به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، عصر روز جمعه جلسهای با مقامات وزارت دفاع، نمایندگان مجتمع صنایع دفاعی و طراحان تسلیحات موشکی کشور برگزار کرد. وی تاکید کرد که آینده روسیه تا حد زیادی به دستیابی به اهداف عملیات نظامی ویژه وابسته است.
پوتین گفت: «میخواهم تأکید کنم که حل وظایف در چارچوب عملیات نظامی ویژه و آینده روسیه امروز، بدون شک، پیش از هر چیز به سربازان و افسران ما بستگی دارد.»
رئیسجمهور با اشاره به شجاعت و از جان گذشتگی نیروهای مسلح روسیه، افزود که در حال حاضر واحدهای نیروهای ما در خطوط تماس نبرد، اقدامات موفقیتآمیز، هوشمندانه و شجاعانهای انجام میدهند، روزبهروز تجربه رزمی بیشتری کسب کرده و تواناییهای تهاجمی خود را تقویت میکنند.
پوتین از توسعه سیستمهای مشابه «اورشِنیک» در روسیه خبر داد
ولادیمیر پوتین در این نشست ویژه که در کاخ کرملین برگزار شد، اعلام کرد که علاوه بر سامانههای موشکی «اورشِنیک»، چندین تسلیحات دیگر مشابه نیز در روسیه در دست توسعه هستند. وی توضیح داد: «در حال حاضر بر روی یک سری کامل از موشکهای میانبرد و کوتاهبرد کار میشود. مهم است که علاوه بر سامانه "اورشِنیک"، امروز در روسیه چندین سامانه مشابه دیگر در حال توسعه و آزمایش هستند. نتایج این آزمایشها منجر به تولید انبوه این نوع تسلیحات خواهد شد. بدین ترتیب، ما در حال ایجاد یک خط تولید کامل از مجموعههای میانبرد و کوتاهبرد هستیم.»
رئیسجمهور روسیه یادآور شد که تصمیم برای تولید انبوه موشکهای بالستیک «اورشِنیک» گرفته شده و این روند عملاً در حال سازماندهی شده است. ولادیمیر پوتین تأکید کرد: «و یک بار دیگر تأکید میکنم، آزمایش سامانههای جدیدترین تسلیحات ادامه خواهد یافت. ضروری است تولید انبوه را سازماندهی کنیم. میتوان گفت که تصمیم برای تولید انبوه این سامانه گرفته شده و عملاً سازماندهی شده است.»
به گفته رئیسجمهور، نتایج استفاده از «اورشِنیک» علیه اهداف دشمن از نظر تأثیرگذاری با تسلیحات راهبردی قابل مقایسه خواهد بود، هرچند که این موشک در دسته تسلیحات راهبردی قرار نمیگیرد. وی به این واقعیت اشاره کرد که در حال حاضر هیچ سامانهای در جهان برای رهگیری این موشک وجود ندارد. پوتین افزود: «با توجه به قدرت خاص این سلاح و توان آن، این سامانه در نیروهای راهبردی موشکی به خدمت گرفته خواهد شد.»
وعده پوتین درباره ادامه آزمایش موشک «اورشِنیک» در شرایط جنگی واقعی
ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه، بسته به وضعیت و نوع تهدیدات امنیتی که برای کشور ایجاد میشود، به آزمایش موشک میانبرد «اورشِنیک»، از جمله در شرایط جنگی واقعی، ادامه خواهد داد. وی تأکید کرد که ذخایر سامانههای موشکی «اورشِنیک» در این کشور وجود دارد و افزود که این تسلیحات، نسخه بهروزرسانی شده سامانههای قدیمی شوروی نیست.
رئیسجمهور روسیه توضیح داد: «سامانه موشکی «اورشِنیک» تنها یک سلاح موثر هایپرسونیک نیست. به دلیل قدرت ضربتی خود، بهویژه در صورت استفاده گروهی و گسترده، و همچنین در ترکیب با دیگر سامانههای دوربرد دقیق که روسیه نیز در اختیار دارد، نتایج استفاده از این موشک علیه اهداف دشمن از نظر قدرت و تأثیرگذاری با تسلیحات راهبردی قابل مقایسه خواهد بود.»
پوتین همچنین به پتانسیل عظیم صنایع موشکسازی داخلی این کشور برای حفاظت از حاکمیت ملی اشاره کرد و گفت که این امر با نتایج و سرعت توسعه موشک جدید «اورشِنیک» به اثبات رسیده و متخصصان داخلی نشان دادند که میتوانند پیچیدهترین وظایف را در زمینه تأمین امنیت و حاکمیت روسیه عمل کنند. وی همچنین بر وجود یک پایگاه فناورانه عظیم، پشتوانه صنعتی قوی و سامانه تسلیحاتی که تضمینکننده تمامیت ارضی کشور است، تأکید کرد.
رئیسجمهور روسیه پیشتر، روز پنجشنبه اعلام کرده بود که اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی علیه روسیه استفاده کرده و این موضوع باعث شده تا یک درگیری منطقهای، جنبههای جهانی به خود بگیرد. وی همچنین از آزمایش موشک بالستیک «اورشِنیک» در شرایط جنگی خبر داده بود که در جریان آن کارخانه «یوجماش» در دنپروپتروفسک اوکراین مورد حمله دقیق قرار گرفت.
در همان روز، سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، در یک نشست خبری اعلام کرد که روسیه واشنگتن را از پرتاب موشک «اورشِنیک» مطلع کرده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه در این خصوص توضیح داد که مسکو پیش از پرتاب موشک بالستیک جدید میانبرد «اورشِنیک» بهطور مستقیم به آمریکا اطلاع نداده بود، اما سیستم هشدار بطور خودکار فعال شده و هشدار بهصورت خودکار و نیم ساعت پیش از پرتاب فعال شده است.
وی گفت: «این موشک میانبرد است و برخلاف موشکهای قارهپیما، روسیه تعهدی برای اطلاعرسانی در مورد پرتاب آن ندارد. ولی از آنجا که «اورشِنیک» یک موشک بالستیک است، مرکز ملی کاهش خطرات هستهای روسیه بهصورت خودکار عمل کرده و ارتباط دائمی با سیستمی مشابه در ایالات متحده برقرار میکند و آنها آگاه شدند.»
انتهای پیام/
∎