محمدعلی کینژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با اشاره به اینکه در زمانی که استاندار همدان بودم، خانم دباغ نقش فرماندهی سپاه انصارالحسین(ع) استان را بر عهده داشت، اظهار داشت: در سال 59 برای سمت استانداری به همدان آمدم که مقارن با اوایل انقلاب اسلامی بود، در آن زمان حکم استاندار را رئیس جمهور امضا میکرد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور وقت آن زمان، بنیصدر بود، مطرح کرد: بنیصدر حکم من را امضا نکرد. پس از آن مدتی در همدان بودیم.
رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی که از استاندارن سابق همدان است، تاکید کرد: قبل از شروع رسمی جنگ، بچههای همدان در قصرشیرین از پاسگاهها دفاع میکردند. به طور ناگهانی حدود 11 نفر اسیر شدند و یکی از اسرا هم فرمانده سپاه همدان نوروزی بود.
کینژاد تشریح کرد: من مدتی به عنوان فرمانده سپاه فعالیت داشتم و کمی بعد خانم دباغ به عنوان فرمانده سپاه، معرفی شدند. بنیصدر به این دلیل حکم من را امضا نمیکرد که از زمانی که در پاریس بودم من را میشناخت.
وی افزود: از سوی دولت به او فشار وارد کردند و گفته بود من این حکم را به عنوان رئیس جمهور امضا نمیکنم، به عنوان یک شهروند همدانی هم اعتقاد ندارم.
از استانداران سابق همدان با بیان اینکه بنیصدر پس از اینکه متوجه شد، خانم دباغ فرمانده سپاه همدان شده است، بسیار ناراحت بود، تصریح کرد: خانم دباغ اولین شخصی بود که به ما روحیه داد و پشتوانه بسیار خوبی، مخصوصا در دوران دفاع مقدس بود.
کینژاد گفت: شرایطی در آن موقعیت حاکم بود که فرمانده سپاه به همراه 11 نفر از بنیانگذاران سپاه همدان اسیر شده بودند. آن زمان خانم دباغ خیلی کمک میکردند، به جهت اینکه در کردستان درگیر بودیم و همدان مسیر تدارکات کردستان بود. تدارکاتی مثل مواد غذایی اسلحه و غیره از مسیر همدان به کردستان میرسید و ایشان خیلی کمک میکرد خداوند او را رحمت کند.
دباغ نه تنها به جامعه زنان، بلکه به جامعه مردان نیز باید معرفی شود
مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه این فعالیتهای خانم دباغ در یک قالب و در سخن نمیگنجد، گفت: خانم دباغ به عنوان یک زن الگوی مبارز انقلابی، مسلمان، ساده زیست و همه جور تمام نه تنها به جامعه زنان، بلکه به جامعه مردان نیز معرفی شود.
حجتالاسلام و المسلمین سید حسن فاضلیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: خانم مرحومه مرضیه حدیدچی معروف به طاهره دباغ از زنان ارزشمند در تاریخ معاصر ما بودند و بیش از 60 سال است که خاندان ما، یعنی خاندان فاضلیان با خاندان دباغ ارتباط داشتیم.
مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه بانو دباغ، قبل از انقلاب از شاگردان مرحوم آیتالله سعیدی شهید خراسانی بودند، گفت: بانو دباغ در محضر این عالم، جلسات مذهبی داشتند. بعد از انقلاب اسلامی در صحنههای مختلف مبارزاتی، اجتماعی و فرهنگی شرکت کردند و در چند دوره به عنوان نماینده مجلس فعالیت داشتند.
فاضلیان تاکید کرد: این فعالیتها در یک قالب و در سخن نمیگنجد، اما خانم دباغ به عنوان یک زن الگوی مبارز انقلابی، مسلمان، ساده زیست و همه جور تمام باید نه تنها به جامعه زنان، بلکه به جامعه مردان نیز معرفی شود.
