شناسهٔ خبر: 69894205 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد

اردبیل- رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: دومین ایستگاه کوهستانی کشور در ارتفاع ۳۰۶۰ متری ارتفاعات آلوارس سبلان افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سحر تاج‌بخش مسلمان عصر شنبه با حضور در استان اردبیل، اظهار کرد: دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور و ۵ پروژه مهم هواشناسی دیگر در سطح استان اردبیل در ارتفاع ۳۰۶۰ متری ارتفاعات آلوارس سبلان افتتاح شد.

وی افزود: ایستگاه کوهستانی سبلان با استفاده از تجهیزات مدرن و فناوری‌های نوین، داده‌های ارزشمندی شامل دما، رطوبت، سرعت و جهت باد، بارش و سایر شاخص‌های اقلیمی را پایش کرده و به کمک ارتباطات ماهواره‌ای، اطلاعات ثبت‌شده به‌صورت آنی و بی‌وقفه به مراکز پردازش هواشناسی ارسال می‌شود که این امر دقت و سرعت در تحلیل داده‌ها را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: راه‌اندازی این ایستگاه در یکی از مناطق استراتژیک و گردشگری استان اردبیل، گامی مؤثر در توسعه پایش اقلیمی کشور است.

تاج‌بخش ادامه داد: استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند ارتباطات ماهواره‌ای، به ما کمک می‌کند تا داده‌هایی بسیار دقیق و به‌روز را از این منطقه دریافت کنیم و به‌ویژه در پیش‌بینی شرایط جوی و مدیریت منابع طبیعی نقش مهمی ایفا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: پیست اسکی آلوارس یکی از مرتفع‌ترین مجموعه‌های ورزشی دامنه کوهستان سبلان است که به‌عنوان یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری زمستانی و نقطه‌ای حساس از نظر اقلیمی به شمار می‌آید.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: این ایستگاه می‌تواند به مرکزی برای مطالعه شرایط اقلیمی سبلان تبدیل شود که با این اقدام به ارتقای کیفیت خدمات گردشگری، بهبود ایمنی ورزش‌های زمستانی و پیش‌بینی دقیق‌تر شرایط جوی در مناطق کوهستانی کمک می‌شود.

تاج بخش مسلمان گفت: ایستگاه اقلیم‌شناسی کوهستانی سبلان بخشی از برنامه کلان سازمان هواشناسی کشور برای توسعه زیرساخت‌های پایش اقلیمی در مناطق حساس و استراتژیک ایران است.

وی با بیان اینکه این پروژه، به‌ویژه با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، نقطه عطفی در ارتقای دانش اقلیمی کشور به شمار می‌رود، تصریح کرد: همچنین ۵ پروژه هواشناسی دیگر در سطح استان اردبیل از جمله ۲ ایستگاه اقلیم شناسی تمام خودکار در شهرستان انگوت و شهر رضی و ۳ ایستگاه باران سنجی تمام خودکار به بهره برداری رسید.