شناسهٔ خبر: 69882342 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت صنعت، معدن و تجارت | لینک خبر

نماینده مردم زابل در مجلس در گفتگو با شاتا؛

سفر وزیر صمت به سیستان و بلوچستان مبتنی بر رویکرد محرومیت‌زدایی بود

نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی، سفر وزیر صمت به استان سیستان و بلوچستان را در راستای نگاه ویژه دولت چهاردهم به محرومیت‌زدایی و توجه به ظرفیت‌های این استان دانست.

صاحب‌خبر -

«محمد سرگزی» نماینده مردم شریف زابل، زهک، نیمروز و هامون در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، با بیان اینکه انتخاب استان سیستان و بلوچستان به‌عنوان اولین مقصد سفرهای استانی وزیر صمت دولت چهاردهم از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت مسعود پزشکیان به استان سیستان و بلوچستان یک رویکرد مترقی مبتنی بر نگاه محرومیت‌زدایی از استان‌های کم‌برخوردار، خصوصا استان سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله ظرفیت مبادلات تجاری، مرز دریایی، ترانزیتی و همچنین ظرفیت معادن در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد؛ از این رو، وزیر صمت با نگاه دقیق و اطلاع کامل از ظرفیت‌های استان، سیستان و بلوچستان را به عنوان اولین سفر و اکنون سومین سفر استانی خود در نظر گرفتند و به‌همین منظور بازدیدهایی از مناطق مختلف استان داشتند.

نماینده مردم زابل در مجلس اضافه کرد: معادن غنی طلا، مس، کرومیت، منگنز و سنگ‌های قیمتی در مناطقی نظیر ایرانشهر، سراوان، تفتان، نیمروز، زاهدان، بزمان، خاش و … از جمله ذخایر قابل‌توجهی از مواد معدنی و ظرفیت‌های استان است که با سرمایه‌گذاری مناسب، ارزش اقتصادی بالایی ایجاد خواهند کرد.

وی ادامه داد: وزیر صمت در نخستین سفر به استان سیستان و بلوچستان از معادن استان بازدیدی داشتند و مقرر شد تا خصوصا درباره ظرفیت‌های معدنی مس جانجای که متشکل از 6 شرکت معدنی است، افزایش سرمایه صورت گیرد.

سرگزی در ادامه تاکید کرد: البته افزایش سرمایه در این باره انجام شده، اما هنوز منابع توسط خود شرکت‌ها و کنسرسیوم به شرکت جانجای ارائه نشده؛ در نتیجه سرعت پروژه کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه با ورود آقای وزیر به موضوع، بخشی از مشکلات حل شده، اظهار امیدواری کرد که با سفر دوباره وزیر صمت به استان سیستان و بلوچستان، این مشکلات به‌طور کامل رفع شوند.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دوازدهم، کارخانه لاستیک‌سازی را از دیگر ظرفیت‌های این استان دانست و یادآور شد: کارخانه لاستیک‌سازی هامون یکی دیگر از ظرفیت‌های استان است و با وجودی که 10 سال از کلنگ‌زنی این پروژه می‌گذرد، اما اقدام جدی در این باره صوت نگرفته است. مقرر بود این کارخانه دو ساله تکمیل و تولید لاستیک در آن آغاز شود؛ اما نزدیک به یک دهه از کلنگ‌زنی آن می‌گذرد و مردم همچنان چشم ‌انتظار افتتاح آن هستند.

وی با اشاره به دستور وزیر صمت در خصوص کارخانه لاستیک آریا تایر هامون افزود: وزیر صمت پس از بازدید از کارخانه لاستیک‌سازی هامون، دستور داد هر سه سهام‌دار این کارخانه تشکیل جلسه دهند و متعهد شوند که تا کمتر از سه سال آینده کار را تکمیل می‌کنند. همچنین شرکت توسعه معادن فلزات نسبت به افزایش سرمایه و فعال‌سازی تصمیمات اجرایی برای به ثمر رسیدن پروژه، اقدام کند.

سرگزی با اشاره به مصوبات سفر استانی وزیر صمت درباره مبادلات مرزی و کوله‌بری سیستان و بلوچستان، اضافه کرد: امیدواریم با گذشت زمان، جلسه‌ای به منظور تعیین میزان پیشرفت مصوبات اولین سفر استانی وزیر به سیستان و بلوچستان تشکیل شود تا هر یک از دستگاه‌ها نسبت به تصمیم گیری‌های اتخاذ شده، گزارش دهند چه میزان از مصوبات اجرایی شده است.

وی همچنین یادآور شد: سفرهای استانی وزیر صمت قطعا در راستای رفع موانع و مشکلات کمک کننده است، اما مساله مهم‌تر، پیگیری این مصوبات است تا مشخص شود، چند درصد این دستورات اجرایی می‌شوند.

نماینده مردم شریف زابل، زهک، نیمروز و هامون در مجلس از وزیر صمت خواست بعد از سفر دوباره به سیستان و بلوچستان که نشانه توجه و اهمیت وی و دولت چهاردهم به ظرفیت‌های این استان و تلاش برای محرومیت‌زدایی از مناطق محروم است، به‌منظور پیگیری مصوبات سفر جلسه‌ای تشکیل شود و میزان پیشرفت دستورات مورد بررسی قرار گیرند، تا امیدی که در دل مردم با فعال شدن این پرژه‌ها ایجاد شده، به یاس و ناامیدی بدل نشود.

انتهای پیام/