به گزارش شمانیوز :همسانسازی حقوق بازنشستگان به معنای برقراری توازن و تطابق حقوق بازنشستگان با حقوق شاغلان و سایر بازنشستگان است تا عدالت اجتماعی برقرار شود. این فرآیند به منظور کاهش فاصلههای اقتصادی و معیشتی بین گروههای مختلف بازنشستگان و تأمین نیازهای مالی آنها طراحی شده است. با همسانسازی حقوق بازنشستگان، انتظار میرود که کیفیت زندگی بازنشستگان بهبود یابد و آنها بتوانند با آرامش بیشتری دوران بازنشستگی خود را سپری کنند. این اقدام همچنین میتواند به افزایش رضایت و انگیزه بازنشستگان برای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی کمک کند.
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: کمیته متناسبسازی مجلس مصوب کرد که باید عین ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی شود و دولت مکلف است در سال اول ۴۰ درصد و در دو سال بعد ۳۰ درصد متناسبسازی را اجرایی کند به گونهای که در پایان سال سوم، دریافتی بازنشسته ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به علاوه فوق العادههای مشمول کسورات باشد.
در آبان ماه، همسانسازی برای بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی به اجرا درآمد؛ بازنشستگان لشگری علیرغم وعدهها هنوز مشمول همسانسازی نشده اند. کشوریها نیز در انتظار اصلاح متناسبسازی هستند این در حالیست که کارگران بازنشسته همچنان به نحوه اجرای متناسبسازی اعتراض دارند.
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: کمیته متناسبسازی مجلس مصوب کرد که باید عین ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی شود و دولت مکلف است در سال اول ۴۰ درصد و در دو سال بعد ۳۰ درصد متناسبسازی را اجرایی کند به گونهای که در پایان سال سوم، دریافتی بازنشسته ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به علاوه فوق العادههای مشمول کسورات باشد.
او افزود: سوال اینجاست که الان ۸ ماه از سال گذشته و دولت هنوز به تعهد خود کامل عمل نکرده، چه باید کرد؟ ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۹.۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان (منظور کشوریها و لشگری هاست) این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.