شناسهٔ خبر: 69886454 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

معصومی خسروآبادی:

شرایط لازم برای اجرای کامل مجازات‌های جایگزین حبس مهیا نیستند/ نهادها باید با قوه قضائیه همکاری نمایند

صاحب‌خبر -
شرایط لازم برای اجرای کامل مجازات‌های جایگزین حبس مهیا نیستند/ نهادها باید با قوه قضائیه همکاری نمایند
خبرگزاری آریا - عضو کمیسیون قضایی مجلس با انتقاد از فراهم نبودن زمینه و شرایط اجرای کامل مجازات های جایگزین حبس تاکید کرد که باید در آیین‌نامه اجرایی به این موضوع پرداخته و سازوکارهای لازم فراهم شود زیرا هر چه بستر و زمینه اجرای این مهم بیشتر مهیا شود به طور قطع دادگاه‌ها و قضات آمادگی بیشتری برای استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس خواهند داشت.


سید کریم معصومی خسروآبادی در مورد میزان استفاده قضات از مجازات‌های جایگزین حبس با بیان اینکه این موضوع در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 پیش بینی شده، کاهش جمعیت کیفری زندان ها را یکی از مزایای آن دانست و گفت: قضات تا حد امکان استفاده از مجازات های جایگزین حبس را در دستور کار قرار داده اند اما شرایط اجرای کامل آن فراهم نیست.
وی اجرای کامل مجازات‌های جایگزین حبس را مستلزم همکاری سایر دستگاه ها دانست و افزود: به عنوان مثال اگر قاضی بخواهد برای شخصی مجازات جایگزین حبس تعیین و ایشان را به نهادی برای ارائه خدمات عمومی رایگان معرفی کند ممکن است زیرساخت ها برای تحقق موضوع فراهم نباشد و این مسائلی است که در برخی موارد باعث می شود دادگاه ها و قضات برای استفاده بیشتر از مجازات های جایگزین حبس با مشکل مواجه شوند.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس دوازدهم، ادامه داد: اکنون دادگاه های ما به این سمت و سو گام برداشته و در جاهایی که قانون گذار شرایط را تعیین کرده مجازات های جایگزین حبس را مدنظر قرار داده اند هر چند شرایط و ساز و کارهای لازم برای روند اجرای کامل این مجازات ها بطور کامل فراهم نشده است.
معصومی خسروآبادی یادآور شد: ضروری است در آیین نامه اجرایی به این موضوع پرداخته و سازوکارهای لازم فراهم شود؛ هر چه بستر و زمینه اجرای این مهم بیشتر مهیا شود به طور قطع دادگاه ها و قضات آمادگی بیشتری را برای استفاده از مجازات های جایگزین حبس خواهند داشت.

خلاصه خبر:

عضو کمیسیون قضایی مجلس، سید کریم معصومی خسروآبادی، از عدم فراهم بودن شرایط لازم برای اجرای مجازات‌های جایگزین حبس انتقاد کرد و تأکید نمود که باید در آیین‌نامه اجرایی به این موضوع پرداخته شود. وی بیان کرد که با بهبود زیرساخت‌ها، دادگاه‌ها و قضات آمادگی بیشتری برای استفاده از این مجازات‌ها خواهند داشت.

نکات کلیدی

  • انتقاد از عدم وجود شرایط مناسب برای اجرای مجازات‌های جایگزین حبس.
  • نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها برای اجرای کامل این مجازات‌ها.
  • مجازات‌های جایگزین حبس به کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها کمک می‌کند.
  • تأکید بر ضرورت بهبود زیرساخت‌ها و تدوین آیین‌نامه اجرایی.