به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور صد و پنجاه و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان فرا رسیدن هفته بسیج را تبریک گفت و اظهار داشت: بسیج روز پنجم آذرماه 1358 به فرمان امام (ره) تاسیس شد و همان طور که امام راحل و مقام معظم رهبری بارها فرمودند، سرمنشاء خیر و برکات الهی زیادی در انقلاب بوده و در همه بحرانها و بزنگاههای کشور وارد شده و مشکل را حل کرده است.
وی به بیانات امام راحل درباره بسیج اشاره کرد و گفت: امام خمینی فرمود بسیج لشکر مخلص خداست و امیدوارم که بتوانیم قدردان این نهاد مقدس باشیم و اخلاق و رفتارمان منطبق با اخلاق و سرشت یک بسیجی تمام معنا باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موضوع ناترازی انرژی گفت: این روزها صحبت از ناترازی در همه حوزههای از جمله آب، برق، گاز، بنزین و دیگر حاملهای انرژی مطرح است؛ همه دولتهایی که روی کار آمدهاند، وظیفه داشتند که برای حل این ناترازیها و بازگشت آن به مدار منطقی راهکاری پیدا میکردند اما به نظر میرسد دولت چهاردهم به این فکر افتاده و در کلام رئیس جمهور و معاونان ایشان دراین خصوص نکاتی را میشنویم.
وی این ناترازی را در مصرف بیش از حد، تولید محدود و عدم دریافت قیمت واقعی انرژی دانست و گفت: این ناترازی در یک دوره طولانی به وجود آمده و طی برنامهای طولانی مدت باید آن را برطرف کرد؛ ناترازی به وجود آمده این پیام را در دل خود دارد که همه 85 میلیون نفر جمعیت ایران باید نحوه مصرف خود را اصلاح کنند چرا که انرژی، یک سرمایه ملی است و اگر بیهدف مصرف شود، علاوه بر خودمان به نسل آینده نیز ضرر میزنیم.
نورصالحی با تاکید بر اینکه ناترازی ایجاد شده در کوتاه مدت به وضعیت منطقی برنمیگردد، بیان کرد: اگر درصدهای حساب نشدهای به این اعداد اضافه کنیم، پرداخت آن از توان مردم خارج میشود. هزینه دریافتی انرژی قطعا باید اصلاح شود اما این اصلاحات باید متناسب با توان مردم و طی یک برنامه زمانبندی شده انجام شود.
وی با اشاره به ناهمگونی بین قیمت و مصرف بنزین ادامه داد:روزانه 150 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود در حالی که قیمت آن حتی به اندازه هزینه توزیع نیست. هفته گذشته هم خبری منتشر شد مبنی بر اینکه میزان مصرف یک روز گاز در ایران با مصرف گاز در چین برابر است؛ باید برانیم عدم رعایت مصرف بهینه انرژی سبب میشود که به نسل آینده خودمان لطمه بزنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: دولت وظیفه دارد که روند اصلاح ناترازی انرژی را با مردم در میان بگذارد و این مسئله با روندی منطقی و در یک زمانبندی مشخص اجرایی کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش خروجی دریچههای سد زایندهرود اشاره کرد و گفت: امیدواریم که کشاورزان به کشت پاییزه خود برسند اما سهمآبه شهر اصفهان، مادیها و فضای سبز اصفهان که به شدت دچار تنش آبی شده، باید در این تخصیصها لحاظ شود تا شهرداری بتواند معادل تخصیص داده شده برداشت کند.
دولت تکلیف پروژههای زایندهرود مشخص کند
عباس حاج رسولیها؛ رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با گرامیداشت فرا رسیدن هفته بسیج گفت: در دوران دفاع مقدس بسیجیان برای مقابله با حمله رژیم بعث جانفشانیهای زیادی انجام دادند؛ ما در آن زمان هیچگونه تجهیزات نظامی نداشتیم و دشمن تا دندان مسلح تا پشت اهواز آمد اما با جانفشانیهای بسیج توطئه صدام خنثی شد.
