شناسهٔ خبر: 69912216 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند

وزیر علوم گفت: درباره بسیجیان امروزین می‌توان گفت که اینها نسل زد بسیج، یا بسیجیان عصر دیجیتال هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم ، حسین سیمایی صراف در نشست هم اندیشی بسیج اساتید در دانشگاه تهران همزمان با هفته بسیج (۲۹ آبان تا ۵ آذر) ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: بنده برای عرض ادب و ادای احترام به این جلسه آمده‌ام و به ناگزیر در جلسه هیأت دولت با تأخیر حاضر خواهم شد.

وی ادامه داد: آیه‌ای از قرآن هست که همه کمابیش با آن آشنا هستیم. قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ ، تفسیر مرسوم از این آیه این است که مقام و منزلت عالم و غیرعالم متفاوت است. اما مفهوم دیگری نیز از این آیه قابل‌استنباط است: اینکه مسئولیت دانایان و غیردانایان تفاوت دارد. اکنون می‌خواهم با استناد به همین آیه، اشاره کنم به مسئولیت استادان بسیجی.

وزیر علوم افزود: برای کسانی که هم‌نسل من هستند و دهه ۱۳۶۰ را درک کرده‌اند، کلمه بسیجی تداعی‌کننده اوصافی چون ایثارگر، مخلص، فداکار و خدمتگزار است. همچنین با این واژه، الگوهایی چون شهید باکری، شهید همت و شهید کاوه به خاطر می‌آید. در اذهان نسل‌های بعد ممکن است الگوهایی چون شهید حاج‌قاسم سلیمانی و شهید سیدحسن نصرالله تداعی شود که تجسم فداکاری، مدارا، تحمل، عقلانیت و جذب بوده‌اند.

وی افزود: برای نمونه، به تأثیر و عملکرد نصرالله نگاه کنیم. شیعیان لبنان اقلیتی محروم بودند که امثال شهیدچمران برای کمک به آنها و خارج کردن آنها از محرومیت به لبنان رفتند. اما با وقوع انقلاب اسلامی این شیعیان نیرو گرفتند و سپر بلای لبنان شدند. آنان محافظ و حامی همان اقوام لبنان شدند که پیش‌تر به شیعیان لبنان ظلم کرده بودند. نصرالله نه تنها در لبنان و میان دروزی‌ها و مسیحی‌ها محبوب بود، بلکه محبوب قلب تمامی آزادگان جهان نیز بود.

وی ادامه داد: غرض اینکه بسیج و بسیجی بیش از آنکه یک سازمان باشد، یک فرهنگ، یک نظام اخلاقی است.

وزیر علوم افزود: به نظرم گسستی بین بسیج امروز و دیروز وجود دارد که البته لزوماً اشکال ندارد. به همان سیاق که در مباحث دیگر از نسل جدید با عنوان نسل زد یاد می‌کنیم، درباره بسیجیان امروزین نیز می‌توان گفت که اینها نسل زد بسیج، یا بسیجیان عصر دیجیتال هستند.

وی ادامه داد: چنین تغییراتی قابل درک است. اما آنچه در گذر زمان و تغییر نسل‌ها لایتغیر می‌ماند، ارزش‌های اخلاقی است. این همان چیزی است که باید برای بسیجیان جدید تبیین شود. بنابراین به عنوان استاد باید بکوشیم از همه نظر، چه از لحاظ علم و فناوری و چه از لحاظ ارزش‌های معنوی برای دانشجوی بسیجی الگو باشیم.

وی ادامه داد: نمونه این ارزش‌ها، بی‌ادعایی است. می‌گفتند بسیجی بی‌ادعا است، یعنی شبانه کارهای سنگر را انجام می‌داد و کسی نمی‌دانست چه کسی انجام داده است. می‌گفتند بسیجی هم به لحاظ فردی و اخلاقی و هم در قضاوت اجتماعی عادل است. یعنی با دشمنش نیز با عدالت رفتار می‌کند. حتی دشمن عراقی نیز هنگامی که به اسارت یک نیروی بسیجی درمی‌آمد، دلگرم بود که رفتار شدیدی نخواهد دید، امیدوارم همه بتوانیم الگو باشیم و این ارزش‌ها را منتقل کنیم.

وی افزود: جهان امروز، جهان شرم‌آوری است. ما در دانشکده‌های حقوق سال‌ها از حقوق بشر و حقوق بین‌الملل بشردوستانه گفتیم، اما امروز می‌بینیم که صهیونیسم وحشی بی‌پروا تمام این اصول را نقض می‌کند. امیدواریم شر صهیونیزم نه از سر مسلمانان، بلکه از سر بشریت کم شود و ما هم بتوانیم در رسالت خویش، به عنوان استاد بسیجی کامیاب باشیم.