شناسهٔ خبر: 69916617 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نخبگان چهارمحال و بختیاری در دیدار با امام جمعه چه گفتند؟

شهرکرد- ایرنا- جمعی از نخبگان و مستعدین استان چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد به بیان مطالبات، دغدغه‌ها و درخواست‌های خود پرداختند و حمایت‌های معنوی حجت‌الاسلام ابوالحسن فاطمی را خواستار شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حل مشکل استخدامی ، تامین مسکن ویژه نخبگان، حذف فرایندهای اداری پیچیده برای اعطای تسهیلات و خدمات به نخبگان، گسترش دایره نخبگی و توجه به نخبگان مهارتی، تشکیل اتاق فکر با حضور نخبگان و مسئولان در دفتر امام جمعه، میدان دادن به نخبگان در عرصه اقتصاد و ایجاد مشوق‌های بیشتر برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان از جمله دغدغه‌ها و مطالبات نخبگان حاضر در این نشست بود.

حل مشکل نخبگان نیازمند مشوق‌های بیشتر

نخبگان چهارمحال و بختیاری در دیدار با امام جمعه چه گفتند؟

یکی از نخبگان بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این دیدار با اشاره به توفیقات انجام شده از سوی نخبگان استان در بخش تولید و کشاورزی اظهار داشت: با وجود استعدادهای قابل توجه جامعه نخبگی استان، فرایند جذب و استخدام این سرمایه‌های انسانی در استان درگیر بروکراسی اداری است و از سوی دیگر جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی جاذبه‌ای برای نخبگان ندارد.

یاسر رحیمیان افزود: به طور نمونه در سازمان جهاد کشاورزی استان برای جذب نخبگان ۱۰ سهمیه درنظر گرفته شده است اما تاکنون فقط یک نخبه برای استخدام در این دستگاه اعلام آمادگی کرده است چرا که هم فرایند استخدام طولانی و زمان‌بر است و هم از سوی دیگر حقوق‌ها پایین است و حق نخبگی از فیش حقوقی حذف شده است.

وی در ادامه تعریف نخبگی در کشور و شناسایی نخبگان را نیازمند بازتعریف دانست و اظهار داشت: در سال‌های گذشته فقط افرادی که در کنکور و یا دانشگاه حائز رتبه برتر می‌شدند را در ردیف نخبگان قرار می‌دادند و پس از آن نظارت و ارزشیابی بر عملکرد آن فرد مستعد وجود نداشت از همین رو عضویت‌ها در بنیاد نخبگان فرسایشی شده بود که می‌طلبد در این خصوص تجدیدنظر شود.

این نخبه چهارمحال و بختیاری نخبه‌پروری را از دیگر خلاهای موجود عنوان کرد و گفت: ما هنوز نتوانستیم نخبگان و مستعدان در بین اقشار مختلف را به خوبی شناسایی و پرورش دهیم.

رحیمیان همچنین پیشنهاد داد تا حلقه‌های موثر نخبگانی در استان در بخش‌های مختلف تشکیل تا ارتباط بین بخش مدیریتی و نخبگانی استان تقویت شود.

نخبگان همچنان معطل مسکن ملی هستند

یکی دیگر از نخبگان حاضر در این نشست، مسکن را از مهمترین مطالبات این قشر عنوان کرد و افزود: در سال‌های گذشته حدود ۳۰ نفر از نخبگان استان برای برخوردداری از مسکن ملی ثبت‌نام کردند اما پس از گذشت چند سال هنوز این طرح به نتیجه نرسیده و نخبگان استان مشکل تامین مسکن دارند.

مرتضی کریمی افزود: در خصوص استخدام نخبگان نیز برخی دستگاه‌های اجرایی همکاری خوبی ندارند و نخبگان در این خصوص نیز با مشکل روبرو هستند.

وی تصریح کرد: حضور نخبگان در دستگاه‌های اجرایی ، بهره‌وری و کیفیت را ارتقا می‌دهد اما در برخی از دستگاه‌های اجرای استان نسبت به این مهم توجه لازم نمی‌شود.

نیازمند حمایت‌های معنوی هستیم

دبیر هیات اندیشه‌ورز نخبگانی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست حمایت‌های معنوی را از مهمترین انتظارات و درخواست‌های خود از امام جمعه برشمرد و گفت: ما نیاز به آن داریم که افراد بانفوذ جامعه نظیر ائمه جمعه در منبرها و تریبون‌های خود نسبت به اهمیت و جایگاه نخبگان در جامعه تبیین‌گری کنند.

