روزنامه عبری هاآرتص در یادداشتی نوشت: صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و گالانت به معنای عقبگرد اسرائیل و بیانگر پایینترین سطح این رژیم در مبارزه برای به دست آوردن شرعیت و حمایت بینالمللی است.
براساس این یادداشت اسرائیلیها که بعد از حمله جنبش حماس در هفتم اکتبر احساس کردند، از سوی بسیاری از کشورهای جهان حمایت میشوند، امروز بعد از 13 ماه خود را در انزوا، محکوم و متهم به انجام جنایات جنگی میبینند.
روزنامه فایننشال تایمز انگلستان نیز حکم دادگاه کیفری را تشدید دراماتیک اقدامات قانونی برضد اسرائیل در سایه جنگ غزه توصیف کرده و تاکیدکرد که این حکم در نوع خود برضد مقامی است که از سوی غرب حمایت میشود.
این روزنامه ادامه داد که این حکم میتواند احساس انزوای بینالمللی فزاینده اسرائیل را تقویت کند.
در همین رابطه روزنامه لوموند فرانسه در گزارشی نوشت: ایالات متحده بعد از استفاده مجدد از حق وتو برضد پیشنویس قطعنامه آتشبس در غزه، منزوی شد. مذاکره کنندگان انتظار داشتند که دولت کنونی جو بایدن، پیش از برسرکار آمدن دونالد ترامپ که به شدت حامی اسرائیل است، از موضع خود بازگردد.
روزنامه گاردین انگلستان در گزارش در رابطه با گرسنگی در بخش ساحلی با استناد به گزارشهای بینالمللی در رابطه با آسیب رسیدن به نزدیک 70 درصد از زمینهای کشاورزی و تلف شدن 90 درصد دامها نوشت: زیرساختهای تولید غذا در غزه تقریبا نابود شده است.
روزنامه جروزالم پست اسرائیل نیز نوشت: در اسرائیل مخالفت شدیدی با آنچه در مورد تلاشهای نتانیاهو برای تهیه پیشنویس قانونی برای تشکیل کمیته تحقیقات سیاسی در مورد رویدادهای 7 اکتبر 2023 و جلوگیری از هر نوع تحقیق دیگری گزارش شده است، وجود دارد.
این روزنامه با هشدار نسبت به این که طرحهای نتانیاهو، خشم خانوادههای کشتهشدگان این حمله و بسیاری از رهبران سیاسی را برانگیخته است و تاکیدکرد که تحقیقات رسمی، قویترین و مستقلترین تحقیقات است، زیرا رئیس دیوان عالی اعضای کمیته مربوط را منصوب میکند.
انتهای پیام/∎