وی افزود: اصفهان در دوران دفاع مقدس نیروهای بسیجی قابل توجهی به جبههها فرستاد و آمار 24 هزار شهید این استان نشان میدهد که چگونه این بسیجیان جان فشانی کردند.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اعلام آمار فلاکت خاطرنشان کرد: این آمار شامل شاخص بیکاری و تورم است و متاسفانه به اساس این آمار اصفهان در رتبه ماقبل آخر ایستاده است؛ آموزش و پرورش اصفهان 30 سال پیش فضای مناسبی داشت و علاوه بر آن زیرساختهای آب و فاضلاب شهر نیز در کشور بینظیر بود اما امروز متاسفانه فاضلاب شهر پوسیده شده و باید بازسازی شود در حالی که جایی در ردیفهای بودجه ندارد.
وی افزود: بیمارستان الزهرا (س) 30 سال پیش ساخته شد و هیچ بیمارستانی در اصفهان به پای آن نمیرسد اما امروز بیش از یک هزار میلیارد تومان بدهی دارد؛ رودخانه زایندهرود دیگر از حالت فصلی هم خارج شده و هیچ آبی وارد تالاب گاوخونی نمیشود و تمام ذرات سمی هزاران ساله آن به صورت ریزگردها به شهر اصفهان و قم و تهران و غیره میرسد، این درحالی است که تلاش گاوخونی حقابه داشت.
حاج رسولیها گفت: این مباحث را اگر دنبال کنیم به شاخص واقعی فلاکت میرسیم؛ متاسفانه هیج بودجهای برای حل مشکلات اصفهان تخصیص داده نمیشود و از طرف دیگر میزان بیکاری در اصفهان رو به افزایش است و این موارد خود به خود منجر به افزایش تورم هم خواهد شد.
وی تصمیم دولت مبنی بر حذف مازوتسوزی اصفهان را درست دانست و گفت: تصمیم دولت برای حذف مازوتسوزی انجام اصفهان خوب بود اما برای حل مشکل آب هم لازم است یک گروه کارشناسی به اصفهان بیایند و تکلیف پروژههای زایندهرود را روشن کنند. در دهه 80 با حضور رهبر معظم انقلاب در اصفهان پروژههایی تعریف شد که هنوز نیمه کاره هستند.
حاج رسولیها با اشاره به جایگاه گردشگری اصفهان یادآور شد: علاوه بر موارد فوق رئیسجمهور باید بودجه لازم برای رسیدگی به اماکن تاریخی اصفهان را تخصیص دهد چرا که گردشگران دنیا نگاه خاصی به اصفهان دارند و امیدواریم اگر سفر به اصفهان پیشبینی شد این موارد را در دستور کار قرار گیرد.
لزوم تدوین راهکار فوری در جهت مدیریت مصرف انرژی در دستگاههای استان
در بخش دیگری از این جلسه سیدامیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ناترازی انرژی وضعیت آب کشور اظهار داشت: لازم است که هر چه سریعتر اقدامات اضطراری در این زمینه انجام شود تا کشور و شهرمان از چالش ناترازی انرژی و بحران آب نجات پیدا کند. میزان و نحوه مصرف به گونهای است که اگر اقدام سریع نداشته باشیم چالشها روز به روز بیشتر میشود.
وی ادامه داد: شهرداری به عنوان یک دستگاه اجرایی در این زمینه کارهای خوبی انجام داده که اگر بتوانیم آنها را تبیین کنیم و دیگر دستگاهها نیز وارد شوند و کارهایی در این خصوص را برنامهریزی و اجرا کنند، اوضاع بهتر خواهد شد.
سامع با اشاره به مدیریت سبز گفت: مدیریت سبز در چهار حوزه مصرف آب و انرژی، حمل و نقل، فضای سبز و پسماند شاخصهایی دارد و بر اساس آن شاخصها باید هر سال ادارات برتر شناسایی و در جشنواره شهید رجایی معرفی میشوند. همه دستگاهها موظف هستند که اقدامات لازم در جهت کاهش مصرف را انجام دهند تا به مدیریت سبز برسند.
