به گزارش تسنیم، قیمت طلا، سکه و دلار که در معاملات دیروز، شنبه، با افزایش همراه شده بودند امروز با کاهش دستهجمعی همراه شده و تقریباً یک کانال عقبنشینی کردهاند.
قیمت دلار دیروز در بازار تهران با عبور از کانال ۷۰ هزار تومان، بین ۷۰ تا ۷۰ هزار و ۲۰۰ تومان هم معامله شد؛ قیمت سکه نیز با عبور از کانال ۵۳ میلیون تومان حدوداً ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸عیار هم ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته شد.
امروز اما قیمتها در بازار طلا و ارز با کاهش دستهجمعی همراه شده است که علت آن کاهش التهابات و خبرهای منفی بوده است.
دلار در خیابان فردوسی در کانال ۶۹ هزار تومان قیمت خورده است؛ سکه نیز بین عمدهفروشان به کانال ۵۱ میلیون تومان بازگشته است، هرچند طبق نرخهای اعلامی اتحادیه سکه طرح جدید الآن با قیمت ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله میشود. هرگرم طلای ۱۸عیار هم با کاهش چندهزارتومانی نسبت به دیروز هماکنون به کانال ۴.۵میلیونی بازگشته است.
علت اصلی افزایش قیمتها در بازار طلاوارز طی روز گذشته، تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام بود؛ البته کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار پیشبینی میکردند که بازار برای مدت کوتاهی با هیجان همراه شود ولی همواره تأکید داشتند که مردم اسیر هیجانات بازار نشوند چراکه این نوسانات عمر طولانی نخواهد داشت.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای را تصویب کرد که در آن، بدون توجه به همکاریهای ایران با آژانس، از تهران خواسته شده است برای حل مسائل ادعایی پادمانی، اقدامات ضروری و فوری انجام دهد. این قطعنامه با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و ۳ رأی مخالف به تصویب شورای حکام رسید.
تصویب قطعنامه شورای حکام اثراتی در بازارهای مالی ایران داشت؛ بهخلاف روال قبلی بورس بیاعتنا به این قطعنامه، رشد کرد و از همان دقایق نخست رنگ سبز به خود گرفت. شاخص بورس طی دو روز گذشته با رشد خوبی همراه شده و از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد هم عبور کرده است.
در گزارشهای قبلی تسنیم هم اشاره کرده بودیم که تجربه ماههای قبل و زمانی که بازار تحت تأثیر خبرهای منفی و تنشهای سیاسی شدید بود، نشان میدهد که نوسانات هیجانی عمر طولانی ندارند و کوتاهمدت هستند و بر همین اساس میتوان پیشبینی کرد اینبار هم مانند قبل، با کاهش تنشها و آرام شدن فضای سیاسی، دلار وارد مدار کاهشی شود.
علیاکبر لبافی، کارشناس مسائل اقتصادی در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم گفته بود: صدور قطعنامههای ضدایرانی شورای حکام، نمیتواند تأثیر جدی بر بازار ارز داشته باشد و اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد.
حجتالله فرزانی کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگویی به تسنیم درباره وضعیت بازار بعد از قطعنامه شورای حکام اشاره و تأکید کرده بود: باتوجه به اخبار منفی شورای حکام، حتی طی روزهای آینده بهصورت موقتی امکان افزایش نرخ ارز وجود دارد اما ناظر بر این نکته مهم، مردم و کنشگران بازار ارز باید مراقب باشند که بعد از آرامش اوضاع در تله زیانهایی که ناشی از خرید هیجانزده است، نیفتاده باشند.
محمد کشتیآرای فعال بازار طلا و سکه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره وضعیت فعلی بازارها گفت: امروز بازار جهانی تعطیل است ولی سه چهار روز آخر هفته افزایش قیمت جهانی طلا را داشتیم. ۱۰۷ دلار طلای جهانی رشد کرد، این موضوع میتواند بر قیمت طلا و سکه تأثیر افزایشی داشته باشد.
وی با اشاره به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام گفت: این قطعنامه هم باعث شد قیمتها در روز گذشته صعودی شوند، اما از دیروز تا امروز قیمتها با تعدیل همراه شد.
او با تأکید بر اینکه قیمت ارز کاهش یافت و تعدیل دادوستدها به سیر نزولی بازارها کمک کرد، ادامه داد: قیمت سکه نسبت به دیروز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.
کشتیآرای میگوید: قیمتها با عادیشدن معاملات و کاهش هیجانات با تعدیل همراه شده است و بازار به ثبات نسبی رسیده است.
او با بیان اینکه معاملات در بازار دیروز هیجانی شده بود، تصریح کرد: الآن دیگر التهابات کاسته شده است و معاملات به حالت عادی بازگشته است.
بهگفته وی، کاهش هیجانات موجب کاهش حباب سکه هم شده است؛ حباب سکه از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان روز پنجشنبه با کاهش ۸۰۰هزارتومانی به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
∎