شناسهٔ خبر: 69879401 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

پیش‌بینی‌ها از اولین روز بورسی آذر؛

محتمل‌ترین سناریوی بورس شنبه/ استراتژی احتیاط حداکثری، دستورکار معامله‌گران

دنیای‌ اقتصاد آنلاین: بازار سهام نخستین روز معاملاتی آذرماه را چگونه سپری خواهد کرد؟ اظهارات گوناگونی در این زمینه مطرح می شود اما اکثر تحلیل‌ها حول یک موضوع مشخص متمرکز شده و آنهم "استراتژی احتیاط حداکثری" از سوی معامله‌گران است.

صاحب‌خبر -

دنیای اقتصاد آنلاین: بازار سهام چه سمت و سویی به خود خواهد گرفت؟ این سوالی است که در اولین روز کاری بورس در آخرین ماه پاییز ذهن بسیاری از معامله‌گران بازار سرمایه را به خود مشغول کرده است.

برخی می‌گویند که استراتژی احتیاط حداکثری، سناریویی غالب است که اکثر معامله‌گران در ساعات پیش رو، به اجرای آن خواهند پرداخت.

مهدی کاردان،کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار دنیای اقتصاد آنلاین گفت: با توجه به نزدیک بودن تعداد صفوف خرید و فروش در آخرین روز معاملاتی آبان‌ماه و عبور شاخص کل بورس از مقاومت دو میلیون و 229 هزار واحدی که با خروج پول حقیقی از اکثر صنایع همراه بود، به نظر می‌رسد امروز (شنبه 3 آذرماه) تا حدودی هیجانی و به مرور در روزهای آینده خنثی و متعادل شود.

این فعال بازار سرمایه افزود: در روزهای پیش‌رو این احتمال وجود دارد که با توجه به تقاضای خرید در برخی صنایع، فرآورده‌های نفتی و صنایع نیروگاهی در زمره گروه‌های برتر بورسی قرار بگیرند.

به گفته این کارشناس، با توجه به شرایط داخلی بازار سرمایه و ساختار آن، برای پیش‌بینی دقیق‌تر باید وضعیت بازارهای موازی را هم بررسی کرد. به عنوان مثال، بررسی وضعیت بازار طلا نشان می‌دهد رشد ارزش اونس طلا ، طی ۵ روز کاری گذشته تاثیر مستقیم بر قیمت طلا و سکه در داخل کشور برجای گذاشته است.

کاردان افزود: می‌توان نتیجه گرفت که یکی از دلایل «پولبک» و «اصلاح شاخص» که در روز چهارشنبه(30 آبان‌ماه) رخ داد، نوسانات افزایشی طلای جهانی باشد که این موضوع را می‌توان در عملکرد مثبت ابزارهای مالی وابسته به آن همچون روند صندوق‌های طلا در روز چهارشنبه مشاهده کرد. به این ترتیب شاید بتوان گفت این موضوع، می‌تواند باعث ایجاد هیجان و تردید در میان معامله‌گران بورسی و فعالان بازار سرمایه شود.

این کارشناس در پایان تاکید کرد: واکنش بازارها با توجه به اتفاقاتی که در آخرین ساعات جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ رخ داد، می‌تواند متمرکز بر تغییر استراتژی معامله گران در کوتاه مدت باشد.