شناسهٔ خبر: 69906116 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

نیویورک‌تایمز: اخراج یا دیپورت دسته‌جمعی مهاجران به چه معناست- و ترامپ برای اجرای این سیاست چه خواهد کرد؟!

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده- روزنامه نیویورک‌تایمز در مطلبی درباره سیاست‌های مهاجرتی دونالد ترامپ؛ به نحوه اجرای سیاست اخراج یا دیپورت دسته‌جمعی مهاجران پرداخته است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از نیویورک تایمز، نویسنده این مطلب نوشته خود را با تاکید بر این واقعیت آغاز کرده- که اگر حتی قبلاً فکرش را نمی‌کردید که آن‌ها در ادعاهای خود جدی هستند، اما حالا دیگر قطعا و مطمئناً باید این موضوع را متوجه شده باشید!

دارا لیند عضو ارشد شورای مهاجرت آمریکا در ادامه نوشته: حامیان دونالد ترامپ، پیروزی انتخاباتی او را به نوعی مترادف با «اخراج دسته‌جمعی مهاجران» تعبیر کرده است. در واقع ترامپ حتی قبل از این‌که کسی را برای وزارت امنیت داخلی نامزد کرده باشد، استفان میلر را که در حوزه مهاجرت یکی از چهره‌های تندرو و افراطی محسوب می‌شود، به عنوان مشاور امنیت داخلی خود و تام هومن را هم که در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ سرپرست اداره مهاجرت و گمرک بود، برای نظارت بر «اخراج تمام‌عیار همه مهاجران غیرقانونی به کشورهای زادگاه‌شان» تعیین کرده بود.

به هر روی، حالا دیگر بعد از چهار سال تجربه ریاست‌جمهوری و چهار سال دیگر هم برنامه‌ریزی، این فرض که ترامپ و دولتش هیچ مانعی را برای تحمیل سریع و کامل اراده خود تحمل نخواهند کرد، وسوسه‌انگیز می‌تواند باشد.

اما این فرض درست نیست.هیچ فرمان اجرایی نمی‌تواند قوانین فیزیک را نادیده بگیرد و در یک چشم به‌هم زدن امکاناتی ایجاد کند که پیش‌تر وجود نداشته‌اند. به بیانی دیگر؛ اجرای عملیات اخراج دسته‌جمعی مهاجران غیرقانونی بیش از آن‌که محدودیت‌های قانونی داشته باشد، ریشه در محدودیت‌های تدارکاتی دارد. اخراج سالانه یک میلیون نفر به طور متوسط در هر سال 88 میلیارد دلار هزینه دارد و تلاش برای اخراج یک‌باره ۱۱ میلیون مهاجران غیرمجاز چندین برابر این هزینه را نیاز خواهد داشت- و تصور این‌که این کار از نظر زمانی چقدر طول خواهد کشید، دشوار است.

بنابراین سوال اصلی در این میان این نیست که آیا اخراج دسته‌جمعی مهاجران غیرمجاز اتفاق خواهد افتاد یا نه. بلکه پرسشی که باید مطرح شود این است که ترامپ و دولتش تا کجا- و با چه سرعتی- این طرح را پیش خواهند برد. و البته این پرسش که چه میزان منابعی به عنوان مثال به عنوان بودجه اضطراری نظامی را مایلند- و می‌توانند- به این تلاش اختصاص دهند؟ در این بین البته این موضوع نیز مطرح است که آن‌ها تا چه اندازه حاضرند موانع را دور زده یا حتی قوانین را زیر پا بگذارند؟

در این میان جزئیات اهمیت بسیاری دارند؛ به خصوص به این دلیل که دیپورت هر مهاجری به معنای مختل شدن یک زندگی است (و البته معمولاً به این دلیل که هیچ‌کس تنها و منزوی و یک جزیره متروک نیست، زندگی بیش از یک نفر تحت تاثیر اخراج از آمریکا قرار خواهد گرفت)!

در واقع این جزئیات دقیقاً به این دلیل اهمیت دارند که دولت ترامپ میلیون‌ها مهاجر را فردای ورود به کاخ سفید، یعنی از همان روز 20 ژانویه جمع‌آوری نخواهد کرد. بلکه میلیون‌ها نفر در روز 21 ژانویه از خواب بیدار خواهند شد و نخواهند دانست که قرار است در آینده دقیقاً چه اتفاقی برای‌شان پیش آید- و برای همین هم هر قدر که مطبوعات و مردم بتوانند در مورد دامنه و مقیاس تلاش‌های دولت برای اخراج مهاجران دقیق‌تر صحبت کنند و نظر دهند، مهاجران و جوامع‌شان بهتر خواهند توانست خودشان را برای اتفاقاتی که ممکن است پیش آید، آماده کنند!

اول از همه باید این موضوع مطرح شود که برای شروع روند اخراج مهاجران غیرمجاز لازم نیست هیچ تغییری در قوانین ایالات متحده ایجاد شود. به هر حال حضور در این کشور بدون وضعیت مهاجرتی مناسب تخلف قانونی است و مجازات آن هم اخراج است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید