وی امروز یکشنبه ۴ آذر ماه در جمع خبرنگاران با تشریح برنامههای دانشگاههای علوم پزشکی در روز دانشجوی اظهار داشت: ۱۶ آذر نقطه عطفی در فعالیتهای دانشگاهی است و هر سال دانشجویان این روز را جشن می گیریم. امسال یک برنامه سراسری داریم که از تمامی تشکلهای دانشجویی، انجمن اسلامی، بسیج دانشجوی، جامعه اسلامی، کانونهای فرهنگی و شوراهای صنفی دعوت کردهایم که در نشستی با وزیر گفتگو داشته باشند و نیازها و نظرات خود را مطرح کنند.
حبیبی در ادامه به بخشنامه پیشنهادی که برای دانشگاهها ارسال شده اشاره کرد و گفت: یکی از بندهای این بخشنامه برگزاری جلسات هم اندیشی و گفتگو با هدف ایجاد زمینه برای شنیدن نظرات و دیدگاههای دانشجویان و طرح چالشهای موجود و تبادل نظر با دانشجویان است. همچنین از مسئولان خواستهایم که در خوابگاهها حضور پیدا کنند و با آنها به گفتگو بنشینند این انتظاری است که دانشجویان از مسئولان دارند تا به حرفهای آنها گوش کنند. همچنین اعلام کردهایم که از شخصیتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی استان ها دعوت کنند تا در دانشگاه و در بین دانشجویان حضور یابند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری برنامههایی به مناسبت ایام فاطمیه در دانشگاههای علوم پزشکی اظهار داشت: امروز مردم فلطسین نماد مظلمویت در تاریخ هستند و رفتار رژیم صهیونیستی غیرانسانی و غیراخلاقی است و این جنایت بزرگی است که تمام مردم دنیا به ویژه دانشجویان عدالت خواه در سراسر دنیا معترض آن هستند. این رفتار غیرانسانی باید محکوم شود و از دانشجویان خواستهایم که در برنامههای خود به این موضوع توجه کنند و نشستهایی نیز در ارتباط با مساله فلسطین برگزار کنند.
وی همچنین اعلام کرد: برنامه اصلی روز دانشجو با حضور رئیس جمهور و دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در یکی از دانشگاههای تهران برگزار خواهد شد.
رسانه مهمترین ابزار نظارتی هر نهادی به شمار می رود
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به نقش رسانه ها در کشور اشاره کرد و گفت: رسانه مهمترین ابزار نظارتی در هر نهادی به شمار می رود که اگر خوب عمل کند بسیاری از عملکردها و فعالیتها در ادارات و نهادها به نتایج مطلوبی دست پیدا خواهد کرد. امیدوارم شما اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه سلامت و دانشگاه از این فرصت ایجاد شده نهایت بهره را ببرید ودر راستای افزایش رفاه دانشجویان و خدمت به این قشر کشور گام بردارید.
دکتر حبیبی همچنین با اشاره به خدمات و تلاشهای مرحوم دکتر مسعود داودی اشاره کرد و گفت: مرحوم داودی یک پزشک متعهد و توانمند بود که در یاسوج طبابت می کرد و خیلی از بیماران از اخلاق و منش او سخن میگویند. نگاه بلند دکتر داودی، دیانت و دینداری وی و خدمت به مردم از شاخصه های اخلاقی این پزشک متعهد بود اما متاسفانه به خاطر عدم دانش و اطلاعات پزشکی خانواده بیمار، این پزشک متهد جان خود را از دست داد. این خانواده حداقل اطلاعات علمی و پزشکی را نداشتند و با رفتار جنایتکارانه و خیانت آمیز باعث قتل یک پزشک انسان دوست شدند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: به صراحت می توان گفت هیچ کوتاهی از سوی دکتر مسعود داودی پزشک یاسوجی صورت نگرفته است. دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت از بنیاد شهید و امور ایثارگران درخواست کرده که نام دکتر داودی به عنوان شهید خدمت در این سازمان ثبت شود که در حال تلاش برای این مهم هستیم.
با تقویت نهادهای دانشجویی در پی این هستیم که دانشجویان دیده شوند، شنیده شوند و اثرگذار باشند و این رویکرد را در برنامههای آینده خود دنبال خواهیم کرد
حبیبی در پایان اظهار داشت: خوشحالم که امروز در خدمت شما بودیم، هر چند مدت زمان زیادی نیست که تیم ما کار خود را شروع کرده است اما حضور شما و پیگیریها و سوالات شما به ما کمک میکند و امیدواریم نقش هدایتی و نظارتی شما را در کنار خود داشته باشیم.
ما در مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی فرصتی برای ارتباط تنگاتنگ با شما داریم و آن مفداست که علاوه بر وبدا که در جای خود میدرخشد و اثرگذار است، مفدا به صورت اختصاصی در موضوعات فرهنگی و دانشجویی شبکه اطلاع رسانی بسیار موثر و قوی در معاونت هست که شما با ارتباط هر چه بیشتر با مفدا می توانید نیازها و خواسته های دانشجوها را ببینید و که در بحث اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در جامعه دانشجویی میتوانید با همکاری با مفدا اثر گذار باشید.
منابعی که در اختیار حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی است، منابع خوبی نیست و باید توجه شود اگر ما به خصوص در زمینه خوابگاههای دانشجویی و فعالیتهای فرهنگی بخواهیم موثرتر عمل کنیم، باید منابع اختصاصی برای این بخش دیده شود تا شرایط بهتری برای تعالی و پویایی جامعه دانشگاهی ایجاد کنیم.
شورای صنفی با نگرش جدید و قویتر وارد مسائل دانشگاه شود
دکتر دیانی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت نیز با تاکید بر اینکه رویکرد جدید حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی درگیر کردن دانشجویان در مسائل جاری و اجرایی دانشگاه است، گفت: انتظار داریم شورای صنفی با نگرش جدید و قویتر وارد مسائل دانشگاه شود و فضای امید و نشاط در دانشگاه ایجاد شده و گسترش یابد. در نشست هفته آینده که با کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاههای علوم پزشکی داریم رویکردهای جدید خود را به دانشجویان اعلام میکنیم.
دکتر احد بنار مشاور معاون وزیر درباره حمایتهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از مادران دانشجو توضیح داد: معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت دو رویکرد دارد که یکی معیشتی رفاهی و دیگری فرهنگی است. یکی از اقدامات انجام شده در حوزه معیشتی برای دانشجویان متاهل در زمینه تغذیه دانشجویی است که سعی کردیم به دانشجویان متاهل و دارای فرزند غذای رایگان و مشابه غذای دانشجویی ارائه دهیم. با همین رویکرد برای کارکنان و دانشجویان متاهل در دانشگاههای علوم پزشکی مهدکودک راهاندازی شده است.
دبیر کمیته جوانی جمعیت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه اردوهای تفریحی نیز برای دانشجویان متاهل برنامهریزی شده است، گفت: این اردوها بیشتر در ایام آخر هفته است و سعی میکنیم این فضا را برای آنها فراهم کنیم که به همراه خانواده در این اردوها شرکت کنند.
بنار درباره حمایتهای مالی از دانشجویان متاهل و دارای فرزند گفت: در مورد کار دانشجویی و کمکهزینههای تحصیلی نیز این امکان برای دانشجویان متاهل فراهم شده که به ازای تاهل و فرزند، درصدی به مبالغ آن اضافه شود. همچنین بحثهایی مثل حمایتهای درمانی نیز در سطح امکانات و مقدورات در دانشگاههای علوم پزشکی از دانشجویان متاهل و دارای فرزند خواهیم داشت.