مهدی قبادی‌نیا افزود: نخبگان ما انتظار دارند موانع ارتباط بین آنها و مسئولان برداشته شود و در راستای بهبود وضعیت جامعه از نظرات، ایده‌ها و نتایج علمی آنها بهره‌گیری و تاثیرگذاری آنها به میدان عمل وارد شود.

وی با تاکید بر اینکه باید دید جامعه نسبت به نخبگان تغییر کند تا در قبال امتیازاتی که به نخبگان داده می‌شود، گارد و موضع گرفته نشود اظهار داشت: مشاهده می‌شود که هرگاه به نخبگان امتیازی داده می‌شود با نگاه منفی جامعه روبرو می‌شوند اما اگر اهمیت و جایگاه نخبگان در جامعه به خوبی تبیین شود شاهد چنین رفتارهایی نخواهیم بود.

ضرورت تشکیل اتاق فکر نخبگان

نخبگان چهارمحال و بختیاری در دیدار با امام جمعه چه گفتند؟

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد و از نخبگان رشته هنر استان نیز در این نشست پیشنهاد داد تا با حضور تمامی نخبگان استان اتاق فکر تشکیل و به شناسایی ضرورت‌ها و چالش‌های استان پرداخته شود.

ناهید جعفری افزود: برخی از مدیران استان آشنایی کافی را با نخبگان استان ندارند و می‌توان با تشکیل اتاق فکر این ارتباط را تقویت کرد.

عضویت نخبگان مهارتی تسهیل شود

یکی دیگر از نخبگان استان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شهرکرد نیز در این نشست بر ضرورت تسهیل‌گری برای عضویت نخبگان مهارتی در استان تاکید کرد و گفت: ما در بخش‌های مختلف از جمله در حوزه‌های مهارتی مستعدین و نخبگان توانمندی داریم که می‌طلبد این افراد را شناسایی و از ظرفیت آنها استفاده شود.

الهام مقتدایی افزود: همچنین پیشنهاد می‌شود تا از پایان‌نامه‌های کاربردی دانشجویان در دستگاه‌های اجرایی بهره‌گیری شود و در این خصوص دانشجویان حمایت شود.

وی با بیان اینکه ارتباط بین دانشگاه و صنعت باید بیش از پیش تقویت شود تصریح کرد: برای طرح‌های فناورانه و پژوهشی اعتبارات بیشتری تخصیص یابد و کارگاه‌های مهارتی بیشتری در دانشگاه‌ها اجرا شود.

بحران مهاجرت نخبگان

یکی دیگر از نخبگان چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه مهاجرت نخبگان از استان به استانهای همجوار و کشورهای دیگر روبه افزایش است تصریح کرد: اگر به نیازهای نخبگان به خوبی پاسخ داده شود ثروت عظیم انسانی استان مجبور به مهاجرت نمی‌شود.

سجاد استرکی افزود: جامعه نخبگانی استان و کشور نیازمند گفت‌وگو است و باید در این خصوص سرمایه‌گذاری شود.

وی تصریح کرد: نخبگان توانمندی در استان داریم اما باید این سرمایه‌ها هدفمند شود چیزی که تاکنون به خوبی محقق نشده است.

لزوم توجه به نخبگان در حوزه اقتصاد

نخبگان چهارمحال و بختیاری در دیدار با امام جمعه چه گفتند؟

یکی دیگر از نخبگان استان نیز در این نشست بر لزوم توجه به نخبگان در حوزه اقتصاد تاکید کرد و گفت: نخبگان همان‌طور که در حوزه علمی، نظامی و دفاعی جانفشانی کردند و موجب عزت و غرور کشور شده‌اند در حوزه اقتصاد هم اگر به آنها میدان داده شود موثر واقع می‌شوند.

بهنام بختیاری‌مقدم افزود: با وجود وعده‌های زیادی که به نخبگان داده می‌شود اما اجرایی نشدن این وعده‌ها موجب ناامیدی و یاس نخبگان می‌شود و در این میان می‌توان به موضوع استخدام‌ها اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری حدود ۷۰۰ نخبه شناسایی شده است که تعداد زیادی از این نخبگان، مستعدین دانش‌آموزی، دانشگاهی و اعضای هیات علمی هستند.