به گزارش تسنیم، رضا سرایی مدیرعامل ماشینسازی اراک درنشست خبری اظهار داشت: ماشینسازی اراک بهعنوان یک سرمایه ملی، طراحی و مهندسی پایهریزی شده و نقش مهمی در صنعت کشور ایفا میکند.
وی افزود:این شرکت، بزرگترین شرکت، پیمانکاری و تولیدی با امکانات طراحی، مهندسی، تولید و ساخت تجهیزات در کشور است که در قالب پنج گروه تولیدی مختلف فعالیت دارد.
مدیرعامل ماشینسازی اراک، ادامه داد: این شرکت دولتی با تولید انواع محصولات و تجهیزات صنعتی و بهعنوان شرکت پیمانکار عمومی دارای رتبه و گواهینامههای صلاحیت پیمانکاری در حوزه تأسیسات، تجهیزات، سد، نیروگاه، آب، فولاد، سیمان و گواهینامههای معتبر سیستم مدیریت یکپارچه توانمندی طراحی، مهندسی، تأمین، تولید، ساخت، نصب و راهاندازی پروژههای بزرگ ملی و ایران بهصورت Epc را دارا است.
وی اظهار داشت: از سال 1398 تا کنون بیش از 230 هزار میلیارد ریال قرارداد در بخشهای مختلف پروژهای، ساخت تجهیزات، ماشین و مونتاژ، پل و سازهای فلزی و دیگ بخار و متالورژی در این شرکت منعقد شده است که حدود 90 هزار میلیارد ریال از قراردادها تحویل و بیش از 140 هزار میلیارد ریال آن همچنان در شرکت فعال هستند.
وی همچنین به همکاریهای بینالمللی این شرکت و تلاش برای ورود به بازارهای خارجی اشاره کرد و گفت:به دنبال گسترش فعالیتهای خود در سطح بینالمللی هستیم و امیدواریم با ارائه محصولات کیفی، بتوانیم جایگاه خود را در بازارهای جهانی تقویت کنیم.
*توسعه صادرات در زمان تحریم
مدیرعامل ماشینسازی اراک در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره چالشهای پیش روی صنعت کشور، به مشکلات اقتصادی و تحریمها اشاره کرد و افزود: باوجودی چالشها، ما از تمام ظرفیتهای موجود استفاده میکنیم تا به رشد و توسعه خود ادامه دهیم و نوآوری و تحقیق و توسعه از اولویتهای اصلی ماست.
وی افزود: مطالعات طرح نوسازی و بازسازی تجهیزات شرکت ماشینسازی اراک از 2 سال پیش آغاز و مراحل کارشناسی نیز انجام شده است و هزینه مرحله نخست این طرح 15 هزار میلیارد ریال برآورد میشود که در صورت تامین این اعتبار از محل منابع شرکت و یا حمایتهای دولتی طرح نوسازی آغاز میشود.
وی اضافه کرد: ساخت 24 تجهیز فرآیندی متانول در پتروشیمی دنا و سیراف که با ساخت و نصب این تجهیزات ایران به پنج کشور سازنده تجهیزات متانول تبدیل شد، ساخت برج به وزن 1 هزار و 800 تن و ارتفاع 135 متر بهعنوان بلندترین برج خاورمیانه در شرکت پتروشیمی مهر پترو کیمیا و ساخت تجهیزات و قطعات فنی توربین بادی و ملحقات و بالابر در خواف از مهمترین پروژههای شرکت ماشینسازی اراک در نقاط مختلف کشور است.
وی تصریح کرد: طراحی و ساخت دیگ بخار سبز بهمنظور کاهش مصرف انرژی و راندمان بالا برای اولینبار در ماشینسازی اراک انجام شده است که این دستاورد مهم نهتنها نقطه عطفی در صنعت دیگ سازی کشور به شمار میآید، بلکه گامی بزرگ در راستای حفاظت از محیطزیست و کاهش مصرف انرژی در صنایع مختلف نیز محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک ساخت پروژه مخازن کروی پتروشیمی هرمز، ساخت و نصب هشت دستگاه مخزن کروی در مجتمع پتروشیمی مهر پتروکیمیا، ساخت و نصب 6 مخزن کروی در پتروشیمی هیرسا پلیمر سهند و طراحی، خرید، ساخت، اجرا و راهاندازی یک دستگاه مخزن کروی ذخیرهساز در مجتمع پتروشیمی بندر امام را از دیگر قراردادهای اجرا شده با در فرآیند اجرای این واحد تولیدی عنوان کرد.
سرائی طراحی و ساخت پل بزرگ زیر قوسی سد گلورد را از مهمترین طرحهای شرکت ماشینسازی اراک عنوان کرد و گفت: پیشرفت فیزیکی این طرح بیش از 93 درصد است و تنها چند متر تا تکمیل عرشه 281 متری این پل باقیمانده است و با نصب آخرین قطعه، این پروژه عظیم به پایان خواهد رسید.
وی اضافه کرد: پل گلورد، پس از پل «کارون 4»، بهعنوان دومین پل بزرگ فلزی زیر قوسی کشور شناخته میشود و با طول 300 متر و عرض 12 متر، نهتنها بهعنوان طویلترین پل شمار کشور محسوب میشود، بلکه در زمره پنج پل طویل و مرتفع کشور نیز قرار دارد.
سرایی ادامه داد: این پل باهدف تسهیل دسترسی روستاهای بالادست سد گلورد طراحی شده و با بهرهبرداری از آن، آبگیری کامل این سد آغاز خواهد شد.
وی افزود: با تولید و بهرهبرداری پل شناور، جمهوری اسلامی ایران در ردیف شش کشور تولیدکننده این نوع پل در دنیا قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک بیان کرد: یکی از ویژگیهای بارز پروژههای شرکت، انجام تمامی مراحل از طراحی تا ساخت و اجرا توسط متخصصان و مهندسان مجرب ماشینسازی اراک است. این امر نشاندهنده توانمندی و دانش فنی بالای این شرکت در عرصه ساختوسازهای عمرانی و زیرساختی کشور است.
سرائی در ادامه سخنان خود از کمبود نیروی کار متخصص برای آینده صنعت کشور و استان مرکزی اظهار نگرانی کرد و گفت: ماشینسازی اراک با برخورداری از دانشگاه جامع علمی و کاربردی و هنرستان فنی و حرفهای توانسته در مقاطع مختلف تحصیلیِ متوسطه، کاردانی و کارشناسی فعالیت نموده و مفتخر است که با بهرهگیری از امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی مجهز و اساتید مجرب نقش بسزایی در عرصه آموزش عالی کشور و تأمین نیروی انسانی ماهر ایفا نماید اما در مجموع باید اذعان داشت که با کمبود نیروی متخصص در آینده مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به بورسی بودن این شرکت دولتی اظهار دشت: در بین شرکتهای رقیب و مشابه از معدود شرکتهایی هستیم که سهامی عام هستیم و به همین دلیل کلیه اطلاعات مالی و قراردادهای شرکت بهصورت منظم در سامانه کدال برای اطلاع عموم و رسانهها منتشر میشود.
سرائی در پایان گفت: این اطمینان را به 95 هزار سهامدار و صندوق ذخیره فرهنگیان داده میشود که امانتدار سهامداران هستیم و به منظور حفاظت و صیانت از ارزش واقعی داراییهای ماشین سازی اراک از انجام هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی شود.
انتهای پیام/
∎