به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که رسانههای عبری پیش از این گزارشهای متعددی درباره کمبود ذخایر نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، حتی با وجود حمایتهای نامحدود آمریکا، منتشر کرده بودند، اخیراً اطلاعاتی از منابع اسرائیلی درز پیدا کرده است مبنی بر اینکه نهاد امنیتی این رژیم یک کمپین محرمانه در سراسر جهان برای تقویت زرادخانه نظامی خود بهراه انداخته است تا کمبود تسلیحاتی را که ارتش این رژیم با وارد شدن به دومین سال جنگ با آن روبهروست، جبران کند.
تشدید بحران تسلیحاتی ارتش اسرائیل
چند هفته بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 ذخایر سلاح، مهمات، بمب، موشک، بالگردهای آپاچی و حتی مواد منفجره ارتش اسرائیل که برای بمباران غزه استفاده میشد، رو به اتمام بود. در هفته بعد از 7 اکتبر، افسران ارتش رژیم صهیونیستی انبارهای تجهیزات نظامی را در دو لشکر ذخیره اصلی فرماندهی شمال و جنوب باز کردند و چشم خود را بهروی کمبود تجهیزات نیروهای ذخیره بستند؛ مسئلهای که سبب خشم نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی شد و بسیاری از آنها از همان ابتدای جنگ از کمبود تجهیزات و حتی لباس مناسب شکایت داشتند.
افسران ارتش رژیم صهیونیستی میگویند که بیش از 50 درصد از فرماندهان میدانی این ارتش در جبهه غزه و شمال، دستگاههای دید در شب که ابزاری حیاتی برای جنگ زمینی است و حماس و حزبالله هم از این تجهیزات برخوردارند، در اختیار ندارند.
با ادامه جنگ و پیامدهایی که در سطح بینالمللی برای رژیم صهیونیستی داشت، از جمله باز شدن پرونده جنایی علیه این رژیم در دادگاه کیفری بینالمللی، متهم شدن اسرائیل به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت و همچنین گسترش تحریمهای جهانی تسلیحاتی ضد این رژیم، بحران تسلیحاتی ارتش اسرائیل بدتر شد.
طبق تحقیقات نظامی رژیم صهیونیستی، ارتش اشغالگر از کمبود شدید ذخایر تسلیحاتی رنج میبرد و اسرائیلیها به این نتیجه رسیدند که آمریکا تا همیشه نمیتواند تمام تجهیزات مورد نیاز اسرائیل را تهیه کند، همچنین برخی از کشورها ممنوعیت صادرات سلاح به اسرائیل را اعلام کردهاند و علاوه بر آن، رقابت شدیدی میان کشورهای اروپایی برای ارسال سلاح به اوکراین وجود دارد، همین مسئله صادرات سلاح برای ارتش اسرائیل را تحت تأثیر قرار میدهد و علاوه بر آن، تولیدکنندگان سلاح قیمتهای گزافی را اعلام کردهاند.
دستوپازدن صهیونیستها برای دریافت سلاح
بعد از گذشت بیش از یک سال از جنگ، ارتش رژیم صهیونیستی تقریباً به همه چیز نیاز دارد؛ از گلولههای تانک گرفته تا بمب و موشک، بر همین اساس وزارت جنگ رژیم صهیونیستی یک کمپین جهانی برای به دست آوردن بیشترین سلاح در مدت کوتاه و با کمترین قیمت ممکن بهراه انداخته است.
به گزارش روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، طی یک سال گذشته نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، اسکادران بالگردهای آپاچی را مجدداً بهخدمت گرفت و از آن زمان بالگردهای قدیمی این ارتش همچنان در آسمان پرواز میکنند؛ بهویژه در مانورهایی که صهیونیستها در لبنان انجام میدهند، در واقع جنگ ثابت کرد که ارتش اسرائیل به تعداد بیشتری از بالگردهای قدیمی خود نیاز دارد،
بر همین اساس، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در ابتدای جنگ با آمریکاییها تماس گرفت و خواستار ارسال فوری بالگردهای آپاچی شد، اما واشنگتن به اسرائیلیها گفت که طبق سیستم شرکت بوئینگ، باید منتظر بمانند و سپس «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درخواست کاخ سفید برای انتقال بالگردها به ارتش اسرائیل را رد کرد.
روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داد؛ این تلاشهای ارتش اسرائیل برای به دست آوردن سلاح، بیانگر تنها نمونهای کوچکی از کمبود شدید تسلیحات است. ارتش اسرائیل در آغاز تهاجم زمینی به غزه بهشدت به گلولههای توپ و تانک نیاز داشت و نظامیان گلولهها را بیهدف شلیک میکردند، همچنین نیروی هوایی ارتش اسرائیل بیش از حد و بهشکل کورکورانه از بمبها استفاده میکرد.
بر اساس این گزارش، اما خیلی سریع در دسامبر 2024 نیروی زمینی ارتش اسرائیل شروع به صرفهجویی در استفاده از سلاحهایی کرد که برای عملیات زمینی در لبنان هم در نظر گرفته شده بود و سپس ارتش اسرائیل، محموله کمکهای نظامی هوایی و زمینی را از آمریکا دریافت کرد.
رژیم اسرائیل به دلالان اسلحه روی آورده است
یدیعوت آحارانوت تأکید کرد: در همان زمان نهاد امنیتی اسرائیل برای خرید هزاران گلوله تانک به کشوری در بالکان رفت، اما این کشور قیمت گلولههای تانک را 50 درصد افزایش داده بود و برای هر گلوله 4500 دلار میخواست و همچنین هزینه یک گلوله توپ هم 6000 دلار بود.
این رسانه به نقل از یکی از مقامات ارشد نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی که در عملیات خرید گلولههای تانک شرکت داشته است، گزارش داد؛ کشوری که قرار بود اسرائیل از آن گلولههای تانک بخرد، گفت؛ اوکراین این سفارش را قبلاً داده و هزینه آن را هم پرداخت کرده است.
طبق این گزارش، از اواخر سال گذشته تاکنون افسران ارتش اسرائیل و نمایندگان وزارت جنگ این رژیم برای خرید تسلیحات، سفرهایی به سراسر جهان داشتهاند و متوجه شدند که برخی کشورهایی که پیشتر تأمینکننده اصلی سلاح اسرائیل بودند، اکنون اوکراین را به این رژیم ترجیح میدهند.
روزنامه یدیعوت آحارانوت در پایان گزارش خود اشاره کرد: طی ماههای اخیر، نهاد امنیتی اسرائیل به دلالان سلاح در جهان روی آورده است و با وجود اینکه میداند همه واسطهها قابل اعتماد نیستند، اما گاهی اوقات چاره دیگری جز متوسل شدن به دلالان اسلحه وجود ندارد.
روزنامه عبری «هاآرتص» نیز گزارش داد: ارتش اسرائیل وارد مرحله جدیدی از صرفهجویی شده و بهدلیل کاهش ذخایر مهمات، استفاده از گلولههای توپ و دیگر تسلیحات جنگی را تنها با تأیید فرماندهان ارشد مجاز کرده است. فرماندهان سطح مجاز برای تأیید استفاده از سلاحهای سنگین، مانند گلولههای توپ، را افزایش دادهاند و دلیل این امر کاهش ذخایر مهمات و نیز محدودیتهایی است که کشورهای جهان بر صادرات سلاح به اسرائیل اعمال کردهاند.
انتهای پیام/+
∎