الگوهای مناسب در عرصه بانوان باید به نسل جوان معرفی شود
مدیرکل اداره ارشاد اسلامی استان همدان، گفت: دشمنان در سالهای گذشته جایگاه بانوان کشور عزیزمان، ایران را مورد هجمه قرار دادند، جا داشت که سلسله اقداماتی انجام شود و الگوهای مناسبی که در این عرصه داریم را به نسل جوان معرفی کنیم.
مسعود ویژه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 توسط دشمنان رقم خورد که قصد داشتند با شعار "زن، زندگی، آزادی" جایگاه بانوان کشور عزیزمان، ایران را مورد هجمه قرار دهند، جا داشت که سلسله اقداماتی صورت بگیرد و الگوهای مناسبی که در این عرصه داریم را به نسل جوان معرفی کنیم.
وی اعلام کرد: در همدان شخصیتی داریم که به عنوان یک همدانی به آن افتخار میکنیم که زادگاه آن شخصیت همدان بوده و سالها در همدان خدمت کرده است.
مدیرکل ارشاد اسلامی استان همدان، افزود: او یک چهره چند بعدی در حوزههای مختلف انقلابی، اجتماعی و سیاسی است. ایشان خدمات قابل ملاحظهای را سالیان سال در کشور عزیزمان و به ویژه در استان همدان داشتند.
ویژه با اشاره به فراهمسازی مقدمات کنگره ملی بانو دباغ مطرح کرد: از سال گذشته جلسات متعددی برای برگزاری کنگره برنامهریزی و اجرا شد. در جلسهای که با مقام معظم رهبری(مدظله العالی) حاشیه کنگره شهدای همدان انجام گرفت، ایشان نیز تاکیداتی در این باب داشتند، اهتمام برگزار کنندگان این کنگره بدین ترتیب بیشتر شد و شاهد برگزاری خوب این کنگره بودیم.
مدیرکل اداره ارشاد اسلامی استان همدان عنوان کرد: در کنار برگزاری کنگره، دهها اقدام فرهنگی و هنری در حال اجرا است. اقداماتی چون، تولید فیلمهای مختلف، مستندهای متعدد و رویدادهای علمی - پژوهشی و فرهنگی که همه اینها میتواند قدمی باشد برای معرفی این الگوی گرانقدر که در استان و کشور داریم.
تأسی جوانان به زندگی افرادی چون خواهر دباغ باشد
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان در مورد امنیت برگزاری کنگره خواهر دباغ، گفت: با اقدامات خوبی که همکاران ما هم در حوزه ترافیکی و هم در حوزه انتظامی داشتند، تا پایان برنامه نظم و انضباط کافی در برنامه حاکم بود، ضمن اینکه از اتفاقات و برنامههایی که در کنگره رقم خورد، بهرهمند شدیم.
سردار سلمان امیری، اظهار داشت: بانو دباغ یک خانم نجیبه، مبارز و انقلابی بوده که هم پیش و هم پس از انقلاب با رعایت نکات اصیلی که در دین ما آمده است، به عنوان یک بانوی مبارز در محیط خانه و خانواده و در اجتماع موفق بوده است.
وی با بیان اینکه خواهر دباغ در زندگی سیاسی نیز موفق بوده است، عنوان کرد: برگزاری کنگره ملی مرضیه حدیدچی، کار بسیار خوبی بود که صورت پذیرفت.
فرمانده نیروی انتظامی استان همدان ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری کنگره، اعلام کرد: جوانان ما باید به بانوان با ارزشی که هم زندگی سیاسیشان و هم زندگی خانوادگیشان مملو از خیرات و برکات است، تاسی کنند.
امیری اهمیت کنگره ملی خواهر دباغ را تشریح کرد: این کنگره با توجه به اینکه میتواند الگوی مناسبی برای بانوی مبارز ایجاد کند، برای نسل جوان ما بسیار مهم و حائز اهمیت است، چرا که نسل جوان ما از چنین بانوانی الگو و آموزش میبیند. ما میتوانیم مرضیه حدیدچیهای دیگری نیز داشته باشیم.
انتهای پیام/
∎