«لیندسی گراهام» سناتور تندروی آمریکا تهدید کرد که اگر متحدان آمریکایی تلاش کنند که به دادگاه بینالمللی کیفری (لاهه) در بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی کمک کنند، تحریم خواهند شد.
وی در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» خطاب به کانادا، انگلیس، آلمان و فرانسه تهدید کرد که اگر در بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی مشارکت کنند، «برای لهکردن اقتصادشان»، محدودیتهای اقتصادی شدیدی را پیشنهاد خواهد داد.
این سناتو ر آمریکایی درحالی متحدان آمریکا را به تحریم و نابودی اقتصادی تهدید میکند که کانادا، انگلیس، آلمان و فرانسه عضو دادگاه لاهه هستند و باید به حکمهای بازداشت آن احترام بگذارند.
پیش از این دولت آمریکا هم خشم خود را از تصمیم دیوان بین المللی کیفری در صدور درخواست بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود.
بر این اساس، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در نشست مطبوعاتی امروز با اصحاب رسانه گفت: دولت بایدن از اساس تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای صدور دستور بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی را رد میکند.
وی در پاسخ به این سوال که قانونگذاران جمهوریخواه در کنگره به دنبال اعمال تحریم علیه این دادگاه بین المللی هستند، گفت: ما در حال مشورت با متحدان خود از جمله اسرائیل در این زمینه برای برداشتن گامهای بعدی هستیم.
با این حال، این مقام آمریکایی از تصمیم برای اعمال تحریم علیه دیوان بین المللی کیفری استقبال کرد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز در واکنش به این موضوع اعلام کرد: صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو شرم آور است.
دیوان کیفری بینالمللی روز پنجشنبه (یکم آذرماه) حکم بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم را صادر کرد؛ حکمی که علت صدور آن، ارتکاب جنایات جنگی در غزه از سوی این دو مقام رژیم صهیونیستی اعلام شدهاست.
در پی صدور حکم اگر چه رژیم صهیونیستی در صدد رد آن، حمله به مشروعیت دیوان کیفری و تشدید تلاشهای لابیگری برآمدهاند، اما بسیاری از کشورها حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی از آمادگی خود برای اجرای حکم خبر دادهاند و «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز دستور دیوان را سیاسی ندانست و افزود: باید به تصمیم این دیوان احترام گذاشته و آن را اجرا کنیم.
مهر