به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا موالی زاده عصر امروز یکشنبه در نشست ستاد استانی جوانی جمعیت خوزستان که در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، بیان کرد: ما با یک نگاهی که معطوف به آینده و بر اساس اصل آینده پژوهی باشد، تصور چندسال آینده را داشته باشیم مبنی بر اینکه اگر در سالهای آینده به موضوع جوانی جمعیت نپردازیم چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. این دوراندیشی و داشتن چشمانداز برای حرکت، طبیعتاً جز اصول اساسی در مدیریت است.
استاندار خوزستان گفت: تا یک بازه زمانی برنامه مان در این راستا بود که به سوی کاهش جمعیت و محدود کردن جمعیت حرکت کنیم، رشد جمعیت را کنترل کنیم اما از زمانی که متوجه شدیم اگر این سیاست پیش رود تبعات منفی در آینده خواهد داشت.
وی اضافه کرد: زمانی که نیروی اصلی و موتور محرکه جامعه که جوانان هستند، درصدشان در جامعه کاهش پیدا کند طبیعتاً آن جامعه به سمت پیری حرکت میکند و دچار مشکلات در زمینههای مختلف میشود.
استاندار خوزستان بیان کرد: اکنون جوامعی وجود دارد که در سنین بالا هستند و اکنون به فکر افتادهاند که باید به سمت جوانی جمعیت بروند. برخی از کشورها رشد جمعیتشان منفی است، برخی کشورها نیز به دلیل اینکه نیروی کار داشته باشند مهاجر پذیر هستند.
موالی زاده با بیان اینکه سیاستهای جمعیتی در کشورها دنبال میشود، ادامه داد: در کشورهایی که به نظر میآید از نظر جمعیت انبوه هستند نیز اینگونه است اما در عین حال این را به عنوان نقاط قوت تلقی میکنند.
جوانی جمعیت یکی از مؤلفههای قدرت ملی است
وی یکی از مؤلفههای قدرت ملی را مساله جمعیت خواند و گفت: اکنون همه اتفاق نظر داریم که رشد جمعیت و رفتن به سوی جوانی جمعیت ضروری و لازم است، اما پیش نیازهایی لازم دارد یعنی هم بر کمیت باید تاکید داشته باشیم و هم کیفیت و جوانی جمعیت را باید با برنامه پیش ببریم.
استاندار خوزستان با بیان اینکه داشتن امکانات برای تشکیل زندگی مشترک یکی از خواستههای جوانان است، تصریح کرد: مساله اشتغال جدی است، باید آن را دنبال کرد تا زمینه اشتغال جوانها فراهم شود. همچنین مسکن مساله جدی دیگر است که حداقل میزان فضای مسکونی را برای یک زندگی مشترک بتوانیم فراهم کنیم، البته نقش بانکها، دستگاههای حمایتی و مسئولیتهای اجتماعی مهم است.
موالی زاده افزود: بُعد فرهنگی و روانی نیز بسیار مؤثر است. در کنار پرداختن به همه عوامل باید به عوامل فرهنگی، تربیتی و رسانهای نیز توجه شود.
وی مساله مذکور را ذو ابعاد خواند و گفت: باید به همه ابعاد پرداخته شود و فرد را به نقطه باور برساند، هنر ما باید این باشد که از حوزه بایدها به سمت حوزه باورها برویم، هر قدر بتوانیم بایدها را به باور تبدیل کنیم در پیشبرد برنامهها و اجتماعی کردن پروژههای خود توفیق بیشتری کسب کردهایم.
برای جوانها امکانات فراهم شود
استاندار خوزستان اظهار کرد: باید در این جهت کار کرد که برای جوانها از یک سو امکانات را فراهم کنیم و از سویی دیگر این باور را که ازدواج امر قابل تحسینی است و از جهتهای مختلف پرداختن به آن میتواند آرامش، نشاط، جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و شکلگیری یک شخصیت رو به تکامل اجتماعی را شکل دهد.
موالی زاده اضافه کرد: تا جایی که میتوانیم باید مساله را به یک هنجار تبدیل کنیم، هنجاری که قالب باشد و اثرات لازم را به صورت مویرگی در بخشهای مختلف اجتماع بگذارد. خوشبختانه یک پشتوانههای فکری و رفتاری به صورت سنتی در خوزستان وجود دارد که برای روان تر پیش رفتن کار به ما کمک میکند.
وی با بیان اینکه باید با جوانها با زبانی نو سخن گفت، تصریح کرد: جوانها دغدغه، مشکلات و نگرشهایی دارند که ما باید برای آنها حرف تازه ای داشته باشیم. مفاهیم بنیادین آموزههای دینی، اخلاقی و تربیتی با بهرهگیری از زبان هنر، فرهنگ و روشهای جدید باید بتوانیم به کار بگیریم و این نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد.
استاندار خوزستان به مساله طلاق اشاره کرد و گفت: باید در این خصوص کار کرد که چرا در جامعه آمار طلاق به این صورت است، باید برای پیشگیری اقدامات پسین داشت تا بعد از ازدواج نیز برای دوام و قوام خانواده داشته باشد.
موالی زاده با اعلام اینکه ازدواج یک سازمان است که ابعاد مختلف دارد، عنوان کرد: از زمانی که برای ازدواج تصمیم گرفته میشود تا زمانی که مقدمات فراهم شود و پس از ازدواج باید راهکارهایی برای صیانت از سازمان خانواده داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر تعداد ازدواج کم و تعداد طلاق بالا باشد این یک آسیب است که باید به نقطه مقابل آن رفت، این نیاز به تمهیداتی دارد که خود نیاز به هم افزایی، پشتکار و علم دارد.
استاندار خوزستان بیان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به جوانان تاکید داشتهاند.
وی افزود: جمعیت جوان یک جمعیت قدرتمند، خلاق و پیشرو به آینده است که میتواند حرفهای بسیار برای گفتن داشته باشد لذا باید تلاش کنیم هم بسترهای لازم برای ازدواج فراهم کنیم و هم آمادگی لازم را به لحاظ روحی و روانی در جوانان ایجاد کنیم که به این سمت بروند؛ خوزستان نیز میتواند در این زمینه در رتبههای بهتری قرار گیرد.