زیر ۴۰ سال سن دارند.

در این نوع دیابت بدن بیماران نمی‌توان به درستی از انسولین استفاده کند و به اصطلاح مقاومت به انسولین وجود دارد. گاهی اوقات لوزالمعده بیماران هم انسولین کافی برای نگه‌داشتن میزان قند خون آنها در محدوده طبیعی تولید نمی‌کند.

در حالی که مشخص نیست، چرا دیابت نوع ۲ یک عامل خطر برای زوال عقل است، دانشمندان حدس می زنند که قند خون بالا، التهاب و سایر شاخص‌های این بیماری ممکن است روند زوال مغز را تشدید کنند.

شیانک کی ، استادیار کالج روری مه‌یرز پرستاری دانشگاه نیویورک و سرپرست این پژوهش گفت : «بررسی ما نشان می‌دهد شروع زودتر دیابت نوع ۲ می‌تواند با پیامدهای جدی شناختی همراه باشد و به نیاز به راهبردهایی برای جلوگیری از زوال عقل که هم دیابت و هم چاقی را در نظر گرفته باشد وجود دارد.»