شناسهٔ خبر: 69904990 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

غول‌های صادرات دنیا(+اینفوگرافی)

سال گذشته، صادرات جهانی کالا به ۲۳.۸ تریلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۲، پنج درصد کاهش داشت.

صاحب‌خبر -

 در سال ۲۰۲۳، حجم صادرات چین به بالاترین حد خود نزدیک شد زیرا قیمت صادرات تولیدی آن به طور متوسط ۱۰ درصد کاهش یافت. به طور کلی، بزرگترین صادرکننده جهان در سال گذشته ۵۰۰ میلیارد دلار کالا به آمریکا تحویل داد، اما این امر می‌تواند در دولت ترامپ به شدت تغییر کند. نمودار پایین بزرگترین صادرکنندگان جهان را بر اساس داده‌های سازمان تجارت جهانی نشان می‌دهد.

غول‌های صادرات دنیا

به گزارش ایمنا، سال گذشته، صادرات جهانی کالا به ۲۳.۸ تریلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۲، پنج درصد کاهش داشت. به طور کلی، ارزش دلاری صادرات در بین ۲۰ صادرکننده از ۳۰ صادرکننده بزرگ جهان کاهش یافت زیرا تعداد محدودیت‌های تجاری به حدود سه هزار در سراسر جهان افزایش یافت؛ به طور تقریبی پنج برابر سطح مشاهده‌شده در سال ۲۰۱۵.

همانطور که جدول بالا نشان می‌دهد، چین حدود ۳.۴ تریلیون دلار کالا صادر کرده است که نزدیک به ۱.۴ تریلیون دلار از آمریکا پیشی گرفته است.

آخرین باری که آمریکا بزرگترین صادرکننده جهان بود سال ۱۹۷۹ بود، اما از آن زمان به بعد کسری تجاری روبه‌افزایشی را تجربه کرد. با این حال، صادرات انرژی، بزرگترین صادرات آمریکا، تا حد زیادی در دهه گذشته از کسری به مازاد تغییر کرده است.

در سال ۲۰۲۳، ایالات متحده به ۶۵ میلیارد دلار مازاد انرژی خالص دست یافت و تراز تجاری خود را تقویت کرد. افزایش قابل‌توجه تولید انرژی داخلی، این کشور را از شوک‌های قیمت نفت محافظت کرده است، همچون شوک‌های ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، که به‌شدت بر اقتصادهای اروپایی تأثیر گذاشت.

آلمان که سومین کشور بزرگ در کل است، شاهد افزایش اندک یک درصدی صادرات کالا بود، حتی در شرایطی که اقتصاد در حال انقباض بود. اقتصاد سنگین صنعتی به‌ویژه تحت تأثیر افزایش قیمت نفت قرار گرفت، زیرا چندین شرکت تولید خود را به دلیل افزایش قیمت انرژی متوقف کردند. در سال ۲۰۲۳، این کشور ۱۶۰ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرد.

غول‌های صادرات دنیا