به گزارش میراثآریا، پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و موزه شانگهای چین در راستای ارتقای مطالعات باستانشناسی و حفاظت و مرمت بین ایران و چین تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند.
این تفاهمنامه همزمان با سفر مصطفی دهپهلوان رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به کشور چین و بازدید او و هیئت همراه از بخشهای مختلف موزه شانگهای در راستای توسعه روابط دوجانبه علمی و فرهنگی در حوزه میراثفرهنگی بین ایران و چین منعقد شد.
«باستانشناسی و مطالعات میان رشتهای مرتبط»، «باستانسنجی، حفاظت و مرمت در محوطههای باستانی»، «تاریخپژوهی شامل پژوهش در اسناد بایگانی و کتابخانهای»، «مطالعات کتیبهای» و «پژوهش درخصوص تاریخ هنر و هنرهای سنتی با تأکید بر مطالعات تطبیقی مرتبط» مهمترین زمینههای همکاری بر اساس این تفاهمنامه است که به امضای مصطفی دهپهلوان رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و چو شیائوبو رئیس موزه شانگهای رسید.
در حاشیه امضای این تفاهمنامه چو شیائوبو رئیس موزه شانگهای، ضمن خوشآمدگویی به هیئت ایرانی و با اشاره به برگزاری نمایشگاه موزه ملی ایران در موزه شانگهای و استقبال باشکوه مردم چین از آن گفت: موزه شانگهای و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران ارتباط گستردهای دارند و این تفاهمنامه در راستای ارتقای مطالعات باستانشناسی و مطالعات حفاظت و مرمت بین ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ بشری حائز اهمیت است.
او همچنین با اشاره به میراث مشترک چین و ایران که از بندر سیراف به دست آمده گفت: موزه شانگهای تنها یک موزه نیست بلکه مرکز پژوهشهای باستانشناسی و حفاظت و مرمت در چین است.
رئیس موزه شانگهای همچنین با اشاره به تجربیات موزه شانگهای در کاوشهای باستانشناسی دیگر مناطق مانند کشور سریلانکا گفت: تمرکز آنان بر باستانشناسی دریایی است و امضای این تفاهمنامه با پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، باعث شد از برگزاری نمایشگاه به تحقیقات علمی گسترده برسیم که این امر باعث شناخت تبادل فرهنگی بر روی جاده ابریشم و حفاظت از آثار آن خواهد شد.
او همچنین حضور کارشناسان دو کشور و کار مشترک را فرصتی مغتنم برای این همکاری در باستانشناسی و حفاظت و مرمت و اشتراک تجربیات دانست.
همچنین مصطفی دهپهلوان رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، در این زمینه ابراز امیدواری کرد: علاوه بر تبادل علمی و فرهنگی پیرامون فعالیتهای مشترک بین پژوهشگاه و موزه شانگهای، پروژه مطالعات باستانشناسی بندر سیراف بهعنوان یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی مرتبط با فرهنگ ایران و چین از دوره ساسانی تا صدر اسلام به زودی آغاز شود و این تفاهمنامه یک برنامه عملیاتی و اجرایی مستمر و مداوم میان دو موسسه باشد.
انتهای پیام/