به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، سرهنگ غلامرضا فلاحی امروز در نشست خبری آیین استقبال از 6 شهید گمنام دفاع مقدس اظهار کرد: از فردا رزمایش بزرگ فرهنگی وداع با شهدای گمنام همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی در دانشگاهها، مدارس، مساجد و... در مدت 10 روز برگزار میشود.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند: "شهدای گمنام فداکارانی هستند که وجود آنها یادآور خیر بسیاری است"، افزود: در مراکز شهرستانها و بخشها یک بار دیگر گروههای مختلف مردم با شهدا تجدید بیعت خواهند کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: امروز مرکز استان میزبان 6 شهید گمنام است که پیکرهای آنها ساعت 6 وارد فرودگاه بینالمللی شهید کاوه خواهد شد و با عبور از خیابانها، پیکرهای شهدای گمنام وارد کهف الشهد در خیابان مدرس بیرجند خواهند شد و امشب با حضور خانوادههای شهدا در این مکان برنامههایی اجرا خواهد شد.
فلاحی گفت: پیکر سه شهید گمنام به شهرستان طبس منتقل میشود. در هر شهرستان 24 ساعت این شهدا میهمان خواهند بود و 12 آذر هم پیکرهای پاک و مطهر این سه شهید میهمان مردم شهرستان درمیان خواهند بود. پیکر سه شهید گمنام دیگر هم در شهرستان بیرجند خواهند بود که براساس برنامهریزی انجام شده در مساجد، مدارس و دانشگاهها حضور پیدا خواهند کرد.
به گفته وی شب شهادت حضرت فاطمه(س) همه پیکر شهدای گمنام در مرکز استان خواهند بود و مردم در 4 نقطه حسینیه جماران با دو شهید گمنام، کهف الشهدا با یک شهید، مسجد حضرت زینب(س) در شمال شهر با دو شهید و یک شهید هم در مسجد الغدیر معصومیه وداع خواهند کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 300 پیکر شهید گمنام در روز شهادت حضرت زهرا(س) در سراسر کشور تشییع خواهند شد، افزود: در بیرجند هم در این روز از مقابل کهف الشهدا از ساعت 9 صبح پیکرهای این شهدای گمنام به سمت میدان ابوذر تشییع خواهند شد و بعد از برگزاری برنامههای مورد نظر در این مکان، پیک یک شهید گمنام در روستای علیآباد بیرجند، یک شهید گمنام در منطقه ویژه اقتصادی و یک شهید گمنام در روستای قومنجان به خاک سپرده خواهند شد.
فلاحی گفت: شهیدی که در منطقه ویژه اقتصادی به خاک سپرده خواهد شد، دی ماه 1365 در عملیات کربلای 5 در منطقه شلمچه در سن 25 سالگی به شهادت رسیده است. شهیدی که در روستای علی آباد تدفین خواهد شد، اسفند 1360 در عملیات مولای متقیان(ع) در چزابه و در 21 سالگی شهید شده است. شهید گمنامی که در روستای قومنجان به خاک سپرده خواهد شد، مرداد 1362 در عملیات والفجر 3 در 26 سالگی در منطقه عملیاتی مهران شهید شده است.
به گفته وی از سال گذشته در هر جایی که درخواست تدفین شهدای گمنام را دارند باید 70 درصد یادمان مربوط به این شهدا ساخته شده باشد که در منطقه ویژه اقتصادی 90 درصد، قومنجان 70 درصد و در روستای علیآباد هم تا روز تشییع پیکر شهدای گمنام ساخت یادمان شهید به 70 درصد خواهد رسید.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: تاکنون در 55 نقطه استان یادمان شهدای گمنام کامل شده و در 12 نقطه هم یادمان شهدا در حال ساخت است و در سه مکان دیگر هم هنوز یادمان برای شهدای گمنام احداث نشده است. یادمانهای شهدای گمنام به مجتمعهای فرهنگی باید تبدیل شوند که در این راستا هیئت امنای هر یک از آنها برنامهریزی لازم را در این زمینه انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه در شهر بیرجند یادمان شهدای بلوار شعبانیه و بلوار پاسداران خیلی فعال هستند افزود: سال گذشته در 423 نقطه پیکر شهدای گمنام حضور پیدا کردند و 39 هزار دانش آموز و حدود 270 نفر از برنامههای مربوط به وداع با شهدای گمنام بهرهمند شدند و در سال جاری در 150 مدرسه پیکر شهدای گمنام و همچنین در مراکز نظامی و انتظامی و ... به همراه یک روای دفاع مقدس و مداح حضور پیدا خواهند کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی متذکر شد: تا قبل از این 156 شهید گمنام در 69 نقطه با خاک سپرده شده بودند و با تدفین این شهدای گمنام 159 شهید گمنام در 72 نقطه خراسان جنوبی تدفین میشوند.
انتهای پیام/ 251
∎