وی با بیان اینکه تولید انرژیهای تجدیدپذیر باید در دستور کار دستگاههای استان باشد، افزود: هر دستگاهی باید با توجه به ماموریت خود، در خصوص محیط زیست و مقابله با خاموشیهای پیشبینی شده و تولید انرژیهای تجدید پذیر برنامه داشته باشد و این برنامهها میتواند در زمینه پسماند، انرژی خورشیدی، باد و... باشد که بهترین آن در اقلیم ما انرژی خورشیدی است و باید از ظرفیت موجود استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در حوزه بازچرخانی آب همه دستگاهها میتوانند با کمترین هزینه روشهایی را به کار ببرند که آب کمتری مصرف شود و آب مصرف شده با بازچرخانی در مصارف دیگر مورد استفاده قرار گیرد و در همین راستا پیشنهاد میکنیم همه دستگاههای استان یک برنامه عملیاتی و اقدام سریع برای مدیریت و به حداقل رساندن میزان مصرف آب و انرژی داشته باشند.
وی با اشاره به کارگاهها و واحدهای صنعتی سازگار با محیط زیست گفت: کارگاههای بسیاری اطراف شهر وجود دارند که براساس تقویم خاموشی تولید آنها به شدت دچار اختلال میشود. اگر میزان تولید انرژی را افزایش دهیم این کارگاهها که فضا و محوطه مناسبی دارند میتوانند به عنوان واحدهای سازگار با محیط زیست معرفی شوند.
سامع با بیان اینکه کارگاههای صنعتی از جمله مزیتهای نسبی تولید انرژی تجدیدپذیر هستند، گفت: این کارگاهها با کمترین تمهیدات و به کارگیری روشهای ساده میتوانند آب را بازچرخانی کنند تا در مصارف دیگر استفاده شود. بنابراین در کنار دستگاههای سازگار با محیط زیست، میتوانیم کارگاهها و واحدهای صنعتی سازگار با محیط زیست داشته باشیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به تلاش برای تحقق شهر خورشیدی بیان کرد: اگر شرایط مشارکت مردم تسهیل شود، میتوانیم اصفهان را شهر خورشیدی تبدیل کنیم. در این راستا میتوانیم 10 هزار واحد از 400 هزار واحد مسکونی و تجاری و صنفی را به نیروگاههای 10 کیلوواتی مجهز کنیم که صد مگاوات معادل یک چهارم مصرف شهر اصفهان را تولید خواهند کرد.
تامین قطعات واگنهای مترو نیازمند پرداخت کامل ردیف بودجه است
ابوالفضل قربانی؛ رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حمل و نقل شورای اسلامی شهر اصفهان نیز به تقدیر از کارکنان مترو که امانتهای مردم را به دست آنان سپرده بودند، اشاره کرد و گفت: تعدادی از کارمندان مترو و افراد پای سکو امانتهای مردم را که رقمهای سنگینی داشت و تعدادش زیاد بود به دست آنان سپردند و هفته گذشته به همین مناسبت مراسم تقدیری برگزار شد.
وی افزود: مدیران و کارکنان مترو در حال تلاش هستند که خدمات مناسبی به مردم ارائه دهند و خوشبختانه این اقدامات هر روز رو به بهبود است اما چند نکته را باید مطرح کرد. نخست اینکه در تامین قطعات مربوط به واگنها دچار مشکل هستیم و باید قبل از اینکه مشکلات جدی رخ دهد در خصوص تامین قطعات موردنیاز تلاش لازم صورت گیرد.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حمل و نقل شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: این موضوع از ردیفهایی است که باید به صورت کامل تامین شود. حضور جمعیت مسافران در ساعاتی که در اوج نیست، نشان میدهد که برای افزودن تعداد واگنها و رامهای قطارها باید تلاش بیشتری صورت گیرد، هرچند در هفته گذشته پیگیریهایی در این خصوص انجام شد اما باید این اقدامات ادامه پیدا کند. همچنین قیمت مربوط به استفاده از مترو باید به قیمت مناسبتر و واقعیتر برسد.
انتهای پیام/170
∎