به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، فرهاد ثنایی عصر یکشنبه در نشست صیانت از اراضی کشاورزی در اردبیل اظهار داشت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات یکی از چالشهای جدی است که هر چند در استان اردبیل آثار آن بسیار محدود است اما در سطح ملی تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و همچنین از بین بردن کیفیت اراضی زراعی و باغی است.
وی تصریح کرد: سال گذشته در استان اردبیل کمتر از 13 هکتار تغییر کاربری در اراضی کشاورزی رخ داده که سعی متا بر این بوده با همکاری مجموعههای انتظامی و قضایی با متخلفان برخورد کنیم.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بر اساس قانون حفظ اراضی کشاورزی هرگونه تغییر کاربری تنها با مجوز کمیسیون ماده یک انجام میشود و غیر از آن هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز تشخیص داده شده و با قلع و قمع مأموران نظارتی و پایشهای مستمر قرار میگیرد.
ثنایی افزود: در حالی که روزانه هفت هکتار تغییر کاربری در سطح کشور رخ میدهد، این میانگین در استان اردبیل ناچیز و حتی در حد صفر است و سعی بر این است تا شرایط صیانت از اراضی کشاورزی و مقابله با هرگونه تعرض در این اراضی گرفته شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته 740 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی استان رخ داده که اکثر متخلفان در این زمینه دستگیر و به سزای اعمال خود رسیده اند.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: عمده گزارش مردم از طریق سامانه 131 و پایشهای ماهوارهای انجام شده و ما قلع و قمع هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز را در اراضی کشاورزی و باغی شاهد هستیم.
ثنایی بیان کرد: متخلفان حتی به زندان و جرایم سنگین محکوم شده چرا که به هیچ وجه قرار نیست اراضی درجه یک و 2 کشاورزی بدون مجوز تغییر کاربری یافته و از حالت تولید محصولات زراعی و یا باغی به مسکونی تغییر پیدا کنند.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان اردبیل یادآور شد: تمام تلاش همکاران ما در امور اراضی بر این است تا با رصد و پایش دقیق بتوانند جلوی تخلفان را گرفته و زمینه تأمین امنیت پایدار غذایی را با توسعه اراضی زراعی و باغی فراهم کنند.
انتهای پیام/131