شناسهٔ خبر: 69894660 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

رسانه عبری جزئیات طرح جدید آتش‌بس در غزه را فاش کرد

یک رسانه صهیونیستی طی ادعایی جزئیات طرحی جدید برای آتش‌بس در غزه را فاش کرد که به صورت محرمانه در حال بررسی است و شامل تبادل متقابل و محدود اسرا می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، در گزارشی که «آنا بارسکی» خبرنگار سیاسی روزنامه معاریو روز شنبه منتشر کرده، آمده است که با توجه به موضع «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که همچنان بر لزوم تداوم جنگ تأکید دارد، این مذاکرات به شکل آرام و با خوش‌بینی شکننده در حال انجام است.

بارسکی در ابتدای این گزارش، به اظهارات نتانیاهو در جلسات هفته اخیر در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) پرداخت که او ضمن حضور در ۲ جلسه جداگانه بر لزوم تداوم جنگ علیه جنبش حماس تأکید کرد و با ارائه هرگونه امتیازدهی که منجر به آتش‌بس پیش از نابودی این جنبش می‌شود، مخالفت کرد.

به نوشته بارسکی، با توجه به فشارهایی که خانواده‌های اسرای صهیونیست و جامعه جهانی برای برقراری آتش‌بس می‌آورند، این موضع‌گیری نتانیاهو موجب نوعی ناامیدی و خستگی در بخش سیاسی رژیم صهیونیستی می‌شود.

بحران رهبری

نتانیاهو در جلسه «کمیسیون امور خارجی و دفاعی» در کنست تأکید کرد برخی تصمیمات نظامی او همانند ترور «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله و عملیات در شهر رفح در جنوب غزه با وجود اعتراضات آمریکا درست بود. نتانیاهو گفت با اعمال فشارها از داخل و خارج که خواستار انجام مذاکرات تبادل اسرا هستند، مخالف است و خواستار تداوم جنگ تا به اصطلاح نابودی کامل حماس است.

طبق این گزارش، این اظهارات بیانگر بحران رهبری است که نتانیاهو در حال حاضر با آن روبروست. ظاهرا او به موفقیت‌های قبلی تکیه دارد مانند عملیات نظامی که با وجود مخالفت آمریکا انجام داد تا به همه اثبات کند که طرح‌هایش درست هستند. اما این راهبرد در حال حاضر در داخل فلسطین اشغالی محل تردید است زیرا صداهای مخالف که می‌گویند طرح واضحی برای پایان جنگ وجود ندارد، رو به افزایش است.

ادعای رسانه عبری درباره طرح جدید آتش‌بس در غزه جلسه کابینه رژیم صهیونیستی

مذاکرات محرمانه و توافقی اولیه

خبرنگار معاریو نوشته با وجود این اظهارات علنی نتانیاهو، مشخص شده است که اقداماتی پشت درهای بسته و با میانجیگری طرف های ثالث با هدف دستیابی به یک راه‌حل موقت از جمله برقراری آتش‌بس ۴۲ روزه در حال انجام است.

در این گزارش روزنامه صهیونیستی، هویت میانجیگران مشخص نشده است و اینکه آیا میانجیگران جدیدی وجود دارند یا خیر؛ زیرا قطر اعلام کرده میانجیگری خود را در مذاکرات آتش‌بس غزه تعلیق می‌کند و مصر همچنان به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد.

بارسکی به نقل از منابع سیاسی صهیونیست و بدون اشاره به جزئیات و بیان عدد و رقم نوشت اگر توافقی حاصل‌ شود، رژیم صهیونیستی گروهی از اسیران فلسطینی را در ازای آزادی اسرای صهیونیست آزاد خواهد کرد.

اما درمورد جزئیات لجستیکی، خبرنگار معاریو به نقل از این منابع در گزارش خود نوشت در مذاکرات محرمانه به عقب‌نشینی جزئی ارتش اشغالگر از برخی مناطق غزه از جمله محور فیلادلفیا مطرح شد که اخیرا رژیم صهیونیستی آن را اشغال کرده است.

ادعای رسانه عبری درباره طرح جدید آتش‌بس در غزه حملات رژیم صهیونیستی به غزه

اعمال فشارها بر نتانیاهو

در این گزارش به مواضع تند اعضای کابینه رژیم صهیونیستی اشاره شده که ممکن است آن‌ها مانع از دستیابی به چنین توافقی شوند، به ویژه «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی کابینه که مخالفت خود را یا هرگونه توافقی که منجر به آتش‌بس در غزه شود، اعلام کرده‌اند.

با این حال، در این گزارش از منابع نزدیک به نتانیاهو آمده است به دلیل وعده‌های آمریکا، مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی می‌تواند در صورت شکست مذاکرات، مجددا در غزه عملیات نظامی انجام دهد، وعده‌هایی که باعث می‌شود مخالفت خود را با بن گویر و اسموتریچ رفع شود، تغییراتی در مواضع کابینه درباره جنگ با حماس حاصل شده است.

بارسکی می‌گوید در سطح بین‌المللی، دولت آمریکا این مذاکرات را از نزدیک پیگیری می‌کند و «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به رژیم صهیونیستی قول داده که اگر مذاکرات منجر به توافقی دائم نشود، تل‌آویو عملیات نظامی خود را از سر بگیرد.

در مقابل، برخی افشاگری‌ها نشان می‌دهد که نتانیاهو تضمین‌های شفاهی از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا دریافت کرده است که در صورت شکست مذاکرات، کاملا از تل‌آویو حمایت کند.

همزمان با این اقدامات رژیم صهیونیستی، ادعا شده سیگنال‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه حماس آماده مذاکرات برای دستیابی به توافقی موقت برای آزادی اسراست. حماس اما بارها اعلام کرده از شروط خود درباره آتش‌بس کامل در غزه، خروج اشغالگران از غزه و بازگشت آوارگان به محل زندگی خود عقب‌نشینی نمی‌کند.

با وجود خوش‌بینی‌های شکننده در این مذاکرات، اما مسیر پیش رو برای توافق های آینده همچنان مملو از تردید است، زیرا رژیم صهیونیستی مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته است که در آن به نظر می‌رسید مذاکرات در آستانه دستیابی به توافقات مهم بوده و سپس به دلیل شرایط میدانی یا فشارهای داخلی به هم ریخته است.

انتهای پیام