شناسهٔ خبر: 69901539 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شما نیوز | لینک خبر

هواشناسی

پیش بینی هواشناسی برای چند روز آینده /صدور هشدار هواشناسی برای 29 استان

سازمان هواشناسی کشور از صدور هشدار هواشناسی برای 29 استان کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شمانیوز :سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۲۹ استان از بارش برف، باران، آب‌گرفتگی، خسارت به سازه‌ها و محصولات کشاورزی خبر داد.همچنین سازمان هواشناسی اعلام کرد :کیفیت هوای پایتخت در صبح یکشنبه در وضعیت نارنجی (ناسالم برای گروه‌های حساس) قرار دارد.بررسی نقشه‌های پیش‌یابی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد از بعدازظهر امروز یکشنبه سامانه بارشی از غرب و جنوب غرب وارد کشور خواهد شد که به‌تدریج در اواخر وقت بارش پراکنده در استان‌های غربی و جنوب غربی آغاز می‌شود.

فردا دوشنبه در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و غرب دریای خزر بارش باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی شده است.

سه‌شنبه بارش در مناطق ذکرشده تقویت شده و علاوه بر آن، گستره بارش به نیمه غربی دریای خزر و به استان‌های البرز و تهران نیز خواهد رسید. چهارشنبه در جنوب غرب، جنوب، مناطقی در مرکز، دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی، سواحل دریای خزر، مناطقی در شرق کشور و روز پنجشنبه در مناطقی از جنوب کشور، دامنه و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق کشور رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید روی می‌دهد.

طی روز دوشنبه بارش در جنوب آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه، سه‌شنبه در شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور و چهارشنبه در جنوب و جنوب غرب کشور بارش شدید خواهد بود. همچنین بارش برف در ارتفاعات زاگرس و البرز و نقاط سردسیر در شمال غرب و غرب کشور دور از انتظار نخواهد بود. امروز خلیج فارس و سه‌شنبه و چهارشنبه دریای خزر مواج و متلاطم پیش‌بینی می‌شود.

هشدار نارنجی هواشناسی برای کشاورزان

از سوی دیگر بر اساس هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی که برای کشاورزان صادر شده از امشب فعالیت سامانه بارشی آغاز و تا چهارشنبه ۷ آذر ادامه خواهد داشت. این سامانه باعث بارش رگبار‌های باران همراه با رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی مناطق گرد و خاک خواهد شد. در برخی نواحی، دما به طور نسبی کاهش می‌یابد و وقوع پدیده مه و بارش برف در ارتفاعات و مناطق کوهستانی پیش‌بینی شده است.

بر این اساس منطقه اثر سامانه مذکور طی امروز آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان است.

فردا دوشنبه ۵ آذر، دامنه اثر آن گسترش پیدا کرده و به آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و ارتفاعات گیلان نیز خواهد رسید.

سه‌شنبه ۶ آذر سامانه بارشی در استان‌های گیلان، مازندران، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان، بوشهر و نیمه شمالی فارس فعال است.

روز چهارشنبه ۷ آذر، مناطق گسترده‌تری تحت تأثیر این سامانه قرار می‌گیرند که شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، همدان، قزوین، قم، البرز، تهران، مرکزی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، بوشهر، غرب و جنوب اصفهان و یزد و شمال کرمان خواهد بود.

این پدیده‌ها می‌توانند خسارت‌هایی به محصولات کشاورزی وارد کنند. به همین دلیل سازمان هواشناسی توصیه می‌شود کشاورزان هر چه سریع‌تر نسبت به برداشت محصولات خود اقدام کنند. بر این اساس باید در استان آذربایجان غربی و سمنان زعفران، آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و همدان چغندرقند، در اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و لرستان سیب‌زمینی برداشت شود. همچنین در گلستان، البرز و اصفهان باید پنبه برداشت شود.

علاوه بر این، کشاورزان باید محصولات علوفه‌ای را در کردستان برداشت کنند و در خوزستان نیز، سویا، برنج، ذرت علوفه‌ای و صیفی‌جات پاییزه نیاز به برداشت دارند. در زنجان و قزوین گوجه‌فرنگی و صیفی‌جات باید جمع‌آوری شود. در استان‌هایی مانند فارس، لیمو ترش و در کرمان و مازندران مرکبات و خرمالو باید برداشت شود.

سازمان هواشناسی همچنین بر توجه به پاکسازی نهر‌های آب مزارع و باغات تاکید کرده است. تنظیم دریچه‌های ورودی و خروجی استخر‌های پرورش ماهی برای جلوگیری از خسارت‌های ناشی از بارش‌های شدید، خودداری دامداران و عشایر از تردد در ارتفاعات و نزدیکی مسیل‌ها، انتقال ماشین‌آلات کشاورزی به مکان‌های امن، تنظیم ارتفاع و شیب کندو‌های زنبور عسل برای جلوگیری از ورود باران، فراهم کردن بستر مناسبی برای کشت محصولات پاییزه و کنترل دما و رطوبت سالن‌های پرورشی از دیگر توصیه سازمان هواشناسی به کشاورزان است.