شناسهٔ خبر: 69879824 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

در دانشگاه شهرکرد؛

کارگاه استفاده از فناوری هسته‌ای در دامپزشکی و علوم دامی برگزار شد

در راستای اجرای تفاهم‌نامه سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه شهرکرد و به منظور راه‌اندازی رشته‌ کشاورزی هسته‌ای در دانشگاه، کارگاه استفاده از فناوری هسته‌ای در دامپزشکی و علوم دامی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهرکرد، کارگاه استفاده از فناوری هسته‌ای در دامپزشکی و علوم دامی، پیرو تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه شهرکرد و سازمان انرژی اتمی ایران با حضور یاسر پیرعلی رئیس دانشگاه شهرکرد، ابراهیم مقیسه رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور و جمعی از اساتید در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

یاسر پیرعلی در ابتدای این کارگاه گفت: این کارگاه‌ها پیرو تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه شهرکرد و سازمان انرژی اتمی ایران و برای هم‌افزایی درخصوص فناوری هسته‌ای در دامپزشکی و علوم دامی با حضور متخصصان و علاقه‌مندان در این حوزه برگزار شد.

 رئیس دانشگاه شهرکرد، با بیان اینکه تفاهم‌نامه در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و سیاست‌های کلان دولت مبتنی بر توسعه دانش و فناوری و بهره‌برداری همه‌جانبه از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و اجرایی در توسعه صنعت کشور منعقد شده است، افزود: هدف نهایی راه‌اندازی رشته کشاورزی هسته‌ای در مقطع دکتری با اولویت اصلاح نباتات و گیاه‌پزشکی است.

 پیرعلی افزود: امیدوارم با توجه به دستور مقام معظم رهبری درخصوص توزیع متوازن انرژی اتمی و با توجه به ظرفیت سازمان انرژی اتمی و رسالت دانشگاه که همان جریان‌سازی امید است، بتوانیم علاوه بر جریان‌سازی علمی در فضای دانشگاه و به‌ویژه دانشکده کشاورزی، برای استان و کشور نیز مفید باشیم.

ابراهیم مقیسه نیز در این کارگاه، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد گفت: به دنبال تفاهم‌نامه‌ای که بین دانشگاه شهرکرد و و سازمان انرژی اتمی ایران امضا شد کارگاه‌های تخصصی و آموزشی برگزار خواهد شد.

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور با بیان اینکه طی ۴ هفته، کارگاه‌هایی در حوزه دامپزشکی و علوم دامی، حوزه گیاه‌پزشکی، حوزه خاک و آب و حوزه اصلاح نباتات خواهیم داشت افزود: استان چهارمحال و بختیاری استعداد بالایی در حوزه کشاورزی دارد و ذر این مورد نیز بخش خصوصی هم ورود کرده است.

مقیسه ادامه داد: در استان چهارمحال و بختیاری حوزه‌های کشاورزی متنوعی است و محصولات خوبی در پژوهشکده تولید شده است که با دانشگاه شهرکرد در زمینه‌ تحقیقات، در حوزه چالش‌های محصولات استان، در حوزه اصلاح نباتات و حوزه گیاهانی مورد استفاده برای استان، چالش‌های خشکی و شوری، در حوزه آفات و بیماری‌ها و غیره همکاری های صورت می‌گیرد که یا دانش فنی را کامل کنیم و ارتقا دهیم و یا اینکه محصولی که تولید شده را در سطح مزارع استان توسعه دهیم و تجاری کنیم تا کشاورزان بتوانند از آن استفاده کنند.

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور تصریح کرد: در حوزه دام و طیور و آبزیان، استان فعالیت‌های خوبی داشته است و ما می‌توانیم در زمینه‌ تولید مکمل‌ها در صنعت خوراک دام و طیور، در حوزه واکسن تب برفکی و آنفولانزا و... داشته و همچنین واحدهایی را در زمینه‌ ایجاد ماهیان مولد و یا تک‌جنس و... راه‌اندازی کنیم.

گفتنی است مروری بر اهمیت استفاده از فناوری هسته‌ای در کشاورزی، استفاده از پرتوتابی برای بهبود کیفیت نهاده‌ها و فراورده‌های دامی، استفاده از فناوری هسته‌ای در کنترل و پیشگیری بیماری‌های دام و آبزیان، استفاده از فناوری هسته‌ای در تولید فرآورده‌های میکروبی مورداستفاده در تغذیه دام و طیور آبزیان، از موارد مطرح‌شده در این کارگاه بود.