شناسهٔ خبر: 69908936 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

خانواده محور بودن از ویژگی‌های میراث ناملموس است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چهار ویژگی در میراث‌فرهنگی به ویژه در میراث ناملموس قابل رویت بوده که یکی از آنها خانواده محور بودن است. بسیاری افراد در شهرها و روستاها در کنار خانواده و در خانه‌هایشان کار می‌کردند و با تقویت میراث ناملموس می‌توان از خانواده‌ها حمایت کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، نشست تخصصی «تحکیم هویت فرهنگی کشور با تکیه بر میراث ناملموس فرهنگی با موضوع بررسی پیش‌نویس سند ملی میراث‌فرهنگی» امروز با حضور علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگیکشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رسول وطن‌دوست پیشکسوت میراث‌فرهنگی، علی یزدی‌خواه نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی، زهره بزرگمهر کارشناس میراث‌فرهنگی، عبدالحسین وکیلی‌فرد مفاخر میراث‌فرهنگی، احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

حجت الاسلام‌والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست تخصصی گفت: ما برای موضوع این نشست جلسات جداگانه‌ای داشتیم و بنا شد یک سند معطوف به اجرا بنویسیم. انصافا وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی نیز پیگیر شد و سند صنایع‌دستی تدوین و مصوب شد.

او ادامه داد: ویژگی این سند مشارکت بسیاری از افراد و فعالان این حوزه است. پیش‌نویس سند ملی میراث‌فرهنگی تهیه شده و امیدواریم صدها نفر از نخبگان و فرهیختگان این حوزه در نگارش این سند مشارکت داشته باشند.

خسروپناه تصریح کرد: چهار ویژگی در میراث‌فرهنگی به ویژه در میراث ناملموس قابل رویت بوده که یکی از آنها خانواده محور بودن است. بسیاری افراد در شهرها و روستاها در کنار خانواده و در خانه‌هایشان کار می‌کردند، با تقویت میراث ناملموس می‌توانیم از خانواده‌ها حمایت کنیم. ویژگی دوم معنویت گرایی است. در بحث ایجابی‌اش برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی نمود دارد که با متریال چوب و فلزات مختلف صنایعی که تولید می‌کنند عمدتا با نگاهی معناگرا تولید می‌شود یعنی میراث‌فرهنگی ما سکولار نیست، میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس معناگراست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ویژگی سوم حکمت‌بنیان بودن میراث‌فرهنگی است. حکمت عرفانی حکمتی است که مبنای آن توحید محوری و وحدت است. چهارمین ویژگی تعلق به اهل بیت و زیارت است. زیارت نیز جزو میراث ناملموس است و پنجمین ویژگی پیوند فرهنگ ناملموس ما با سلامت است.

انتهای پیام/