شناسهٔ خبر: 69884119 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

انقلاب سبز در صنعت باتری با تبدیل پسماند خرما به گرافیت - اکونیوز

اقتصاد ایران: یک شرکت مالزیایی با توسعه فناوری تولید گرافیت از پسماند خرما، مرزهای دانش و فناوری را جابه‌جا کرده است. این گرافیت تولید شده، به عنوان ماده اولیه در تولید باتری‌های لیتیوم ـ یونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صاحب‌خبر -
- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت مالزیایی گرافجت تکنولوژیز با راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده‌ بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند.

شرکت گرافجت تکنولوژیز (Graphjet Technology) کارخانه گرافیت سبز را در مالزی افتتاح کرد. این شرکت مالزیایی توسعه‌دهنده فناوری‌هایی برای تولید گرافیت و گرافن از زباله‌های کشاورزی است. براساس اطلاعیه منتشر شده توسط این شرکت آنها بزرگ‌ترین تأسیسات گرافیت سبز در مقیاس تجاری جهان در خارج از چین را راه‌اندازی می‌کنند.

این شرکت در بیانیه اخیر خود اعلام کرد که این کارخانه با وسعت بیش از 8300 متر مربع در کوالالامپور ظرفیت بازیافت سالانه 9000 تن پوسته هسته خرما را برای 3000 تن گرافیت در سال با درجه باتری دارد. این خروجی می تواند باتری کافی برای 40000 وسیله نقلیه الکتریکی را در سال بسازد.

"آیدن لی"؛ مدیرعامل شرکت گرافجت تکنولوژیز گفت: گرافجت تکنولوژیز اکنون بازیگر اصلی تولید گرافیت سبز در خارج از چین است. این تأسیسات اولین تأسیسات گرافیت سبز است که فعالیت خود را در خارج از چین آغاز کرده است.

گرافجت تکنولوژیز اعلام کرد که اولین محموله پوسته هسته خرما را دریافت کرده است که زباله کشاورزی فراوان در مالزی است. این شرکت ارسال نمونه‌های محصول گرافیت سبز را به بازار آغاز کرده است.

شرکت گرافجت تکنولوژیز با هدف تولید گرافن و گرافیت به روش‌های نوآورانه و دوستدار محیط زیست در سال 2019 در مالزی تأسیس شد. این شرکت با توسعه فناوری انحصاری خود، موفق به تبدیل پسماند هسته خرما به گرافن تک لایه و گرافیت مصنوعی شده است. این فرایند نه تنها هزینه کمتری نسبت به روش‌های سنتی دارد، بلکه به کاهش چشمگیر ضایعات کشاورزی نیز کمک می‌کند.

اکنون، این شرکت گامی بزرگ‌تر برداشته و با راه‌اندازی کارخانه‌ای در مالزی، تولید گرافیت سبز در مقیاس تجاری را آغاز کرده است. این کارخانه با ظرفیت پردازش سالانه 9000 تن پوسته هسته خرما، قادر به تولید 3000 تن گرافیت با کیفیت باتری است. این میزان گرافیت می‌تواند برای تولید باتری 40000 خودرو برقی در سال کافی باشد.

گرافجت تکنولوژیز برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای آینده دارد. این شرکت قصد دارد تا با تولید کربن سخت در کارخانه مالزی، مواد اولیه مورد نیاز برای تأسیسات گرافیت سبز خود در نوادا را فراهم کند. پیش‌بینی می‌شود که این کارخانه جدید در سال 2026 به بهره‌برداری برسد.

یکی از ویژگی‌های متمایزکننده فناوری گرافجت تکنولوژیز، کمترین ردپای کربن در مقایسه با سایر روش‌های تولید گرافیت است. این امر نشان می‌دهد که این شرکت به پایداری محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اهمیت ویژه‌ای می‌دهد.

با توجه به افزایش تقاضا برای باتری‌های لیتیوم ـ یونی در صنعت خودروهای برقی و ذخیره‌سازی انرژی، فناوری گرافجت تکنولوژیز می‌تواند نقش مهمی در تأمین مواد اولیه این صنعت ایفا کند. علاوه بر این، این فناوری به کاهش وابستگی به منابع طبیعی محدود و کاهش تولید زباله کمک می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: